בניין ודיור

בתים משופצים  //  בקצה הגבעה על צלע הר: שיפוץ דירת ואדי בחיפה

בקצה הגבעה על צלע הר: שיפוץ דירת ואדי בחיפה

הנוף אל חוף הכרמל שיחק תפקיד מרכזי בשיפוץ הדירה שלפניכם, כאשר חלונות בקומת המגורים נפתחו במיוחד כדי לאפשר מבט לים הכחול, וגם חדרי הרחצה קיבלו מוטיב מימי מרגיע

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג הורים ותינוקת
השטח: כ-120 מ"ר
מיקום: חיפה
עיצוב פנים: ענבר מנגד

על פניו, נתוני הפתיחה של הבית היו מעולים: הוא ממוקם בוואדי מעל צוק המשקיף אל חוף הכרמל המהמם. אבל הדירה עצמה צעקה "הצילו": הבית היה מיושן, לא מתוחזק, עם שטחים לא מנוצלים ומבוזבזים. בפרויקט נעשתה עבודת שיפוץ מקיפה: הורדו רוב מחיצות הפנים בבית והתבצעה חלוקה חדשה הן בקומת חדרי השינה והן בקומת חללי המגורים למעלה. כל הצנרת בבית הוחלפה וכך גם מערכת החשמל. בנוסף נעשו עבודות גבס ועבודות נגרות מיוחדות כמו ארון כיור לחדר רחצה שבני הזוג ראו בתוכנית טלוויזיה מחו"ל ואהבו מאוד. חדרי הרחצה עוצבו בהשראת תמונה שהביא הזוג למעצבת, בקוסנפט של חלוקי נחל, עץ, והרגשה של טבע וספא בחדר הרחצה.

 

עיצוב וחיפוי קירות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
עיצוב חדרי אמבטיה:
לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

כל קונספט העיצוב של הדירה נעשה בהשראה של טבע ופלטת צבעים ניטרלית וטבעית עם הכנסת אלמנטים צבעוניים בכדי ליצר עליזות צעירה בבית. הפרויקט הזה התחיל כשבני הזוג היו בהריון ותוך כדי לידת הדירה נולדה גם בתם הבכורה, כך שהשניים יצאו מדירה ישנה כזוג ונכנסו לדירה החדשה כמשפחה.

 

בקומה העליונה שהיא קומת המגורים הורדו כל הקירות ליצירת חלל אחד גדול המכיל את המטבח, פינת אוכל והסלון. מחסן קטן שהיה בקומה הוסב בחלקו לשירותי אורחים מוארים ואווריריים, וחלקו האחר הוצמד למטבח ומשמש כמזווה וחדר כביסה. 

 


הסלון החדש

 


באותו חלל עם פינת האוכל

 


ערב כחול עמוק

 


ועם המטבח

 


בפלטת צבעים ניטרלית

 


ועם נוף כחול מסביב


קומת הכניסה לבית היא קומת חדרי השינה בה סופחו שטחי מרפסות לא מנוצלות לשם הגדלת החדרים והעצמת הנוף הנשקף מכל פינה. חלון בחדר האמבטיה המרכזי הוזז מהכניסה לבית לחדרי השינה, ובאזור אחסון ישן הוקם חדר רחצה נוסף שהוצמד לסוויטת ההורים.

 


עם חלון שנפתח במיוחד. חדר השינה

 


גם חדר הילדים נהנה מהנוף

 


עליזות צעירה בבית

 


בהשראת מעיינות וטבע. חדר השירותים

 


הרגשה של טבע

 


להתנקות בכיף

 


כך נראה המטבח לפני

 


וכך נראה חדר הילדים

 


השירותים הישנים


הקומה העליונה לפני


הקומה העליונה אחרי

 


קומת הכניסה לפני

 


קומת הכניסה אחרי

 

 

 

 

רשימת ספקים חלקית:

ריצוף וסניטריה – רצף חיפה
נגרות – נגריית שי אלי מזר
שיפוץ – א. בילדינג
אקססוריז באדיבות גלריית דה האוס

 

עוד דירות מעוצבות:

 

פרויקט סינדרלה: שיפוץ בצפון תל אביב
על הגג באמצע תל אביב
מתיחת פנים בגיל שישים
יד שנייה מרופא: משופצת בתל אביב
הכל בגלל הגינה: דירה ששווה להכיר

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *