כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(9) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/08/1-21.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(1109) "

הדייר: גבר בן 65
המיקום: כפר סבא
השטח: 80 מ"ר
התקציב: 300,000 ₪
עיצוב פנים: דניאל ברכאל

הדירה הזאת נמצאת בבניין שהושלם בו תהליך תמ"א. ברוח השינוי, הוחלט לחדש גם את עיצוב הפנים ולהשקיע בשיפוץ דירה יסודי. מלבד קירות הממ"ד, כל הקירות בדירה בוטלו, וגם הריצוף והתשתיות הוחלפו במלואם.
"זאת הפעם הראשונה שהדייר מעצב לעצמו בית מ-א' עד ת' והוא בחר ליצור מרחב שיהיה מותאם בדיוק בשבילו", מספרת מעצבת הפנים דניאל ברכאל. "הבקשה שלו הייתה לעצב דירה שקטה עם תחושת מרחב וקווים נקיים. בנוסף הוא ביקש מטבח רחב ידיים ופינת עבודה שהיא חלק בלתי נפרד מהסלון".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/08/2-22.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/08/2ב.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(984) "

הדייר הוא מרצה להיסטוריה שאוהב מאוד לקרוא ספרים. לפני שיפוץ הדירה, הספרים היו פזורים  סתם כך בחלל הציבורי, אך כעת הוחלט לתת להם מקום של כבוד ולתכנן עבורם ספריית עץ פתוחה. בצמוד לספריה יש ארון נגרות גדול שיוצר חיץ בין מבואת הכניסה לסלון. הארון הזה הוא לא רק אלמנט עיצובי אלא משמש גם כמקום אחסון, וכולל אפילו תא מיוחד למטאטא ומגב. לצד תכנון הנגרות, הושם בשיפוץ הדירה דגש על בחירת הצבעים. כדי ליצור מרחב שקט ומרגיע, הוחלט ללכת על צבעים בהירים וחמימים. בנוסף הוחלט לחפות את חדרי הרחצה באותו אריח שמשמש כריצוף, ובכך להעניק תחושה של אחידות והמשכיות.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/08/3-20.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/08/4-19.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(864) "

במסגרת שיפוץ הדירה בוצעו גם מספר שינויים מבניים. חדר העבודה שהיה במקור בוטל, והשטח שלו סופח לטובת החלל הציבורי. כך התאפשר לתכנן שם פינת עבודה פתוחה, בדיוק כפי שביקש הדייר. חדר השינה הראשי הוגדל גם הוא, ועכשיו הוא כולל ארון גדול שמתאים לכל הבגדים והחפצים של בעל הדירה.
חדר הרחצה זכה גם כן לטיפול במהלך שיפוץ הדירה. במקום להפריד בין האמבטיה לשירותי האורחים, הוחלט לתכנן חדר רחצה אחד גדול שיכיל את שתי הפונקציות. באשר למכונת הכביסה והמייבש, אלה הוסתרו היטב בתוך ארונות המטבח.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/08/5-19.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/08/6-18.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(851) "

בסיום שיפוץ הדירה, מעצבת הפנים דניאל ברכאל מספרת על תהליך עבודה מהנה. "הפרויקט הזה היה תענוג אמיתי בעיקר בזכות הלקוח המקסים שנתן המון אמון, וידע לבטא בצורה בהירה את הרצונות והחלומות שלו", היא מספרת.
המעצבת גם שולחת טיפ לכל מי שניצב מול שיפוץ דירה. "כשנכנסים לתהליך שיפוץ יש תחושה שרוצים כבר לסיים ולראות את התוצאה, אבל התכנון הוא החלק הכי קריטי בתהליך", היא אומרת. "תנו לעצמכם לישון על הדברים ולשקול אותם לעומק, כדי שאחר כך תוכלו לחייך כל יום".

 

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/08/7-18.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/08/8-18.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

בתים משופצים  //  גם לחדרים מגיע: פרויקט תמ"א שהוביל לשיפוץ דירה מקיף

גם לחדרים מגיע: פרויקט תמ"א שהוביל לשיפוץ דירה מקיף

אחרי שהבניין עבר תהליך של תמ"א, החליט הדייר להשקיע גם בשיפוץ הדירה מבפנים. התוצאה: מרחב נעים ושקט עם הרבה מקום לספרים

מאת: תוכן שיווקי צילום: גלעד רדט


הדייר: גבר בן 65
המיקום: כפר סבא
השטח: 80 מ"ר
התקציב: 300,000 ₪
עיצוב פנים: דניאל ברכאל

הדירה הזאת נמצאת בבניין שהושלם בו תהליך תמ"א. ברוח השינוי, הוחלט לחדש גם את עיצוב הפנים ולהשקיע בשיפוץ דירה יסודי. מלבד קירות הממ"ד, כל הקירות בדירה בוטלו, וגם הריצוף והתשתיות הוחלפו במלואם.
"זאת הפעם הראשונה שהדייר מעצב לעצמו בית מ-א' עד ת' והוא בחר ליצור מרחב שיהיה מותאם בדיוק בשבילו", מספרת מעצבת הפנים דניאל ברכאל. "הבקשה שלו הייתה לעצב דירה שקטה עם תחושת מרחב וקווים נקיים. בנוסף הוא ביקש מטבח רחב ידיים ופינת עבודה שהיא חלק בלתי נפרד מהסלון".

הדייר הוא מרצה להיסטוריה שאוהב מאוד לקרוא ספרים. לפני שיפוץ הדירה, הספרים היו פזורים  סתם כך בחלל הציבורי, אך כעת הוחלט לתת להם מקום של כבוד ולתכנן עבורם ספריית עץ פתוחה. בצמוד לספריה יש ארון נגרות גדול שיוצר חיץ בין מבואת הכניסה לסלון. הארון הזה הוא לא רק אלמנט עיצובי אלא משמש גם כמקום אחסון, וכולל אפילו תא מיוחד למטאטא ומגב. לצד תכנון הנגרות, הושם בשיפוץ הדירה דגש על בחירת הצבעים. כדי ליצור מרחב שקט ומרגיע, הוחלט ללכת על צבעים בהירים וחמימים. בנוסף הוחלט לחפות את חדרי הרחצה באותו אריח שמשמש כריצוף, ובכך להעניק תחושה של אחידות והמשכיות.

במסגרת שיפוץ הדירה בוצעו גם מספר שינויים מבניים. חדר העבודה שהיה במקור בוטל, והשטח שלו סופח לטובת החלל הציבורי. כך התאפשר לתכנן שם פינת עבודה פתוחה, בדיוק כפי שביקש הדייר. חדר השינה הראשי הוגדל גם הוא, ועכשיו הוא כולל ארון גדול שמתאים לכל הבגדים והחפצים של בעל הדירה.
חדר הרחצה זכה גם כן לטיפול במהלך שיפוץ הדירה. במקום להפריד בין האמבטיה לשירותי האורחים, הוחלט לתכנן חדר רחצה אחד גדול שיכיל את שתי הפונקציות. באשר למכונת הכביסה והמייבש, אלה הוסתרו היטב בתוך ארונות המטבח.

בסיום שיפוץ הדירה, מעצבת הפנים דניאל ברכאל מספרת על תהליך עבודה מהנה. "הפרויקט הזה היה תענוג אמיתי בעיקר בזכות הלקוח המקסים שנתן המון אמון, וידע לבטא בצורה בהירה את הרצונות והחלומות שלו", היא מספרת.
המעצבת גם שולחת טיפ לכל מי שניצב מול שיפוץ דירה. "כשנכנסים לתהליך שיפוץ יש תחושה שרוצים כבר לסיים ולראות את התוצאה, אבל התכנון הוא החלק הכי קריטי בתהליך", היא אומרת. "תנו לעצמכם לישון על הדברים ולשקול אותם לעומק, כדי שאחר כך תוכלו לחייך כל יום".

 

עוד בנושא

בתים משופצים

צעיר לנצח: שיפוץ כולל לבית עתיק


הלקוח החליט לעבור עם אשתו לבית ילדותו הישן בעין כרם, אך המהלך הצריך שיפוץ כולל מהרצפה ועד לגג

בתים משופצים

כל קיר חשוב: שיפוץ יסודי לבית פרטי


לאחר 12 שנים, החליטו הדיירים לרענן את ביתם עם שיפוץ יסודי ועיצוב מחודש. בסיומו של התהליך הם זכו בבית מודרני במראה אלגנטי

בתים משופצים

כעוף החול: שיפוץ דירה לאחר שריפה


המשפחה איבדה את ביתה בגלל שריפה, אך בחרה לראות בכך הזדמנות להתחדש. מבט על שיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

תגובות

כתיבת תגובה