כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  ביצת הפתעה: הדייר שעיצב לעצמו חדר שינה עגול

ביצת הפתעה: הדייר שעיצב לעצמו חדר שינה עגול

הדירה של האדריכל עונה על כל החלומות שלו וכך המרפסת הורחבה על חשבון החדרים, חדר השינה נכנס למבנה פנימי מעוגל והצבעוניות השתלטה על החלל

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: אדריכל אחד
המקום: הצפון הישן של תל אביב
השטח: 78 מ"ר 
עיצוב פנים ואדריכלות: זיו תדהר  

אין כמו תיאום מושלם בין דייר לאדריכל, ואם הם אותו בן אדם – מה טוב. המעצב בחר בעצמו בדירה בשל מיקומה – בקצה הצפון הישן של תל אביב, אזור בו תמיד התגורר. הדירה, ששימשה בעבר משפחה בת כמה נפשות, הלמה את צרכיו הנוכחיים כמשתכן יחיד ותוכננה לטעמו הבלעדי. המלצות המתווכים והשמאים למיקסום הפוטנציאל החללי, לדבריו, היו ממנו והלאה.
 
צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
גופי תאורה: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
ההחלטה התכנונית הראשונה שקיבל הייתה השבת עטרת המרפסת הפתוחה ליושנה. לאחר מכן התמודד עם מבנה הדירה הייחודי בעל שני הזרועות המאונכות (בצורת האות ר') ובהתאמה לו, המערך הקונסטרוקטיבי שחייב ביטוי חללי, שכן בדירות הישנות הקורות הפנימיות נמוכות משמעותית מהתקרה. בתכנון החדש הקירות הפנימיים לא הוקבלו עוד לקורות ולעמוד התמך המרכזי. במקום זה נוצר מבנה בתוך מבנה, שמחד חושף ומדגיש דווקא את המבנה הקונסטרוקטיבי ומנגד מתארגן ומתבטא כישות עצמאית בלתי תלויה. ל"בית הפנימי בתוך הבית" (שבו חבוי חדר השינה), הייתה גם משמעות ערכית עבורו, שכן מבקרים חדשים בדירה תמיד שואלים תחילה מה מסתתר מאחורי "העיגול הגדול", שעולמו הפנימי נחשף לבסוף כמו "ביצת הפתעה".




מבנה הכניסה לחדר השינה



חדר השינה מבפנים



ישות עצמאית בלתי תלויה

מיקום החדרים הוכפף לכיווני האוויר ולנוף. חדר העבודה והמטבח משקיפים לעצי הגן, בו שכן פעם בית המטבחיים של האיזור. החללים מתאפיינים בצבעוניות כללית, שמגדירה את העשייה המקצועית של הדייר כמעצב. את הקירות מעטרים ציורים פרי עטו, אשר מתחלפים מדי פעם לפי החשק. החדרים וחדרי הרחצה אינם גדולים משום שהדייר העדיף מרפסת גדולה כדי להמשיך בתחביב הגננות שמלווה אותו מילדותו.



הסלון החדש



צבעוניות כמוטיב מאפיין



מרפסת גדולה ומרווחת



שתומכת בתחביב הגינון


עלות חומרי הגמר שנבחרו היא ממוצעת, אבל לאו דווקא משיקולי תקציב. הדירה מרוצפת באריחי גרניט פורצלן בשני גוונים בגודל סטנדרטי ומתוצרת מקומית. אין בדירה חשמל חכם וגם לא שלל מפסקים מיותרים לעצלנים. הרהיטים נבנו על ידי נגר במיוחד לפי תכנון אישי,  למעט כמה קלאסיקות ריהוט שנצברו עם השנים. בגופי התאורה במטבח ובפינת האוכל מככבים גופים סטנדרטים לצד כאלה שתוכננו ויוצרו במיוחד לדירה. 


לדייר היה חשוב שתחזוקת הבית תהיה קלה, ולכן הרהיטים כולם קלים או לפחות ניידים. דלתות המטבח מצופות פורמייקה שאינה ניזוקה ממים, וכמן כן אין בדירה תריסים כבדים וגם לא וילונות שצריך למסור לניקוי יבש – חלומה של כל עוזרת בית.



המטבח ופינת האוכל



ציורים מתוצרת עצמית



חיים קלים לעוזרת הבית


תוכניות הדירה לפני השיפוץ


תוכניות הדירה אחרי השיפוץ

רשימת ספקים חלקית:
 
ריצוף – "נגב קרמיקה" 
רהיטים – "טולמנס", "ווקסמן" 
דק – "פלא דק" 
דלתות – "נקסט דור"  
גופי תאורה –  "פרפקט אהילים", "דורי קמחי"
מסגרות אלומיניום – "קליל" 
כיסא מתכת ועור – מרסל ברוייר (מתכת ועור)
כסא אדום-כחול – המעצב ההולנדי גריט ריטוולד
כסאות ברבור (בשני גוונים) – ארנה יקבסן
צמד כסאות TOY מפלסטיק בשני גוונים – פיליפ סטארק

עוד בנושא

בתים משופצים

מיליון שקל, עיוני: בית מודרני שלא זונח את המסורת


בית מודרני אתני בטירה משלב פינוק וחומריות חדשה ומודרנית עם משרבייה שהפכה להיי-לייט של המרחב המארח. חדש על ישן

בתים משופצים

מנאז' לחמישה: מתיחת פנים חמה ועוטפת לבית ברמת השרון


בית משפחתי שופץ עם פרטיות של סוויטות מלונאיות לכל אחד מבני המשפחה. הגינה נכנסת במבט לתוך הבית, והמטבח הפך ללב הפועם שמאחד את כולם. עיצוב חם וכפרי

בתים משופצים

בלי להתפרע: עיצוב מושקע בתקציב מוגבל


לא תמיד צריך לשבור חסכונות כדי לשפץ את הבית וליהנות מעיצוב מושקע – והפרויקט הזה מוכיח זאת בהחלט

בתים משופצים

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן


עם חלוקת חלל מחודשת, חומריות דומיננטית וצבעוניות נועזת, הבית הוותיק זכה בקו עיצוב דרמטי ובאווירה של לופט צעיר

תגובות

כתיבת תגובה