BVD

בתים משופצים  //  אתגר הריבוע: שיפוץ קוטג' פונקציונלי בזיכרון יעקב

אתגר הריבוע: שיפוץ קוטג' פונקציונלי בזיכרון יעקב

בקומת המגורים הגדולה והמרווחת נתחמו חללי הבית על ידי אביזרים וריהוט, אבל במטבח ובקומה העליונה נדרשו פתרונות מקוריים לחללים קטנים, שיתאימו להתנהלות היומיומית של המשפחה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

מספר נפשות בבית: זוג + 3

מיקום: זיכרון יעקב

השטח: 180 מ"ר

התקציב: 400,000 שקלים

אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: רותם יעקב

סטיילינג לצילומים: מיה חסון

 

 

בקוטג' ישן ולא מתוחזק כבן 20 שנה נדרש שיפוץ מקיף, שכלל תכנון פנים פונקציונלי, עיצוב ריהוט ותכנון נגרות, החלפה מלאה של כל מערכות החשמל, האינסטלציה ועוד. המשפחה, דתית, צנועה ושומרת שבת, חיפשה לעצמה בית חם ומפנק לחזור אליו מדי יום. חשוב היה להם שהבית יהיה פונקציונלי וייתן מענה לאופי המנהגים שלהם, לחפצים ולהתנהלות היום יומית שלהם.

 

 

"רוצים גם לחשב כמה יעלה לכם לעצב או לשפץ את הבית? כנסו למחשבון השיפוצים ותקבלו את כל התשובות"

 

 

עוד בתים מעוצבים בזיכרון יעקב:

בעדינות, ברכות: שיפוץ בית כפרי ומואר בזכרון יעקב

משפצים סביב הנוף: וילה מעוצבת בזיכרון יעקב

מעוצב חלקית עד בהיר: שיפוץ בית בזיכרון יעקב

 

 

חלל המגורים גדול, ריבועי ומאתגר. למעצבת היה חשוב לשמור על המרחב פתוח ומרווח, ויחד עם זאת למלא אותו נכון כך שלא יגרום לתחושת עומס והקטנה. עקב כך בחרה לתחום את החללים באמצעות אביזרים וריהוט, שמגדירים בצורה ייחודית כל אזור ואזור. 

 

כורסה צהובה: לוז דיזיין, סלון פינתי: שיק דיזיין, תאורה בעיצוב אישי: טרנד לייט

 

את האתגר הריבועי פתרה באמצעות חלוקת החלל לפונקציות שימושיות, כשכל פונקציה הוגדרה על פי צורכיהם של בעלי הבית, וכך ניתן היה לתכנן אותם בצורה מדויקת עבורם: סלון לאירוח ללא טלוויזיה ופינה נעימה לשיחה לאורחים, שתישאר מסודרת ונקייה; פינת קריאה/משחק לרביצה, הכוללת מלבד ישיבה על ספסל גם מרחב אחסון נרחב מסוגים שונים: קוביות פתוחות לתצוגה דקורטיבית של אביזרי נוי, יודאיקות, ספרים וכדומה וספסל דו שימושי, שתוכנן במיוחד, ומכיל מגירות בהן פריטים וציוד רב שאינו לתצוגה; פינת אוכל לא גדולה מדי, מאחר שהיא איננה בשימוש יום יומי, אך יחד עם זאת בעלת אפשרויות פתיחה והרחבה לזמני אירוח. 

 

מראה אליפסות: אינדיגו, גוף תאורה: טרנד לייט, הדומים וכריות: אדרבא

 

 

אזור המטבח לא היה גדול והיה צורך בתכנון מדויק מאוד מבחינה פונקציונלית. היה עליו לכלול כיור כפול ואחסון מספיק לכלים מופרדים, ולאפשר נוחות יומיומית בתפעול המטבח. מבחינת עיצוב ונראות, היה צורך בשימוש בחומרים ובצבעים שיטשטשו את מגבלת החלל. הצבע הלבן נבחר כצבע מחזיר אור שנותן תחושת מרחב ובהירות בעיניים. כדי לשמר בכל זאת על אווירת החום בבית שולבו גם חומרים טבעיים כגון עץ אלון טבעי. השילוב שלו עם הגימור הלבן יצר תחושת יוקרה לצד ביתיות. 

 

מטבח: מטבחי אניס

 

 

בחדר הרחצה של הילדים בקומה העליונה פורקה אמבטיה ובמקומה תוכנן מקלחון עם נישות וספסל ישיבה. הארון תוכנן כך שיכיל מגירת כביסה מאווררת על מנת להימנע מסל כביסה ללא מקום ייעודי בחדר כה קטן.

 

 

 

הבית לפני

 

 

רשימת ספקים חלקית:

מטבחים: אניס 

פרקטים: בית הפרקט והשטיח

סניטריה וחיפויים: אלוני

בריקים: רוני'ס זכרון יעקב

קבלן מבצע: ע. עמרני

אקססוריז: אינדיגו, אדרבא, לוז דיזיין

תאורה: טרנד לייט

סלון פינתי: שיק דיזיין

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *