בניין ודיור

בתים משופצים  //  בכפר סבא יודעים לארח

בכפר סבא יודעים לארח

מה קורה כשמשפצים בית ויוצרים מקום שיזמין את האורחים להשאר כמה שיותר? איחוד חללים, אמבטיות רחבות וניצול שטחים נכון הם התשובה

מאת: נעם גלינקביץ צילום:


אוהבים עיצוב? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!
 
 
המיקום: השכונה הירוקה בכפר סבא.
הדיירים: זוג מבוגר שמרבה לארח.
שטח הדירה: 220 מ"ר ועוד מרפסת בגודל של 100 מ"ר.
 
בשכונה החדשה והירוקה בכפר סבא נמצא דופלקס שעבר שינוי מרענן. דירה בת 9 חדרים הפכה בעקבות צרכי הדיירים שבה לדירה בת 4 חדרים שבין שני מפלסיה מחברת מעלית. הדיירים ביקשו וקיבלו יחידת הורים מרווחת שכוללת חדר ארונות, חדר שינה לנכדים, פינת משחקים וחדר משפחה. מעצבת ואדריכלית הפנים סיגל לנמן-סוקול היא שהוזמנה על ידי הדיירים לנצח על העיצוב, אחרי שעבדה איתם גם בסיבוב הביתי הקודם שלהם.
 
הדיירים, שמארחים לעיתים קרובות את המשפחה הגדולה שיצרו, ביקשו עיצוב חמים, נעים ומזמין – כזה שישכנע את האורחים לבוא ולא לרצות לחתוך הביתה מהר. ביחד, החליטו הדיירים והמעצבת, ליצור דיאלוג בין ישן וחדש ולעצב את הדירה בקו נקי ומואר. כך הוחלט לשלב רהיטים מאסיביים, כבדים ועשויים מעץ, עם קיר זכוכית, תאורה מודרנית וחללים פתוחים וגדולים. לנמן-סוקול מספרת כי תודות להיכרותן המוקדמת וליכולתה של הדיירת להצליח לדמיין את העיצוב המתוכנן היה גם שיתוף הפעולה ביניהן פורה, מוצלח ומיוחד. 
 

עיצוב חמים, נעים ומזמין. הכניסה לבית
 
נכנסים לבית: הקומה התחתונה כוללת סלון, חדר אוכל מרווח, מטבח וממ"ד שהוסב לחדר עבודה. דלת הכניסה עשויה מעץ כהה והיא בעלת טאצ'ים מודרניים וכך כבר מהכניסה אפשר לקרוא את סיפורו של הבית. התאורה היא מוטיב מרכזי בבית ויש כאן לא מעט סוגים החל מתאורה לאווירה, תאורה לשם תאורה, ועד תאורה חמה וקרה. החוכמה היא שכל סוג יושב על מפסק אחר וכך ניתן לשלוט ולבחור גוף תאורה ספציפי שעונה על צרכי הדיירים באותה העת. פרקטיות במיטבה.
 
המטבח: אי עשוי עץ ממוקם בצידו של המטבח ומתפקד גם בתור בר ישיבה וכן הקירות שבצדדיו תועלו לטובת שטחי אכסון ותצוגה. מכשירי המטבח הוחדרו לתוך רהיטים עשויים עץ וכך הולך מטשטש הגבול בין מטבח אולד פאשן-קלאסי למטבח עדכני. במטבח משולבת תאורה שקועה וקרה על מנת לספק תפוקת אור גבוהה וכן גיאומטרית שנתלית מהתקרה ונותנת ריתמוס מיוחד לחדר. שולחן האוכל הגדול והכפרי חולש על פינת האוכל שכוללת קיר שחצי ממנו אטום וחצי עשוי זכוכית ומאפשר הצבה של שתי שידות עץ שסוגרות מרחב אחסון מתחת למדרגות. 
 

שילובי תאורה מעניינים. המטבח ופינת האוכל
 

מבט מהמטבח אל הסלון
 

פרקטיות ועיצוב. השידות השקועות בגרם המדרגות
 
הסלון: אל שתי ספות בצבע חול צורפו שני כסאות עץ אדומים,שטיח אדמדם כתמתם ושתי כורסאות עתיקות בגווני זהב. לצד הרהיטים יש חלונות גדולים שמובילים למרפסת ומכוסים בוילונות דרמטיים. אלו נותנים אפקט תיאטרלי עכשווי לחדר שרבים מהפריטים בו מדיפים ניחוח ישן, כמו לדוגמא הציורים בעלי מסגרות הזהב שתלויים על הקיר והשידה שעליה ניצבים פסלים קטנים.
 

