כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(10) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1412) "

הדיירים: זוג בפנסיה
המיקום: עין כרם, ירושלים
השטח: 400 מ"ר
עיצוב והום סטיילינג: ליטל וילגר

כאשר מעצבת הפנים ליטל וילגר נכנסה לבית הלקוחות בפעם הראשונה, היא גילתה נכס ירושלמי בן 80 שנה. לצד הקסם של המבנה, היו בו הרבה אתגרים שהצריכו שיפוץ כולל ומאסיבי. בהתאם לבנייה באותה התקופה, הבית היה מחולק לחמישה חללים סגורים, דבר שיצר דיס-הרמוניה ופגע בזרימה. בנוסף, התקרה שם הייתה נמוכה מאד והפתחים היו קטנים, כך שהבית היה חשוך מאד והאווירה הייתה צפופה.
הנכס המדובר היה שייך למשפחתו של הלקוח. זה הבית שבו הוא התגורר מילדות, וכעת הוא החליט לחזור אליו עם אשתו. "הלקוחות בקשו לבנות על חלקת ההיסטוריה בית מרווח, מואר, מודרני, מפנק ופונקציונאלי", מספרת המעצבת. "הם ביקשו ממני שבכל פעם שהם יכנסו לבית הם ירגישו שהגיעו לאירוח בבית מלון".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/1-15.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/2-15.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(996) "

במשך עשרות שנים הבית לא עבר שום שינוי, כך שכעת נדרש שם שיפוץ כולל ומקיף. למעט הרצפה, הורדה כל המעטפת של הבית, והחדרים חולקו מחדש. גם הגג בוטל כדי שניתן יהיה לתכנן תקרה גבוהה יותר. במסגרת השינויים, הוחלט לוותר על שני חדרי שינה ולהגדיל על חשבונם את האזור של הסלון והמטבח. עכשיו שני החללים האלה ממשיכים אחד את השני בצורה הרמונית ומדברים באותה השפה, הן מבחינת חומרי הגלם והן מבחינה צורנית.
השיפוץ היסודי כלל גם הגדלה של המפתחים, במטרה להכניס לבית כמה שיותר אור וטבע. בנוסף, תוכננה דלת בלגית בסמוך לפינת האוכל שמאפשרת יציאה לגינה ומחברת בין החוץ לפנים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/3-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/4-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(781) "

במקור המטבח היה בחדר סגור, אך לאחר השיפוץ הכולל הוא נפתח לאזור של פינת האוכל והסלון. כדי לקשר בין שלושת החללים האלה, הוחלט לשלב נגיעות של עץ אלון בכל אחד מהם. גם פינת האוכל, גם המזנון בסלון וגם האי במטבח עשויים מעץ זה, ודבר זה יוצר הרמוניה וזרימה.
האזור הציבורי אמנם מתוכנן כחלל פתוח אחד, אך בזכות קמין גז כפרי, יש חציצה עדינה בין המטבח לסלון. הקמין גם מוסיף חמימות לבית ומשתלב היטב עם מערכת הישיבה בסלון ועם פרטי הטקסטיל השונים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/5-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/6-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(760) "

לאחר השיפוץ הכולל והשינויים המבניים, נותרו בבית שני חדרי שינה. אחד משמש כסוויטה של בני הזוג, וכולל מקלחת וחדר ארונות. החדר השני מיועד לילדים שמתגוררים בחו"ל ומגיעים מדי פעם לבקר עם הנכדים. שני החדרים מרווחים, נוחים ומוארים.
סוויטת ההורים מעוצבת בסגנון נקי ועם זאת חמים. המעצבת עשתה שם שימוש בטקסטיל רך ובגוונים פסטליים מרגיעים של תכלת ואפור. הרכות הזאת ממשיכה גם אל החדרים הרטובים, שם יש נגרות מעץ ותאורה נעימה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/7-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/8-12.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(1180) "

מעצבת הפנים ליטל ויגלר שהוביל את השיפוץ הכולל מכנה את הסגנון של הבית "הסגנון הים תיכוני החדש". לדבריה הבית מתחבר לאופי של עין כרם גם מבחינת החומרים הטבעיים שמשולבים בו וגם מבחינת פלטת הגוונים הבהירה. "הפרויקט הזה היה אחד הפרויקטים היותר מענגים ומרגשים שהיו לי בשנים האחרונות", היא אומרת. "בתור מעצבת אחד הדברים שאני הכי אוהבת הוא להיכנס לבית ישן ולבנות עליו סיפור חדש, אין דבר יותר מרתק מזה בעולם שלנו המעצבים".

רשימת ספקים חלקית:
סניטריה וחיפויים- אליצור טופולסקי
ריהוט פנים – טולמס דוט
ריהוט פנים סלון- אסף
נגרות פנים- ארטש
מטבח- רגבה
תאורה- אלומה תאורה
קבלן – צביקה זקן
אדריכלות גינה- מידן זקן

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/9-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/10-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

בתים משופצים  //  צעיר לנצח: שיפוץ כולל לבית עתיק

צעיר לנצח: שיפוץ כולל לבית עתיק

הלקוח החליט לעבור עם אשתו לבית ילדותו הישן בעין כרם, אך המהלך הצריך שיפוץ כולל מהרצפה ועד לגג

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: הגר דופלט


הדיירים: זוג בפנסיה
המיקום: עין כרם, ירושלים
השטח: 400 מ"ר
עיצוב והום סטיילינג: ליטל וילגר

כאשר מעצבת הפנים ליטל וילגר נכנסה לבית הלקוחות בפעם הראשונה, היא גילתה נכס ירושלמי בן 80 שנה. לצד הקסם של המבנה, היו בו הרבה אתגרים שהצריכו שיפוץ כולל ומאסיבי. בהתאם לבנייה באותה התקופה, הבית היה מחולק לחמישה חללים סגורים, דבר שיצר דיס-הרמוניה ופגע בזרימה. בנוסף, התקרה שם הייתה נמוכה מאד והפתחים היו קטנים, כך שהבית היה חשוך מאד והאווירה הייתה צפופה.
הנכס המדובר היה שייך למשפחתו של הלקוח. זה הבית שבו הוא התגורר מילדות, וכעת הוא החליט לחזור אליו עם אשתו. "הלקוחות בקשו לבנות על חלקת ההיסטוריה בית מרווח, מואר, מודרני, מפנק ופונקציונאלי", מספרת המעצבת. "הם ביקשו ממני שבכל פעם שהם יכנסו לבית הם ירגישו שהגיעו לאירוח בבית מלון".

במשך עשרות שנים הבית לא עבר שום שינוי, כך שכעת נדרש שם שיפוץ כולל ומקיף. למעט הרצפה, הורדה כל המעטפת של הבית, והחדרים חולקו מחדש. גם הגג בוטל כדי שניתן יהיה לתכנן תקרה גבוהה יותר. במסגרת השינויים, הוחלט לוותר על שני חדרי שינה ולהגדיל על חשבונם את האזור של הסלון והמטבח. עכשיו שני החללים האלה ממשיכים אחד את השני בצורה הרמונית ומדברים באותה השפה, הן מבחינת חומרי הגלם והן מבחינה צורנית.
השיפוץ היסודי כלל גם הגדלה של המפתחים, במטרה להכניס לבית כמה שיותר אור וטבע. בנוסף, תוכננה דלת בלגית בסמוך לפינת האוכל שמאפשרת יציאה לגינה ומחברת בין החוץ לפנים.

במקור המטבח היה בחדר סגור, אך לאחר השיפוץ הכולל הוא נפתח לאזור של פינת האוכל והסלון. כדי לקשר בין שלושת החללים האלה, הוחלט לשלב נגיעות של עץ אלון בכל אחד מהם. גם פינת האוכל, גם המזנון בסלון וגם האי במטבח עשויים מעץ זה, ודבר זה יוצר הרמוניה וזרימה.
האזור הציבורי אמנם מתוכנן כחלל פתוח אחד, אך בזכות קמין גז כפרי, יש חציצה עדינה בין המטבח לסלון. הקמין גם מוסיף חמימות לבית ומשתלב היטב עם מערכת הישיבה בסלון ועם פרטי הטקסטיל השונים.

לאחר השיפוץ הכולל והשינויים המבניים, נותרו בבית שני חדרי שינה. אחד משמש כסוויטה של בני הזוג, וכולל מקלחת וחדר ארונות. החדר השני מיועד לילדים שמתגוררים בחו"ל ומגיעים מדי פעם לבקר עם הנכדים. שני החדרים מרווחים, נוחים ומוארים.
סוויטת ההורים מעוצבת בסגנון נקי ועם זאת חמים. המעצבת עשתה שם שימוש בטקסטיל רך ובגוונים פסטליים מרגיעים של תכלת ואפור. הרכות הזאת ממשיכה גם אל החדרים הרטובים, שם יש נגרות מעץ ותאורה נעימה.

מעצבת הפנים ליטל ויגלר שהוביל את השיפוץ הכולל מכנה את הסגנון של הבית "הסגנון הים תיכוני החדש". לדבריה הבית מתחבר לאופי של עין כרם גם מבחינת החומרים הטבעיים שמשולבים בו וגם מבחינת פלטת הגוונים הבהירה. "הפרויקט הזה היה אחד הפרויקטים היותר מענגים ומרגשים שהיו לי בשנים האחרונות", היא אומרת. "בתור מעצבת אחד הדברים שאני הכי אוהבת הוא להיכנס לבית ישן ולבנות עליו סיפור חדש, אין דבר יותר מרתק מזה בעולם שלנו המעצבים".

רשימת ספקים חלקית:
סניטריה וחיפויים- אליצור טופולסקי
ריהוט פנים – טולמס דוט
ריהוט פנים סלון- אסף
נגרות פנים- ארטש
מטבח- רגבה
תאורה- אלומה תאורה
קבלן – צביקה זקן
אדריכלות גינה- מידן זקן

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הסגרים: תהליך שיפוץ מאתגר במיוחד


תהליך שיפוץ דירה הוא אף פעם לא עניין פשוט, אבל כשלפתע פורצת מגיפה עולמית האתגר בהחלט עולה מדרגה

בתים משופצים

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה


הדיירים רכשו דירה יד שנייה מוזנחת, אך האמינו שעם תכנון נכון הם יצליחו להפוך אותה לנוחה ומעוצבת. הצצה לשיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

מהרחבת מטבח לשיפוץ מקיף


המעצבת רק רצתה להרחיב מעט את המטבח בביתה הפרטי, אך משם גלשה לשיפוץ מקיף שלא זנח אף חלל בבית

בתים משופצים

עיצוב לדורות: שיפוץ בית סבתא


הנכדה ומשפחתה עברו להתגורר בדירה הישנה שהייתה שייכת לסבתא רבא שלה. הודות לשיפוץ דירה מקיף, מרחב המגורים הותאם לכל הדרישות המאתגרות

תגובות

ממש,לא מזכיר את האווירה הקסומה של עין כרם. הייתי מצפה לראות סממנים של בית ירושלמי. נראה כמו בית בכל מקום אחר בארץ.

הבית יפה מאד, אבל לפי הנוף הנשקף מהחלונות זה בכלל לא עין כרם. זה איזור ניות.

עיצוב מוצלח ונעים. בחירת הצבעים והרגשת המרחב מצויינים.

נעים ונקי מהיכן שולחן פינת האוכל?

כתיבת תגובה