כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  בלי להרוס קיר אחד: שיפוץ עיצובי מהחלומות

בלי להרוס קיר אחד: שיפוץ עיצובי מהחלומות

זוג עסוק במיוחד החליט לשדרג את הבית בלי לשבור קירות ולעשות את העבודה עם סטיילינג חדש לגמרי. התוצאה לפניכם

מאת: עידית זכריה צילום:


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

אפרתה ודני הם זוג עם שני ילדים קטנים שמתגוררים בדירת 5 חדרים בצפון תל אביב והחליטו לעצב מחדש את הבית בו הם חיים. מכיוון שלבני הזוג עסק אופנה מצליח והעיסוק האינטנסיבי בו לא מאפשר להם לפנות זמן לעצב ולארגן את המקום בו הם גרים החליטו השניים לפנות לעזרתן של המעצבות עידית ונטע זכריה.

 

בפגישה הראשונית בין הצדדים הסבירו בני הזוג שהם רוצים לטפל בחלל המרכזי של הבית, כלומר בסלון, בפינת אוכל ובמטבח וגם להחליף את חדר השינה ולשדרג את שירותי האורחים. ההחלטה של השניים הייתה לעצב את ביתם בקווים נקיים ומודרניים אך עדיין לשמור על מראה חם וביתי ולכן כל עיצוב הבית נעשה על בסיס הקיים, כלומר ללא הריסה ושבירת קירות. הבית כולו שונה ועוצב בעזרת רכישת ריהוט חדש, צביעת קירות, שימוש בטפטים, טקסטיל, שטיחים ופרטי דקורציה נכונים.

 

מסדרון
רק אבזור וצביעה מחדש. בלי לשבור כלום. חלל הבית.

 

הסלון: 
בסלון נבחרו ספות תלת ודו בגוון אפור עם ברק עדין, כאשר בגב הספה הוספו משיכות של הבד ושילוב של כריות נוי פרחוניות בגווני סגול עם נגיעות של צהוב. שולחן הקפה הוא מעץ אלון כאשר על הפלטה העליונה שלו הוספו חריצים אורכיים על מנת ליצור מראה של קורות עץ. את הקיר עליו ממוקם המזנון בסלון צבעו בגוון קאמל שמשלים את קיר הטפט שמאונך לו והמזנון כולו עשוי בקווים נקיים עם ידיות אינטגרליות וצבוע בטון אחד כהה יותר מהקיר. בחלק הימני של הקיר מוקמו גם שני מדפים צפים עבים מעץ אלון ועליהם פרטי דקורציה להשלמת האווירה.
 
סלון
מאוזן ורגוע. הסלון.
 
באותו חלל הוחלט גם להגדיר את מבואת הכניסה על ידי הצבת קונסולה עם שיופים וידיות אמייל במראה כפרי ומעליה מראה אובאלית מוזהבת והשילוב הזה בין ריהוט מודרני לבין ריהוט בעל אופי כפרי יצר את המראה החם שבעלי הבית כל כך רצו להשיג. אל כל אלה התווספו גם וילונות לבנים מבד וואל בגוון שמנת מקיר אל קיר ושטיח אפרפר עם ברק עדין כשמעל הספה נתלה צילום נוף שנקרא "ההשתקפות המושלמת" וצולם בנקודת זמן מאוד מסויימת בגיאורגיה.
 
סלון
זה מה שהיה כאן לפני השיפוץ. 
 
המטבח ופינת האוכל:
פינת האוכל והמטבח ממוקמים בחלל אחד יחד עם הסלון ומבואת הכניסה ולכן ההתייחסות אליהם הייתה בהתאם. פינת האוכל הוגדרה על ידי טפט מדליונים בגוון של שמנת טון על טון ופינת האוכל עצמה בעלת קווים מעוגלים שמשווים לה מראה רומנטי. השולחן עצמו הוא שילוב של גוון שמנת בחלקו התחתון ופלטת עץ אלון מעליו.
 
פינת אוכל
מעוגלת ורומנטית. פינת האוכל. 
 
במטבח היו לא מעט הרהורים, כשבתחילה חלפה מחשבה להחליפו במטבח חדש אך לאחר דין ודברים הוחלט לצבוע את החזיתות שלו בצביעה אפוקסית בגוון לבן. החורים של הידיות הקודמות נסתמו לפני הצביעה והוחלפו בידיות ניקל ארוכות. בכניסה למטבח, מצד ימין, מוקם ארון ויטרינה בעל מראה מאוד מיושן שהוסר ובמקומו נתלתה יחידת מדפים מפורזלת שעל גביהם הונחו צנצנות זכוכית, קופסאות פח ומאגים לקפה.
 
מטבח
לא הוחלף אלא נצבע מחדש. המטבח.
 
מטבח
נעים ומרווח. עוד זוית במטבח.
 
מטבח
ושוב: ככה המטבח נראה לפני השיפוץ
 
חדר השינה:
בבואם לעצב את חדר השינה הגדירו בני הזוג כי הם רוצים חדר שינה מפנק רומנטי שיהיה ממש כמו חדר אירוח בצימר. החדר כולו נצבע בגווני אפור ולבן, עם ריהוט בקווים מעוגלים ורומנטים והריהוט כולו הוחלף. נבחרה כאן מיטה זוגית רחבה ומתכווננת עם ראש מיטה בסגנון קאפיטונאג', הוצבו שתי שידות לילה עם מגירות ומעליהן שני גופי תאורה זהים עם אהילים רחבים לבנים. 
 
חדר שינה
תודו שמרגיש כמו צימר. חדר השינה.
 
חדר שינה
לפני השיפוץ
 
במקום שידת האיפור הישנה נבחרה שידה צרה בעלת שתי רגליים, כאשר צידה האחורי חובר ונתמך על ידי הקיר. כדי לשבור את המראה הלבן של החדר כולו נבחרה מראה אובאלית כסופה ועל הקיר של גב המיטה הונח טפט מדליונים כסוף שיוצר קונטרסט נהדר עם הוילונות הלבנים וגב המיטה הבהיר. להשלמת האווירה נתלו כאן גם וילונות לבנים ארוכים ואווריריים, מנורה בעלת שלושה קנים ושטיח צמרירי נפרס למרגלות המיטה.
 
שידה
השידה בחדר השינה. 
 
השירותים:
שירותי האורחים נשארו כפי שהיו כשאריחי הקרמיקה, האסלה והכיור הקטן שודרגו בעזרת נגיעות קוסמטיות בלבד. מתוך המחשבה שהשירותים הם בהחלט מקום שאפשר להעיז בו נבחר טפט עם איורי כרזות בגווני חום-בז', הוספו אביזרים בגוון מוזהב כמו מתלה למגבת, סבוניה ומראה אובאלית ומעליה מוקם גוף תאורה במראה עששיות הקנים שבעבר נשאו נרות, מעל האסלה תלינו מדף בסגנון וינטאג' עם אביזרי אווירה ומפיצי ריח.
 
שירותים
כאן אפשר להעיז. חדר השירותים. 
 
שירותים
כאן מעיזים קצת פחות. השירותים לפני השיפוץ. 
 
ממש ככה, בלי לשבור שום דבר ועם הרבה נגיעות ושינויים של צבע ומרקם נוצר בית חדש מתוך זה שהיה קיים שם שנים. מסתבר שגם זה אפשרי. 
 

עידית זכריה היא מעצבת פנים ובעלת הבלוג "הבית של עידה"
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה