כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  בית שהוא תכשיט

בית שהוא תכשיט

מפגש מקרי לפני 16 שנה בין מעצבת לעתיד לתכשיטנית חובבת יצר חברות רבת שנים ובית שמשלב בין הפראי למתוחכם

מאת: שרה ברוך צילום: יקי אסייג


כשגלית פגשה לראשונה את אירה שריג במסדרונות הקונסוליה הישראלית בניו יורק לפני כ-16 שנים, היא לא תיארה לעצמה שהיא מי שתבנה עבורה את בית חלומותיה בארץ הקודש הרחוקה. גלית השלימה אז את לימודי התואר השני שלה בשיווק ובין העבודות למבחנים עבדה במחלקה הכלכלית בקונסוליה, אירה השלימה לימודי אדריכלות פנים ב- NYSID – New York School of Interior Design שבאו לאחר הלימודים בסדנה לעיצוב פנים בתל אביב, וכמו חברתה הצליחה לדחוס בנוסף למטלות התובעניות גם תפקיד נחשק במחלקה התיירותית.
שם, במסדרונות, נרקמה בין השתיים חברות אמיצה שעם חלוף השנים חיברה גם בין הבעלים והילדים ועומדת במבחן הזמן בהצלחה רבה. לשמחת כולם חווית הבנייה רק העצימה את הקשר והוסיפה לו.

לסובב את הבית
את הבית בשכונת נווה מגן שברמת השרון רכשו גלית ואלון ממשפחה ותיקה לפני כ-11 שנים והם מספרים שלמרות שהיה רחוק מלהיות בית חלומותיהם הם התרשמו מהמיקום השקט, מתחושת הכפריות במקום, מגודל השטח ומהפוטנציאל שהאמינו שטמון בו.
כעשר שנים התגוררו בבית כמות שהוא וחלמו על השינויים והמהפכים שיחוללו מאחוריו-מלפניו-ומצדדיו וכבר אז היה ברור לגלית שמי שתסייע לה להגשים את אותם החלומות ותלווה אותה במסע המפרך תהיה אירה שריג שבינתיים הספיקה לצבור ניסיון עשיר מאוד באדריכלות ועיצוב פנים של בתים פרטיים ושל חללים עסקיים במשרד העצמאי שהקימה.

השנים חלפו והחלומות נדחקו לטובת גידול המשפחה ובניית הקריירה – אורן יצא לעצמאות במיזם היי-טק וגלית הפכה את התכשיטנות שהייתה התחביב שלה, לעסק כלכלי משגשג תחת שם המותג "לולה". נולדו הילדים, אוריה, היום בת 8 וחצי ואימרי בן 5 וחצי, והצטרף גם הכלב פטל.

לפני כשנה הרגישו שהנה הגיע הזמן המתאים להפשיל שרוולים ולהגשים את החלום הבא בתור – שיפוץ הבית. זה השלב שנכנסה לתמונה האדריכלית והחברה הטובה אירה שריג.

מה הייתה נקודת המוצא שלך בתכנון הבית?
"שטח הבית לא גדול והיה מאוד חשוב שלכל צורך של בני המשפחה יהיה פתרון – מגורים, אחסון, אירוח וכדומה. המשפחה מארחת לעיתים תכופות בתוך הבית ומחוצה לו ומכאן נולד הצורך 'לסובב' את הבית.
כל החלל הציבורי – המטבח, פינת האוכל והסלון – עבר לאגף הפנימי של הבית, פתחנו חלון דלת גדול מהסלון לגינה ולפינת הישיבה בחוץ וחלון הזזה רחב מהתקרה עד לגובה נמוך מהרצפה שנפתח אף הוא מפינת האוכל על מנת ליצור גישה נוחה להעברת מטעמים ישירות מפינת המנגל לשולחן העץ הכפרי.

חדרי השינה פונו לטובת החלל הציבורי והועברו לחלק של הבית שקרוב יותר אל הרחוב ואין מהם גישה אל החצר – למעט חדר ההורים שיש לו יציאה לגינה קטנה. ה'סיבוב' העניק פרטיות ותחושת מרחב גדולים בפנים ובחוץ הצמוד.  דבר נוסף שהיה חשוב להם קשור לגינה – בכל חדרי הבית נוכח החוץ בפנים כי ככה הם אוהבים, להרגיש את הגינה והטבע.

ואיך בחרת את סגנון העיצוב?
"באופן כללי שיתוף הפעולה עם גלית היה מאוד צמוד. גלית כמעצבת תכשיטים עוסקת לרוב בחומרים גולמיים ומשלבת בהם חומרים ואלמנטים לא צפויים. את השילוב הזה והמתח שנוצר בעקבותיו היא רצתה לחוות גם בבית. לצורך כך שילבנו בין מתכות כמו פליז, פח ואלומיניום שחברו לעור, עץ ואבן, בדרך כלל במצבם החשוף, הטבעי והלא מעובד. העבודה עם החומרים האלה יצרה מראה אקלקטי שמשלב בין המודרני לכפרי בנינוחות".

ככה מעצבים בית מזמין אורחים
את הסיור בבית אנחנו מתחילים במבואת הכניסה שהיא רחבה יחסית לגודלו של הבית ומעניקה לו תחושה מזמינה. את דלת הבית המקורית מחליפה דלת עתיקה מעץ חשוף עם פיתוחים הודיים שנרכשה במרקו פולו ועציצים בצבע שמנת ובגימור חלק ובוהק שמאזנים את האווירה העתיקה.

קונסטרוקציית המדרגות בהמשכה של המבואה מרמזת על אופיו הכנה והפראי משהו של הבית. ארון לאחסון בצד הדלת נצבע בצבע הקיר ולמרות שהוא בלתי מורגש הוא תורם רבות לסדר בבית ומאחסן נעליים, מעילים ותיקים.
המטבח ממוקם במרכז הבית בין הסלון לפינת האוכל ופתוח אליהם.

דלתות הארונות עשויות עץ אורן בגימור טבעי. בחלק מהדלתות ובאי שבמרכז המטבח, השתמשה אירה בחיפוי של פח גולמי.

האי משמש כמרכז החלל הציבורי, משטח השיש שנבחר מסדרת ג'ונגל מאזן את השקט והנאיביות של המראה הכללי במטבח. קיר המטבח המשותף למבואת הכניסה מותיר מרווח שמשקיף על החלון הגדול מעל דלת הכניסה ועל גרם המדרגות. התכנון מאפשר זרימה בין החללים וקשר עין רחב יותר.

על מנת לקבל פינת אוכל בגודל המתאים היה צורך לצאת את גבולות הבית אל הגינה. שולחן האוכל והכיסאות עשויים עץ מלא בסגנון כפרי ומחוספס, אהיל עשיר ודרמטי הבנוי משרשראות רבות של חלקי עץ בהירים ניצב מעליהם, נרכש בגלריה לעיצוב סיאם ומחבק אליו את הסועדים ומזכיר להם את עיסוקה של בעלת הבית.

במרכז הסלון עומדות ספת עור מזמינה ומפנקת בעיצובו של אריק בן שמחון שתורמת לתחושת הנינוחות בחלל וכורסה, שהיא אינטרפרטציה לשזלונג, גם היא בעיצובו של בן-שמחון מוסיפה לחלל סטייל  עם תיפורים ריבועיים ובגימור מבריק. שתי כורסאות עץ נוספות במראה רטרו מרופדות עור פרה קורצות בהמון חן והומור. השטיח השעיר והכורסאות נרכשו בתמרהינדי ברמת השרון. לבקשתה של גלית תכננה אירה את השידה המאכלסת את מערכת השמע והדיסקים בסגנון הרדיו הישן שעמד כלאחר כבוד בבית סבתה  – השידה צבועה לבן משי בגימור מט ומשלובים בה אלמנטים מפליז בחלק מהפתחים. את שולחן המוזאיקה הניצב על רגלי ברזל הביאה איתה גלית מניו יורק.

כל החלל הציבורי מרוצף פרקט עץ אלון תלת-שכבתי שנצבע בגוון חום כהה, השפשופים הקלים מקנים לו מראה של לוחות עץ גולמי.

חדרי המשפחה – שקט ונינוחות
חדרי השינה של הילדים ממשיכים בקו העיצובי של הבית, אקלקטיות של מודרני, עכשווי ורטרו, הצבעוניות נעימה וילדותית כשהבן קיבל גוון גברי יותר בצבעים ובפרטים הקטנים והבת נשית יותר, לשניהם כורסאות שנרכשו בשוק הפשפשים ורופדו מחדש בהתאם .
צמוד לו חדר הרחצה של הילדים השקט והנעים. הצבעוניות שנבחרה לחדר היא נייטרלית – לבן ועץ טבעי. צבע האריחים לבן צח ובחלקו קיבל משחק של אריחים בטקסטורות שונות ששובר את הלובן ויוצר עניין. השידות עשויות עץ אלון בגימור טבעי ומראה בסגנון ויקטוריאני מוסיפה עניין ותחכום.

בחדר ההורים נפתח חלון דלת גדול המשקיף על גינה פרטית קטנה ומקסימה ומכניס שפע אור. הלבן שולט בכל ומשרה אווירה רומנטית ונקייה. טפט לבן במראה תחרה משתלב היטב עם כיסוי מיטה דומה והמיטה בעלת הקווים המעוגלים בעיצוב הנקי ממשיכה את הקו הרומנטי. בקומת הגלריה קיבלו הילדים פינת טלוויזיה פרטית להם ולכל החבורה שמגיעה איתם על בסיס יומי, ואת בעל הבית לא שכחו לפנק שם בחדר עבודה פרטי בהחלט.

עוד בנושא

בתים משופצים

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט


החלונות הוגדלו, חדרי השינה תוכננו מחדש ועליית הגג המוזנחת קיבלה סוף סוף תפקיד. תהליך שיפוץ מקיף שרענן את כל הבית

בתים משופצים

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול


איך הופכים דירת שלושה חדרים צפופה לפנטהאוז ומפנק? אחרי תהליך ממושך של הרחבת בית וחלוקת חלל מחודשת הגיע הפתרון

בתים משופצים

הדרך לבית ייחודי מתחילה בתכנון נגרות


עם חלוקת חלל חדשה, בחירת חומרים מדויקת ונגרות אישית מותאמת, הצליחו האדריכליות להפוך את הבית הישן למשהו אחר לגמרי

בתים משופצים

מתיחת פנים לבית: תהליך שיפוץ שעשה פלאים


תהליך שיפוץ מקיף שמוכיח שגם הדירה המיושנת והחשוכה ביותר יכולה להפוך לבית מואר ומזמין שכולו סטייל ואנרגיה חיובית

תגובות

כתיבת תגובה