חול בבית. הסלון
 
המרפסת: המרפסת נראית כהדמיה ממוחשבת של מרפסות לדוגמא ונותנת תחושה של בית פרטי. הדק המושלם שנעשה על ידי "ניס דקים", התקרה הגיאומטרית, נדנדת עץ, שמשיה אדומה ובוהקת וריהוט חוץ מרהיב הם אלו שביחד מייצרים אפקט זה. המעצבת רצתה ליצור תחושה של 'פנים בחוץ' ולכן הוסיפה גם חלק מקורה למרפסת, אליו חיברה גם מאוורר תקרה לימים הלחים של הקיץ הכפר סבאי. על חלקה השני של המרפסת נפרס שטיח דשא סינטטי על מנת לתת את התחושה של גינה ולהוסיף צבע למרחב האורבני.
 

ממש כמו במחשב. מרפסת הבית
 
עולים קומה: המדרגות העשויות אבן בעלות מעקה שקוף וכך מתפקדות כפסל ארכיטקטוני בתוך הבית. למרות היות המעקה השקוף מודרני וקר, השקיפות היא שמאפשרת זרימה חופשית ותחושה חמה. באמצע המדרגות הפכה נישה מובנית לגומחה אמנותית כשהוצמד אליה טפט, מדף עץ וכמה פריטים דקורטיביים ששייכים לאוסף המשפחתי. 
 

זרימה חופשית. הקומה השנייה
 
יחידת הורים: החלוקה הארכיטקטונית של החלל כאן מעניינת. הארון שמוצב במרכז החדר משמש כמעין עמוד ומפריד בין החלל של חדר הארונות לבין חדר השינה. גם כאן, הריהוט עשוי מעץ כהה ומאסיבי אך העיצוב כולו מתמרן בין הישן והחדש. אל הקיר שמאחורי המיטה הקלאסית הוצמד טפט שעם אפור ליצירת מעין ראש מיטה שהתרחב לקיר שלם. לשידה הדומיננטית והרחבה שודך וילון אפור וארוך ועל צידו השני של הארון שחוצה את החלל לשניים הותקנה טלוויזיה. חדר הרחצה שביחידה הזו משדר אווירה מינימליסטית גם גווני ירוק ולבן וריצוף שמטפס ומכסה גם את הקירות ומאחורי המקלחון בעל דלת ההזזה השקופה ניצב קיר מפל ירקרק הנותן תחושת טבעית ואורגנית של מים זורמים.
 

מי לא היה רוצה מפל ירקרק בבית? חדר הרחצה של הזוג
 
חדר השינה של נכדים: אחד הדברים החשובים, אם לא החשוב ביותר, עבור הזוג היה עיצוב סביבה נחמדה, כיפית ומזמינה בשביל שלל נכדיהם שגילם נע בין שנה לשמונה עשרה שנה. על חלק קטן מהקיר הלבן הולבש טפט קישוטי בדוגמת פרחים, לצד המיטה הזוגית ומיטת התינוק נתלו שתי תמונות ומן התקרה הורד גוף תאורה לבן, עגול וגדול. בחדר הרחצה נפרס אדום משמח והמקלחון הוחלף באמבטיה בעלת דלת זכוכית. הקיר האחורי באמבטיה בנוי פסיפס בצבע אפור שליו, אך נוכחותו של האדום בפרטים הקטנים כמו בוילון, בקופסת הטישו, בפסל החתול על המדפים ובפח האשפה גוברת עליו ומשאירה אווירה קלילה ודינמית לחדר.
 

כיפי ומזמין. חדר האורחים
 

האדום שובר את התחושה. חדר הרחצה של הנכדים
 
שוב, כמו במקרים רבים אחרים, מדהים לראות איך היחסים בין המעצב לדיירים משפיעים על התוצר הסופי. כאן, שיתוף הפעולה הנדיר בין שני הגורמים גרם לדירה לפרוח, לקלוע בול לצרכי הדיירים וליצור אווירה קסומה בכל חדרי הבית. החל מחלל הכניסה ועד לחדר הרחצה של ההורים – הבית כולו מדיף ניחוח רענן של חדשנות והרמוניה.
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *