בניין ודיור

בתים משופצים  //  בית בגדרה עובר שיפוץ מורחב

בית בגדרה עובר שיפוץ מורחב

במקום למכור את הבית החליטו הדיירים לשפץ וליצור לעצמם בית חלומות אמיתי בלב המושבה. איך נראית התוצאה? בואו אתם לשפוט

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


  

 

 
הסיבות לשיפוץ של בית משתנות ממשפחה למשפחה וזו שאנחנו מבקרים אצלה היום החליטה לשפץ במקום למכור ולעבור למקום חדש. המשפחה גרה בבית הזה כמה שנים והחליטה להשקיע את הכסף שחסכה לטובת מתיחת פנים מקיפה, שתשנה את פני המקום ותיתן להם הרגשה של בית חדש באותו נכס ישן. גדרה מאופיינת בבנייה נמוכה עם פיתוח נרחב של שטחים ירוקים וצמחיייה ובעלי הבית רצו להתאים את האווירה בבית להווי של האזור וכך ביקשו לשים דגש על חלל פתוח שמאפשר תנועה גמישה בין הפנים לחוץ ופתיחות גבוהה של החללים הפנימיים ביחס לחוץ. המטרה העיקרית הייתה למקסם ולנצל את החלל וליצור תחושה של בית מרווח וגדול.
 
עוד בתים מעוצבים ששווה לראות:
 

באזור הסלון שולב שטיח המתפקד ככתם צבע מושך בחלל, הנמצא בין ספה גדולה בצבע אפור ושני כיסאות לבנים
 
השיפוץ ארך שלושה חודשי תכנון וחודשיים של ביצוע, כשבתקופה הזאת עזבה המשפחה את הבית ועברה לגור בשכנות, מה שאפשר שיפוץ קל יותר. למשימה גויסו עירית הנקין וזהר שביט שהצליחו להגשים את החלומות והציפיות שבעלי הבית העלו בתחילת התהליך. ככל שתהליך העבודה התקדם הבינו הדיירים שהם לא מעוניינים להתפשר בסוגיות שונות ולכן החליטו להעלות ולהתאים את התקציב שהוחלט עליו בתחילת הדרך.
 

בקומה נפתחו חלונות גדולים כדי להבטיח כניסה מקסימלית של אור יום וזרימת אוויר
 

עמוד קונסטרוקטיבי שניצב במרכז המטבח הפך למחיצה חלקית העוזרת להגדיר את האזורים השונים
 

הסלון לפני השיפוץ
 
השיפוץ המקיף איפשר לבעלי הבית להתמקד בדבר שהם הכי אוהבים – אור טבעי. לכן, החלק המשמעותי ביותר כאן הוא העובדה שהחלונות הרבים מאפשרים כניסה של החוץ אל הפנים והעובדה שהתחושה בבית משתנה לאורך שעות היום בהתאם למיקום השמש. החומרים שנבחרו לעיצוב הפנים תומכים ומחזקים את הצמחיים מבחוץ ונמצאים כאן ריצוף באבן ישראלית בהירה, שימוש בעץ מלא בגוון הטבעי שלו, אלומיניום מוברש ורקע אחיד של קירות לבנים שממסגרים את הצמחייה.
 
  
חיי היום יום של המשפחה סובבים סביב המטבח ולכן הוא שופץ כולו והפך למטבח נוח וגדול שמשלב אסתטיקה ופונקציונליות. במטבח שני פתחים המכניסים אוויר ותאורה טבעית, ופתיחת החלונות ושבירת מחיצות יצרו אזור פתוח ומואר המוביל לסלון הסמוך. המטבח עוצב בקווים נקיים כשהארונות בו עשויים פורניר לבן עם משטח עבודה לבן להעצמת תחושת המרחב והאור ובחלק העליון נתלו מדפים מעץ אלון טבעי ומוקם בחלל גם דלפק ישיבה מעץ אלון. 

רוצים גם בית מעוצב?
ארונות מטבח: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חלונות בבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
  
 

המטבח המוארך משלב ארונות לבנים ומשטח עבודה לבן יחד עם אי ישיבה מרכזי עם משטח עץ אלון טבעי
 

המטבח: מדפי עץ אלון טבעי שולבו במקום ארונות עילאים ליצירת תחושה של חלל קליל ומרווח
 

ככה הוא נראה לפני. המטבח
 
בחירת הריהוט לבית נעשתה במטרה ליצור אקלקטיות שמשלבת בין ישן וחדש, פריטים אותנטיים ממסעות המשפחה בעולם מול פריטים חדשים ומודרניים שנקנו במיוחד בזמן השיפוץ על ידי בעלת הבית והאדריכלים. הקו המנחה בצבעוניות הרהיטים היה שילוב של שחור, לבן ועץ וכתמי צבע שמופיעים במינונים קטנים במקומות מסויימים. בכל החלל הציבורי שולבה גם תאורה מלאכותית פונקציונאלית ופחות דקורטיבית שמשתלבת בצורה רגועה והרמונית עם המעטפת הבהירה של הבית.
 

בכניסה לבית הוצבה שידת עץ עתיקה שנקנתה בשוק הפשפשים ומעליה מראה במסגרת ברזל מושחר
 
 

שולחן פינת האוכל העגול עשוי מעץ מלא הממשיך את הצבעוניות מאזור המטבח, מסביבו כיסאות מרופדים בבד שחור
 
הנה ההוכחה שלפעמים לא צריך להעמיס על הבית בצבעים, תמונות, פסלים וחפצים ואיך לפעמים יצירת האומנות הטובה ביותר היא חלון גדול אל הנוף והצמחייה ועיצוב שתומך בסביבה שנשקפת מהחלונות. לא השתכנעתם? צאו לסיבוב נוסף בין התמונות.
 
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *