כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(1) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(10122) "

הדיירים: שני הורים ושני תינוקות
המקום: מושב גבתון
השטח: 143 מ"ר
תקציב: 1.5 מיליון שקלים
עיצוב ותכנון פנים: נעמה גריי
אדריכלות: מתי קונס

סבא רבא של בעל הבית הינו ממייסדי מושב גבתון, שממוקם במרכז רחובות (מאז שנת 1933), והבית שלפניכם נבנה על הנחלה שלו – שטח שבעבר שימש למטעים וברבות השנים הפך שומם. כיום, על מנת לשמר את פועלו של הסב כאיש אדמה מסור, ניטעו עצי פרי רבים בגינת הבית שתוכננה בסגנון פראי ים תיכוני. את הנחלה מקיפים עצי זית עתיקים, שמפרידים בין שאון העיר רחובות למושב גבתון.

הבית הינו העבודה הראשונה של המעצבת, שהיא גם בעלת הבית, והוא תוכנן בשיתוף עם אדריכל המתמחה בבנייה ירוקה. הבית תוכנן תוך התחשבות בתנאי האקלים המקומי וכיווני האוויר והשמש, ולכן ישנם ארבעה כיווני אוויר בחלל הציבורי ותאורה טבעית לאורך כל שעות היום. 


חלונות לבית: 
כל העסקים ובעלי המקצוע
בניה ועבודות בעץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע

תכנון הבית ארך כארבע שנים. בזמן זה המשפחה התרחבה ונוספו דרישות ואתגרים, כאשר החשוב בהם היה בניית בית בעל קומה אחת בלבד. הדבר היה לא פשוט שכן שטח החלקה הינו 400 מ"ר, עובדה אשר אילצה היצמדות לקווי הבניין. למרות זאת, בני הזוג לא רצו לוותר על האפשרות של קומה שנייה ולכן תקרת חדר העבודה איננה קונסטרוקטיבית ובמידת הצורך ניתן יהיה להרוס אותה ולבנות גרם מדרגות אשר יוביל לקומה השנייה העתידית.

החלל הציבורי הינו בעל תקרה גבוהה (3.80 מ') והוא מורכב ממטבח, פינת אוכל וסלון – שלוש פונקציות בלבד בחלל אחד על מנת לשמר את תחושת המרחב. מהסלון ישנה יציאה לפטיו המהווה חלל אינטימי ומאפשר הכנסת החוץ אל הפנים. המטבח בנוי מפורמייקה בצבע תכלת בהיר, וכולל רהיטים שחודשו כגון הספסל והשידות.
 

הבית בנוי בצורת H. דלת הכניסה מובילה למבואה וארון מעילים העשוי מדלתות אסם. בצמוד לארון ישנו ציור של אם ובנה, תמונה שמאוד נגעה לבעלת הבית וצוירה על ידי אחותו של סבה. בקיר קטן ממוקמת שידה ישנה מהסטודיו לתכשיטים שנסגר, ותמונה של המכביה שצולמה על ידי הצלם מקסים סולומון.
 



 


 

המסדרון תחום כולו בחדרים ועל כן תוכנן בו סקיילייט. החלל הפרטי מכיל שירותי אורחים, חדר עבודה, ממ"ד המשמש כחדר משחקים, חדר ילדים זוגי, סוויטת הורים וחדר רחצה של הילדים, כאשר זה מוביל למרפסת תליית כביסה.



 



 
בתכנון הבית הושם דגש רב על ניצול מיטבי של החלל, תוך שימת דגש על שימוש בצבעים, טפטים וריצוף מאויר שישרו אווירה של הרמוניה ושמחה בבית. אתגר משמעותי בתהליך הבנייה היה העמידה בתקציב ללא חריגות, היות ובעלי הבית הינם צעירים (שנות ה-30 המוקדמות). עקב התקציב המוגבל נבחרו בחדרי רחצה חיפויים פשוטים משולבים בריצוף מאויר איכותי. 


 


תכניות הבית:

רשימת ספקים חלקית:

סלון – פיקאפ

כסאות מטבח – איקאה

ספסל – אוסף אישי

מטבח – סמל בנמל ת"א

פרקט – U.S.PARQOET צומת בילו

ריצוף מאוייר – רוחמה שרון

כלים סניטריים- סופר קרמיק

מאווררי תקרה- סטאר

אלומיניום – אבי קדוש

קונסטרוקטור – יובל תנעמי

מפקח – אבי לאופר
 


עוד בתים משופצים:
עיר באווירת כפר: שיפוץ הרמוני לדירה ברמת גן
מצטמצמים אך משתדרגים: שיפוץ דירת פנטהאוז בכפר סבא
כאן גרים תחביבים: שיפוץ דירה ישנה בפתח תקווה
החיים בבז': שיפוץ מרגיע לדירת קבלן בהוד השרון
משנה צורות: שיפוץ בית מוארך בצורן

" ["image"]=> string(140) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/עיצוב בית במושב גיבתון/553.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  בפרדס ליד השוקת: עיצוב בית במושב גבתון

בפרדס ליד השוקת: עיצוב בית במושב גבתון

על חלקה חקלאית בין עצי הזית נבנה הבית שלפניכם, מתוך מודעות רבה לסביבתו וניצול מירבי של האקלים, האור הטבעי, החללים והמרחב

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: הגר דופלט


הדיירים: שני הורים ושני תינוקות
המקום: מושב גבתון
השטח: 143 מ"ר
תקציב: 1.5 מיליון שקלים
עיצוב ותכנון פנים: נעמה גריי
אדריכלות: מתי קונס

סבא רבא של בעל הבית הינו ממייסדי מושב גבתון, שממוקם במרכז רחובות (מאז שנת 1933), והבית שלפניכם נבנה על הנחלה שלו – שטח שבעבר שימש למטעים וברבות השנים הפך שומם. כיום, על מנת לשמר את פועלו של הסב כאיש אדמה מסור, ניטעו עצי פרי רבים בגינת הבית שתוכננה בסגנון פראי ים תיכוני. את הנחלה מקיפים עצי זית עתיקים, שמפרידים בין שאון העיר רחובות למושב גבתון.

הבית הינו העבודה הראשונה של המעצבת, שהיא גם בעלת הבית, והוא תוכנן בשיתוף עם אדריכל המתמחה בבנייה ירוקה. הבית תוכנן תוך התחשבות בתנאי האקלים המקומי וכיווני האוויר והשמש, ולכן ישנם ארבעה כיווני אוויר בחלל הציבורי ותאורה טבעית לאורך כל שעות היום. 


חלונות לבית: 
כל העסקים ובעלי המקצוע
בניה ועבודות בעץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע

תכנון הבית ארך כארבע שנים. בזמן זה המשפחה התרחבה ונוספו דרישות ואתגרים, כאשר החשוב בהם היה בניית בית בעל קומה אחת בלבד. הדבר היה לא פשוט שכן שטח החלקה הינו 400 מ"ר, עובדה אשר אילצה היצמדות לקווי הבניין. למרות זאת, בני הזוג לא רצו לוותר על האפשרות של קומה שנייה ולכן תקרת חדר העבודה איננה קונסטרוקטיבית ובמידת הצורך ניתן יהיה להרוס אותה ולבנות גרם מדרגות אשר יוביל לקומה השנייה העתידית.

החלל הציבורי הינו בעל תקרה גבוהה (3.80 מ') והוא מורכב ממטבח, פינת אוכל וסלון – שלוש פונקציות בלבד בחלל אחד על מנת לשמר את תחושת המרחב. מהסלון ישנה יציאה לפטיו המהווה חלל אינטימי ומאפשר הכנסת החוץ אל הפנים. המטבח בנוי מפורמייקה בצבע תכלת בהיר, וכולל רהיטים שחודשו כגון הספסל והשידות.
 

הבית בנוי בצורת H. דלת הכניסה מובילה למבואה וארון מעילים העשוי מדלתות אסם. בצמוד לארון ישנו ציור של אם ובנה, תמונה שמאוד נגעה לבעלת הבית וצוירה על ידי אחותו של סבה. בקיר קטן ממוקמת שידה ישנה מהסטודיו לתכשיטים שנסגר, ותמונה של המכביה שצולמה על ידי הצלם מקסים סולומון.
 



 


 

המסדרון תחום כולו בחדרים ועל כן תוכנן בו סקיילייט. החלל הפרטי מכיל שירותי אורחים, חדר עבודה, ממ"ד המשמש כחדר משחקים, חדר ילדים זוגי, סוויטת הורים וחדר רחצה של הילדים, כאשר זה מוביל למרפסת תליית כביסה.



 



 
בתכנון הבית הושם דגש רב על ניצול מיטבי של החלל, תוך שימת דגש על שימוש בצבעים, טפטים וריצוף מאויר שישרו אווירה של הרמוניה ושמחה בבית. אתגר משמעותי בתהליך הבנייה היה העמידה בתקציב ללא חריגות, היות ובעלי הבית הינם צעירים (שנות ה-30 המוקדמות). עקב התקציב המוגבל נבחרו בחדרי רחצה חיפויים פשוטים משולבים בריצוף מאויר איכותי. 


 


תכניות הבית:

רשימת ספקים חלקית:

סלון – פיקאפ

כסאות מטבח – איקאה

ספסל – אוסף אישי

מטבח – סמל בנמל ת"א

פרקט – U.S.PARQOET צומת בילו

ריצוף מאוייר – רוחמה שרון

כלים סניטריים- סופר קרמיק

מאווררי תקרה- סטאר

אלומיניום – אבי קדוש

קונסטרוקטור – יובל תנעמי

מפקח – אבי לאופר
 


עוד בתים משופצים:
עיר באווירת כפר: שיפוץ הרמוני לדירה ברמת גן
מצטמצמים אך משתדרגים: שיפוץ דירת פנטהאוז בכפר סבא
כאן גרים תחביבים: שיפוץ דירה ישנה בפתח תקווה
החיים בבז': שיפוץ מרגיע לדירת קבלן בהוד השרון
משנה צורות: שיפוץ בית מוארך בצורן

עוד בנושא

בתים משופצים

עיצוב לדורות: שיפוץ בית סבתא


הנכדה ומשפחתה עברו להתגורר בדירה הישנה שהייתה שייכת לסבתא רבא שלה. הודות לשיפוץ דירה מקיף, מרחב המגורים הותאם לכל הדרישות המאתגרות

בתים משופצים

חבל על הזמן: שיפוץ דירה בעשרה ימים


הלקוח נסע לחו"ל לעשרה ימים, ובזמן הזה מעצבת הפנים התחילה וסיימה את שיפוץ הדירה שלו. למרות מגבלת הזמן, המעצבת הצליחה לעמוד בכל הדרישות וגם לשלב כמה הפתעות משמחות

בתים משופצים

צעיר לנצח: שיפוץ כולל לבית עתיק


הלקוח החליט לעבור עם אשתו לבית ילדותו הישן בעין כרם, אך המהלך הצריך שיפוץ כולל מהרצפה ועד לגג

בתים משופצים

כל קיר חשוב: שיפוץ יסודי לבית פרטי


לאחר 12 שנים, החליטו הדיירים לרענן את ביתם עם שיפוץ יסודי ועיצוב מחודש. בסיומו של התהליך הם זכו בבית מודרני במראה אלגנטי

תגובות

הבית מבחוץ
איך זה שאין תמונות של מראה הבית מבחוץ ?

דלתות עץ למתור מכונת הכביסה
אשמח לדעת מי הנגר שבנה את הדלתות מהעץ המלא. תודה :-)

צבעוניות יתר היא חסרון
לא פחות ממונוכרומיות

אוהבת!

קשקוש בלבוש

אין שום הצדקה ביחס להוצאה

מפוספס
משהו בעיצוב הוא "על יד". המון דברים יפים, המון טעם, שמתחברים ללא הרבה. חבל

מקסים! כמה שאלות:
מאיפה הפוף המרובע בסלון? מאיפה הטפס עם רקמת האיקסים? הבית נראה נעים ומקסים!

מקסים! כמה שאלות:
מאיפה הפוף המרובע בסלון? מאיפה הטפס עם רקמת האיקסים? הבית נראה נעים ומקסים!

הבית מדהים!!!!
עבודה נפלאה!

כל כך יפה. סוף סוף בית שונה.
אשמח לדעת מאיפה השולחן ומאיפה הטפט בממ"ד.

אחד היפים שנראו כאן. חמים וצבעוני במידה

הבית נראה מצויין לתקציב
הבית מעוצב מקסים , עדיין ריק וחסרים דברים אך יגיעו עם הזמן אני בטוחה וההתחלה מצויינת. ריצופים טפטים סניטריה ואבזור אמבטיות , ריהוט = הכל משתלב מצויין. יש לי בעיה עם תכנון הבית וסליחה קראתי שבעלת הבית הייתה מעורבת בתהליך אך חייבת להיות כנה . לטעמי ניתן היה לקרב את הבית לכביש (למי שלא מכיר -גבתון הוא מושב קטנטן והכביש עם תנועה דלילה) וכך להרוויח יותר חצר אחורית (אלא אם הגדר התוחמת חצר אחורית זמנית ותוסר בהמשך ואז הביקורת מיותרת לגמרי), הגובה של הבית אמנם מאוד יפה אך נוגד את האקולוגיה המוצהרת פה. הוצאות הקירור כפולות בבית אקולוגי לגג גבוה יש פתרונות של הזרמת אויר בחלונות אוורור וגגון מעל חלונות שמונע קרינה והתחממות. קשה לי עם הצהרות בניה ירוקה שלא תמיד רואים במה זה מתבטא. בנוסף הבית כביכול מתוכנן לפי כווני אויר אך לפי השרטוט הוא מתוכנן מיושר לפי כביש המושב עם מטבח צופה לכביש וסלון לחצר האחורית בדיוק כמו כל הבתים במושבים. בנוסף תוהה למה אין חלון גדול בסלון ולמה הפתח לחצר הוא בצד.

מצטרפת ל12
האם אפשר שם של יצרן ודגם?

מקסים! שאפו למעצבת
איזה יופי! בית חמים והרמוני, רואים את ההשקעה וההקפדה בכל פרט ופרט, לא להאמין שזו עבודה ראשונה, נראה סופר מקצועי!

סטרילי מדי

נראה כמו בית שגרים בו
וכבר על זה אני אוהבת אותו! לא כל הבחירות לטעמי אבל יש לי הרגשה שבעלי הבית שלמים עם הבחירות ונהנים לגור בו -וזה מה שהכי חשוב

מקסים ביותר
מקסים מהיכן הסלון המההממם הזה ?

ראי שירותי הורים
מהיכן ראי שירותי ההורים?תודה

ריצוף השטח הציבורי
הבית מאוד מיוחד ונעים. הייתי שמחה לדעת מהיכן הריצוף שבשטח הציבורי. הוא מאוד לטעמי ואני מחפשת משהו כזה לחידוש ריצוף בדירתי.

ראי שירותי הורים
מהיכן ראי שירותי ההורים?תודה

נראה כמו בית שגרים בו
וכבר על זה אני אוהבת אותו! לא כל הבחירות לטעמי אבל יש לי הרגשה שבעלי הבית שלמים עם הבחירות ונהנים לגור בו -וזה מה שהכי חשוב

טעם טוב
כמה רוך... בחירה של צבעים הנעימים לעיין

נראה כמו בית שגרים בו
וכבר על זה אני אוהבת אותו! לא כל הבחירות לטעמי אבל יש לי הרגשה שבעלי הבית שלמים עם הבחירות ונהנים לגור בו -וזה מה שהכי חשוב

מרגישים יד אוהבת אבל הסלון ערום,שטיח?

ההחלטה הראשונית הרגה את הבית
ההחלטה על בניה בקומה אחת חיסלה את החצר ואת יחסי הסינרגיה בין הבית לסביבתו. במקום גינה נשארו רצועות צרות , אדניות, סביב הבית. (כי בנוסף גם הוסיפו שביל בטון היקפי צמוד לבית ללא כל צורך).מזל שיש גינה של השכנים שנותנת קצת אופק. אין שום רחבת ישיבה חיצונית! רק מרפסת דחוקה בין הבית לגדר....והיציאה אליה מהחלל הציבורי צדדית לגמרי ועוברת מתחת לחלון חדר שינה. יש חתיכת חצר מימין לשער הכניסה לבית אבל היא בכלל לא מחוברת לכלום... בקיצור - פספוס ענק. עיצוב הפנים - חמוד אבל דליל מאד.

בית שמרחיב את הלב
אוהבת מאד! טוב טעם, יצירתיות, שימת לב לפרטים ויצירה אישית. שאפו. שאלה קטנה- מהיכן הטאפט השל הרקמה ביציאה החוצה?

אין כמו תכלת
מקסים- אבל תכלת תמיד קונה אותי! תתחדשו!

לייק
איזה בית מיוחד, עם הרבה אופי וחמימות, בקיצור מהמם...

נעים לעיין
אמנם לא הטעם שלי אבל מאד נקי, אסטטי, מואר, נעים לעיין וזורם.

בית קיבוצניקי...:)

כתיבת תגובה