בניין ודיור

בתים משופצים  //  בתים מעוצבים: טשרניחובסקי פינת תל אביב

בתים מעוצבים: טשרניחובסקי פינת תל אביב

שיפוץ דירה במרכז תל אביב הפך מבנה עמוס וישן לנקי ומרווח באמצעות שימושים חכמים בחללים. והכי חשוב: יש כאן בוידעם

מאת: חן לב ארי צילום:


אוהבים עיצוב? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים במייל!

הדיירים: משפחה צעירה בת 4 נפשות, הורים בשנות השלושים לחייהם ושתי בנות בגילאי 11 ושנתיים.
המקום: דירה בבניין ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב.
הגודל: 87 מטר, שלושה חדרי שינה וסלון.
האדריכלית: קרן רוזנר.
המשימה: שיפוץ של דירה קטנה ישנה ואפלולית.
המטרה: ליצור בית מרווח בעל קווים נקיים וחמים.
ההברקה: ספריית עץ דו צדדית שמוטמעת בקיר.

הסיפור של הבית ברחוב טשרניחובסקי מתחיל בבקשה לא שגרתית. "הדיירים ביקשו לפני הכול שאתכנן להם בוידעם", מספרת האדריכלית קרן רוזנר. אין ספק שמדובר בבקשה בהחלט משונה בעידן בו אפילו המילה "בוידעם" כבר יצאה משימוש. אבל למשפחה הנוכחית יש סיבה מוצדקת. אורח החיים העמוס שנובע מעיסוקיהם, טייס ועובדת באוניברסיטה, הביא לכדי מצב בו מספר הפריטים הקיימים עולה על שטח הבית, ואם נוסיף לכך את השימוש התמידי בחליפות והאהבה הגדולה לספרים וכבר מתמלא לו מחסן קטן.

ובכל זאת, הדבר האחרון שניכר מהבית המשפחתי והנעים הזה הוא עומס. בבית, שבצורתו המקורית היה מבנה ישן עמוס קשתות ומסדרונות ביקשו הדיירים לייצר מראה נקי עם מרחב מחייה מקסימאלי. אתגר לא קטן שמדובר בדירה עם שטח מצומצם יחסית למשפחה, ומכיל בתוכו, בנוסף לסלון ולמטבח עוד שלושה חדרי שינה, שתי מקלחות וחדר עבודה. התוצאה לפניכם.

נכנסים: אל תוך מבואה קטנה שנמשכת אל פנים הבית. משמאל ניצב ארון ספרים לבן בסגנון עתיק שמכיל כמה ספרים וחפצי נוי ומימין נגלה המטבח, תחום בצורת האות ריש ומשקיף אל חלל שכולל פינת אוכל וסלון. הדבר הראשון שמבחינים בו עם הכניסה לבית הוא השימוש החכם במשחקי הצבע. הרצפה המחופה באריחים אפורים עם מאפיינים קרים ומודרניים מדגישה מאד אלמנטים של צבע בפרטי הריהוט השונים ומצליחה למזג בין חומרים חמים לקרים באופן הרמוני ומאוזן.

המטבח: בנוי גם הוא בצורת האות ריש וחזיתו פונה אל החלל הציבורי ותוכנן באופן פשוט ופרקטי כך שניכר בו המראה הנקי שביקשו הדיירים ליצור. השימוש בארונות אחסון רבים יוצר כאן תחושה של מרחב על אף החלל הקטן. גם כאן, הגוונים האפורים מתכתבים עם הריצוף הכללי ונותנים במה לגוף התאורה הנמוך באדום בוהק ואפילו למיקסר שניצב ליד.

 


תודו שהמיקסר מושך את העין. המטבח.

 


אפור שמתכתב עם הכל. המטבח ופינת האוכל.

הסלון: פינת הטלוויזיה שבסלון תוכננה במיוחד לפי הצרכים של המשפחה וכוללת בר אלכוהול מפנק להורים שניצב מעל מסך פלזמה ומתחתיה ניצבת שידת אחסון שמתחברת אל ספסל קטן שמשמש גם כתיבת אחסון וגם כפינת ישיבה. הסלון האקלקטי מורכב מכורסת יחיד מרופדת בגוונים ירקרקים וספה דו מושבית כתומה שמעלה את דרגת הצבעוניות של הבית בכמה רמות. מאחורי הספה ניצבת ספריית עץ ענקית שמוטמעת בגוף הקיר ונותנת מענה מושלם לכמות הספרים האדירה של הדיירים. הספרייה, שבעצם משמשת משני צדדיה, גם משמשת כקיר חוצץ בין הסלון לבין חדר העבודה ויוצרת הפרדה אינטימית ומבודדת שעדיין מצליחה לתקשר עם שאר החללים בבית.

 


אקלקטיות ברורה. הסלון.


מודרני ופשוט. חדר העבודה.

חדרי הרחצה: בפורמט הכולל של הדירה היה כאן רק חדר רחצה אחד, ובתכנון החדש נוצרו כבר שניים כשאחד משמש לאורחים ולילדים ואחד להורים. חדר הרחצה הכללי חופה באריחים לבנים עם רובה כהה והוא כולל גם אמבטיה, אבל ברגע שנכנסים משהו אחר תופס את העיניים. מראה גדולה שניצבת מעל הכיור חופתה באריח פסיפס בגווני אדום ובורדו ומצליחה לייצר אפקט מרשים וזוהר בחלל. לעומת זאת, בחדר הרחצה של ההורים ביקשו הדיירים דווקא מראה רגוע וסולידי וגם בו נעשה שימוש בשילוב בין חיפויים שונים. כך למשל חופתה רצפת המקלחת בחלוקי נחל וסביב האסלה הסמויה ישנו עיבוי של פסיפס בגוון בהיר.

 


אפקט הפסיפס. חדר הרחצה.


רגוע וסולידי. חדר הרחצה של ההורים.


אסלה סמויה ופסיפס. חדר הרחצה.

חדרי הבנות: בחדר השינה של הפעוטה נעשה שימוש בגוונים רגועים שמעניקים רקע נהדר לצבעוניות של הצעצועים, הרצפה חופתה בפרקט עץ בהיר וכפתרון אחסון משתלשל מהתקרה ערסל ששומר אוסף גדול של בובות פרווה. בחדר של הגדולה נצבע הקיר המרכזי בגוון ורדרד והודבקו עליו דוגמאות של פרפרים לבנים, וגם כאן השימוש בפריטי ריהוט הוא מינימאלי ומקנה לחדר מראה נקי ונעים.

 


ערסל כפתרון אכסון. חדר הבנות.

חדר השינה של ההורים: מצליח ללמד הרבה על ההוויה הזוגית של הדיירים שביקשו לייצר פינה אינטימית ונטולת גירויים חיצוניים. בחדר השינה הזה לא תמצאו טלוויזיה ולא אפקטים מסובכים של תאורה, הוא פשוט ונקי וגם בו ניתן לראות שימוש בשילוב של גוונים בהירים בדמות הקירות וכתמי צבע כתומים ונועזים בדמוי הכריות.

 


אינטימי ורגוע. חדר השינה.

מה שבעיקר שובה לב בעיצוב של הבית הוא הפשטות והנוחות. בעבודת אדריכלות עדינה ונקייה הצליחה רוזנר, יחד עם בעלי הבית, לייצר מרחב מחייה מרווח מאוד ונקי שנראה שנעים מאד לחיות בו. ומעבר לכך מוכיח שמעט הוא גם בסופו של דבר הרבה יותר נוח.

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *