כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  בטון מוסיף המון: שיפוץ בית דו משפחתי בראש העין

בטון מוסיף המון: שיפוץ בית דו משפחתי בראש העין

איך משאירים את קירות הבטון חשופים ומצולקים ללא כיסוי של טיח או צבע, ועדיין הופכים את הבית למעוצב ומודרני? בואו תראו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: מושי גיטליס


הדיירים: זוג הורים ו-3 ילדים
השטח: 180 מ"ר
המקום: ראש העין
עיצוב פנים: כפיר גלאטיה אזולאי


דירת הקרקע ממוקמת בשכונת מגורים ותיקה במבנה דו משפחתי ודו קומתי משנות השבעים המוקדמות. 
המבנה המקורי נבנה כולו בשיטה טרומית של קירות בטון נושאים, ללא עמודים וקורות. הדירה וההרחבה לפני השיפוץ היו מוזנחות, צפופות וחשוכות, ולא תאמו את אופי המשפחה המתרחבת.


הקו המנחה שנשמר בתהליך התכנון והעיצוב היה שמירה על פשטות, פונקציונליות ופרטיות. האתגר הגדול היה 
החדרת האור הטבעי ופתיחת מבטים אל החצר המקיפה את הבית כולו. כל זאת תוך כדי התייחסות לקירות הבטון הקונסטרוקטיביים והריסה מינימלית שלהם, מה שהפך את תכנון וארגון החלוקה הפנימית למורכבים ביותר. לאחר בחינה של מספר חלופות, הוחלט לתכנן את הבית כשני אגפים מקבילים זה לזה: ציבורי ופרטי.


עיצוב חלונות לבית:
לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצוף בבטון: לכל העסקים ובעלי המקצוע


הכניסה לדירה מתבצעת דרך מבואה קטנה שמיד מובילה אל פינת האוכל הגדולה. פינת האוכל ממוסגרת בספרייה לבנה 
ומודרנית. אור עליון מהסקיילייט שבקצה החלל מכוון את התנועה אל אזור המגורים המרכזי. חלל המגורים מוגדר בתקרת בטון חשופה, סמי מבריקה. הוא תוכנן כחלק מההרחבה ופונה אל החצר והבריכה.



תקרה חשופה ומבריקה. החלל הציבורי


הסלון החדש

 


מסדרון הכניסה


הבחירה בבטון חשוף כחומר בנייה וגמר הייתה טבעית לחלוטין לאור העובדה שהמבנה המקורי כולו טרומי, 
ההבדל היחיד היה בלהשאירו חשוף ומצולק ללא כיסוי של טיח או צבע, מה שגרם ליצירתו של חלל ייחודי. לא היה שום ניסיון לטשטש את החיבור בין הישן לחדש, אלא להפך. במרכז החלל עומד עמוד בטון והכל קורה סביבו – ספסל בטון אורכי, רהיטי עץ ובד טבעיים, שטיח קילי מסורתי, וחפצי קראפט מקומיים משלימים את החלל ומעניקים לו חמימות.


חמים וטבעי


לטשטש את החיבור בין החדש לישן

 

המטבח שמיקומו הועתק למרכז הבית גובל בקיר בטון קונסטרוקטיבי ותוכנן כאי בחלל הציבורי, אלמנט שהודגש באמצעות ריצוף ייחודי, המגדיר אותו כיחידה בתוך יחידה, וכחלל בתוך חלל. המטבח מתפקד במערך דו-צדדי, פונקציונלי ונוח, ומכיל צד גבוה לאחסון וצד נמוך מקביל לו, לעבודה.


אי בחלל הציבורי. המטבח


פינת האוכל


באגף הפרטי, טרקלין קטן המשמש כפינת קריאה וככניסה לשאר חדרי השינה, מן מקום מפגש אינטימי בין בני המשפחה. 
ממנו נובעים חדר הרחצה של ילדי הבית, המכיל בתוכו פינת שירות וגישה ישירה אל החצר דרך מרפסת דק. בקיר החיצוני נפערו פתחי "ריצפה-תיקרה" מרווחים, העשויים פרופיל בלגי מעושן – אלמנטים המאפשרים את חדירתו של אור יום טבעי השוטף ומאיר את החלל כולו. הפתחים מופרדים באמצעות קיר אריחי פורצלן בגוון תכלת עמוק המשרים אווירה של ניקיון ונעורים. שאר הקירות מחופים פסיפס לבן וטיח מינרלי טבעי. לצד הקיר תוכננה יחידת נגרות מינימליסטית מעץ טיק עמיד מים ועלייה צמד כיורי קרמיקה לבנים.


יחידת הההורים בדירה לבנה ובהירה ויש בה חדר אמבטיה וחדר ארונות. 
חלון בלגי רחב הממוקם מעל ספסל בטון יצוק פונה אל מרפסת מקורה ומחדיר אור יום צפוני, עדין ורך.

מבואת הכניסה לחלל הפרטי


חדר השינה הראשי


בצבעים לבנים ובהירים


חדר הילדים


מלא באור טבעי. חדר הרחצה של ההורים


ניקיון ונעורים. חדר הרחצה של הילדים


חלון בלגי בחדר השינה


אזור משחקים בגוון טבעי


יציאה אל הבריכה

 

הבית וההרחבה לפני השיפוץ:

 


תוכניות הבית לפני


תוכניות הבית אחרי


רשימת ספקים:

אלומניום: יגאל מור אלומניום

תאורה: ליאורה סיבוני לדורי קמחי תאורה אדריכלית

נגרות אומן: יוסף הנגר באור יהודה

וילונות: וילונות רפאל

אקססוריז וריהוט משלים: תום לוי להומאז' ויוסף בחצר, שוק הפישפשים



עוד בתים משופצים:

אם כבר משפצים, אז עד הסוף: רענון דירה ישנה ברמת גן 
מדרגה ראשונה: שיפוץ דופלקס בראש העין
ממלכה לכל ילד: שיפוץ בית דו-משפחתי בפתח תקווה
אופטימיות היא שם המשחק: הבית שעבר מהפך צבעוני
פרויקט סינדרלה: שיפוץ בצפון תל אביב

עוד בנושא

בתים משופצים

עכשיו אנחנו: שיפוץ בית לזוג בפנסיה


הילדים עזבו את הקן וההורים החליטו שזה בדיוק הזמן להשקיע בשיפוץ הבית. הדרישה שלהם הייתה ליצור מרחב מגורים מואר, פתוח ועדכני

בתים משופצים

יוקרה שקטה: שיפוץ בית בצפון תל אביב


המיקום והגודל של הבית התאימו לדיירים, אבל החלוקה הפנימית דרשה שינוי. מעצבת הפנים סייעה להם עם שיפוץ הבית, ודאגה לענות על כל דרישותיהם

בתים משופצים

גם לחדרים מגיע: פרויקט תמ"א שהוביל לשיפוץ דירה מקיף


אחרי שהבניין עבר תהליך של תמ"א, החליט הדייר להשקיע גם בשיפוץ הדירה מבפנים. התוצאה: מרחב נעים ושקט עם הרבה מקום לספרים

בתים משופצים

להפיק את המקסימום: שיפוץ בית שעשה פלאים


סוויטת הורים מפנקת, מטבח מרווח וסלון ופינת אוכל שעושים חשק לארח – בואו לראות מה שיפוץ בית יכול לעשות

תגובות

כתיבת תגובה