כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  במאה אלף שקלים: שיפוץ דירת 50 מ"ר בפלורנטין

במאה אלף שקלים: שיפוץ דירת 50 מ"ר בפלורנטין

קירות ועמודים נחשפו, המטבח הוחלף, המרפסת הורחבה והדירה המוזנחת הפכה לפנינה יוקרתית בלב השכונה הצעירה של תל אביב

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: מושי גיטליס


 
הדיירים: רווק צעיר
השטח: 50 מ"ר + מרפסת
המקום: שכונת פלורנטין בתל אביב
עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי – THE K.O.T PROJECT

מוזיקאים, אמנים, ברמנים, אנשי רוח וסטודנטים – שכונת פלורנטין בדרום תל אביב היא כבר מזמן שם נרדף לאזור צעיר וזול יחסית למחייה, שבו ניתן למצוא דירות שכורות במחירים נוחים. אבל זה בהחלט לא אומר שאי אפשר להשקיע בהן ולהפוך אותן למסוגננות ואפילו בורגניות מעט, למרות האזור המתפתח שמסביבן.

הדירה שלפניכם נמצאת במבנה שמכיל ארבע קומות וחזית לרחוב המאפשרת מרפסת צדדית לכל דירה. הוא נבנה מלבני חול אדמדמות בתחילת שנות הארבעים של המאה הקודמת. עם השנים חולקו ופוצלו הדירות המקוריות בבניין לדירות קטנות יותר בשטח של כ-50 מ"ר כל אחת, כמו הדירה שלפניכם. בעבר הושכרה הדירה לשני שותפים, ולכן כללה שני חדרי שינה, מטבחון וחדר רחצה. כתוצאה מכך היא הייתה חשוכה, צפופה ומוזנחת, עם מטבח הממוקם במעבר הצר בין חדרי השינה ללא חלון או מקור אור טבעי, גם חדר האמבטיה היה ישן, מוזנח ומסורבל.



ריצוף וחיפוי
: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בנייה ועבודות בעץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע

לאור מצבה המוזנח של הדירה, התקציב המוגבל ולוח הזמנים הקצר, הקו המנחה היה לנצל את מרבית הפוטנציאל הקיים בדירה, תוך כדי יצירת שינוי במיקום הפונקציות השונות. עקרון מנחה נוסף היה פתיחה ואיוורור החללים אל אור היום הטבעי, ויצירת דירה פונקציונלית ובהירה. כמו כן הוחלט להחליף את כל תשתיות החשמל, האינסטלציה והאלומיניום. השיפוץ הסתכם בכ-98 אלף שקל וכלל בתוכו תכנון ועיצוב, החלפת תשתיות אינסטלציה, חשמל ותאורה, מיזוג אוויר, עבודות בנייה, אלומיניום, ריצוף וחיפוי, גבס, צבע, וכמובן נגרות.



מכיוון שקירות הבית כולם נבנו מלבני חול אדומות, הוחלט לחשוף אותן בחלל המרכזי ובכך ליצור קיר דרמטי שישמש כגב לחלל המגורים. הלבנים החשופות נמשחו בשכבת סילר שקוף בגמר מט ומוסגרו באמצעות פרופיל אלומיניום היקפי. הקיר שבין המטבח לחדר השינה הוסר, וכעת הוא מאפשר לאור מהחזית הקדמית לשטוף את החלל כולו. בקיר החיצוני של חלל המגורים נפתחה דלת נוספת המובילה אל המרפסת ששימשה בעבר רק את אחד מהחדרים בדירה, וכעת היא משותפת לחדר השינה ולחלל המגורים. שימוש בקיר קיים, חשיפת קיר לבנים או חשיפת עמוד בטון הן פעולות שעשו את כל ההבדל – טיפול קטן מביא לתוצאה עדכנית ומרעננת בעלות מינימלית.



הסלון החדש



הקיר החשוף

הכניסה לדירה מתבצעת דרך מבואה קטנה, ובה יחידת מדפים ומראת קיר גבוהה. מן המבואה נכנסים אל חלל המגורים והמטבח המוארים באור יום טבעי. בקצה הסלון, מתחת לחלון רחב, מוקם שולחן עץ עתיק המשמש כפינת אוכל קטנה. שורת מנורות אמייל ישנות התלויות מהתקרה מובילות מן המטבח אל חלל העבודה וחדר השינה – שתיים חומות ואחת כחולה.



פינת האוכל



לאכול במרפסת




הסלון והמטבח


המטבח הישן פורק והוחלף במטבח חדש בנגרות לבנה נטרלית, עם משטח עבודה בגוון בהיר. מערך הקירות בכניסה לחדר הרחצה תוכנן כך שינצל את מקסימום השטח בעבור ארון קיר גדול לטובת חדר השינה, וכן יכיל מקום לארון שירות ומכונת כביסה בתוך חדר הרחצה, ואף חלל עבודה שהיה חלק מדרישות הדייר.



המטבח החדש



פינת העבודה

עקב שטחה הקטן של הדירה, הקירות והנגרות הבנויה נצבעו לבן אשר יוצר תחושה של מרחב ופתיחות. כדי להימנע מתחושה סטרילית וחלבית מדי, הוחלט "לשבור" את הבהירות באמצעות ריהוט ואקססוריז משלים ובאמצעות פרטי האספנות של הדייר בהם תמונות, כלי נגינה, ומנורות ישנות שנאספו במסעות בחו"ל. חדר השינה רוהט במיטה ושידת עץ מלא ובארון לבן מרצפה עד תקרה, וקיר "ראש המיטה" בוצע בשליכט מגורען בגוון בהיר. בחדר הרחצה עומד לו עמוד בטון קונסטרוקטיבי שקולף משכבות הטיח הישנות ונשאר במראה חשוף. מראה ארוכה נתלתה לאורכו של החלל והקירות חופו בפסיפס לבן. עבור החלונות והדלתות נבחר פרופיל בלגי בגוון שחור מעושן.



חדר השינה


פריטי וינטאג' משלימים




חדר הרחצה



השירותים



המרפסת



הדירה לפני


הדירה אחרי

רשימת ספקים חלקית:

אלומיניום: משה חפץ –איכות מוצרי אלומיניום
תאורה: ליאורה סיבוני לדורי קמחי תאורה אדריכלית
אקססוריז וריהוט משלים : תום לוי להומאז', יוסף בחצר משוק הפשפשים
כלים סניטרים וריצוף: רצף דורון

עוד בנושא

בתים משופצים

עכשיו אנחנו: שיפוץ בית לזוג בפנסיה


הילדים עזבו את הקן וההורים החליטו שזה בדיוק הזמן להשקיע בשיפוץ הבית. הדרישה שלהם הייתה ליצור מרחב מגורים מואר, פתוח ועדכני

בתים משופצים

יוקרה שקטה: שיפוץ בית בצפון תל אביב


המיקום והגודל של הבית התאימו לדיירים, אבל החלוקה הפנימית דרשה שינוי. מעצבת הפנים סייעה להם עם שיפוץ הבית, ודאגה לענות על כל דרישותיהם

בתים משופצים

גם לחדרים מגיע: פרויקט תמ"א שהוביל לשיפוץ דירה מקיף


אחרי שהבניין עבר תהליך של תמ"א, החליט הדייר להשקיע גם בשיפוץ הדירה מבפנים. התוצאה: מרחב נעים ושקט עם הרבה מקום לספרים

בתים משופצים

להפיק את המקסימום: שיפוץ בית שעשה פלאים


סוויטת הורים מפנקת, מטבח מרווח וסלון ופינת אוכל שעושים חשק לארח – בואו לראות מה שיפוץ בית יכול לעשות

תגובות

כתיבת תגובה