כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  גרים במושבה: משפצים בית במזכרת בתיה

גרים במושבה: משפצים בית במזכרת בתיה

עם הרבה אופי ובלי להיכנע לטרנדים חולפים שופץ בית פרטי במזכרת בתיה ויצר הוכחה שגם מינימליזם יכול לשדר חום ונוחות. בואו להכיר

מאת: הדר אוזן צילום:


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

אחרי שנים של מגורים בבית פרטי בן שתי קומות במזכרת בתיה, ואחרי שילדיהם הבוגרים עזבו את הקן, הבינו בעלי הבית בו אנחנו מבקרים הפעם, אנשי אקדמיה בשנות ה- 60 לחייהם, שהגיע הזמן לשדרג את המקום בו הם חיים. בני הזוג קיבלו החלטה לערוך שיפוץ ממוקד, תוך טיפול במספר דברים שהצריכו שינוי, ובלי "להתפזר" בכל רחבי הבית. במקביל, הם ביקשו לשמר את הצביון הכפרי שאפיין את הבית ולשמור על הריהוט הקיים, בלי ליצור עומס עיצובי וכאן בדיוק נכנסו לתמונה המעצבות שני פרלה ולינור קמפאנו.

 

עוד בתים פרטיים מעוצבים:

כשחוף הים מעצב את הבית: סיור בתוך חלום

קופצים לאיביזה: שני בתים, שתי בריכות ומשפחה אחת

 
במהלך השיפוץ המשיכו בני הזוג לגור בבית, ולכן התהליך נערך בשני שלבים ובוצע באופן ממוקד ומהיר ככל שניתן כשבשלב הראשון שופצה הקומה העליונה והוקמה סוויטת ההורים ובשלב השני, אחרי שבני הזוג עברו להתגורר בקומה העליונה, התחיל השיפוץ של קומת הקרקע. 
 
 
קומת הקרקע: 
בקומת הקרקע של הבית נעשו מספר שינויים כשהמשמעותיים ביותר היו ביטול של אחד מחדרי השינה בקומה, וסיפוח המרפסת לתוך שטח הבית. החללים שסופחו הפכו את אזור האירוח לחלל רחב ידיים, מזמין ומואר, עם מטבח פתוח, פינת אוכל מרווחת שיכולה בקלות לגדול כשמארחים משפחה וחברים, וסלון אינטימי ונינוח. הבית רוצף מחדש באריחי גרניט פורצלן בגוון אפרפר, והמדרגות שמובילות לקומה העליונה חופו גם הן מחדש בשיש.
 
ריצוף הבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
סלון
מבט לכיוון הסלון. שילוב הרמוני בין ישן לחדש
 
פינת אוכל
מבט מהכניסה אל פינת האוכל והסלון. תחושה של מרחב ואור
 
במטבח נשמרו הארונות כמו שהם, פשוט כי היו במצב מצוין, גם ריהוט פינת האוכל הקיים נשמר ובסלון נוספו מספר שדרוגים – הספות רופדו מחדש בבדים אפורים-שחורים בדוגמת קפיטונאז', שטיח אדום הוסיף כתם צבע, פריטי נגרות מעץ אלון טבעי הוזמנו מנגר כך שישתלבו בהרמוניה עם הקיים, גופי תאורה מגוונים תרמו לתחושת האינטימיות בחלל והחלונות הוחלפו לחלונות מפרופיל בלגי בגוון כהה.
 

פרט נגרות בסלון. רהיט טלוויזיה שהוזמן מנגר על מנת שישתלב עם הריהוט הקיים
 
 
הקומה העליונה: 
בקומה העליונה התמקד השיפוץ דווקא בהפיכת חדר ההורים לסוויטה מפנקת, ולכן בוטל חדר טלוויזיה שהיה בקומה וסופח לשטח החדר של ההורים. החלל החדש שנוצר תוכנן כך שיכיל גם מבואת כניסה מרווחת וחדר ארונות, ספסל בנוי לישיבה והתרגעות (הכולל אחסון נסתר), פינת איפור-עבודה ואחסון, אזור שינה מרגיע וחדר רחצה עם מקלחון רחב ידיים. גם כאן נעשה שימוש רב בעץ אלון טבעי ובכתמי צבע אדומים וכתומים ליצירת איזון בין קו עיצובי נקי לבין אוירה כפרית חמימה וביתית.
 

חדר הארונות המרווח. השימוש בעץ אלון טבעי נמשך גם כאן
 

ספסל הישיבה הבנוי תוכנן לספק שפע של מקום אחסון
 
 
כדי להימנע מחריגה בתקציב ומהארכת תהליך השיפוץ, הוחלט שלא לפרק תקרת רביץ שהייתה בקומה ובמקום זאת החליטו המעצבות להוסיף קונסטרוקציה שתאפשר יצירת מפתח רחב בסוויטת ההורים. סביב הקונסטרוקציה הזו נולד האלמנט המרכזי בחלל – אלמנט הפרדה בנוי שיוצר חציצה בין מבואת הכניסה וחדר הארונות לבין אזורי השינה והרחצה, ובמקביל מספק שטחי אחסון ויוצר עניין באמצעות פרט ניתוק עם תאורה, כתמי צבע וגיאומטריה פיסולית.
 


חדר שינה
אלמנט ההפרדה הבנוי בסוויטת ההורים. שילוב מנצח של פונקציונליות ואסתטיקה
 
חדר שינה
נישות בחדר השינה. מוסיפות כתמי צבע סולידיים ומקום אחסון, מבלי להעמיס על החלל
 
אחת הדרישות העיקריות של בעלי הבית הייתה להכניס חדר רחצה לתוך חדר השינה החדש ולתכנן אותו כך שיהיה מפנק "כמו בבית מלון", עם דגש על מקלחון מרווח ופתוח, ללא מחיצות. ובאמת, המקלחון תוכנן במידות נדיבות של 90 על 150 סנטימטרים, וללא קירות או מחיצות זכוכית שיתחמו אותו. כדי להגדיר ויזואלית את גבולות המקלחון ולהוסיף צבע ועניין לחלל, הוחלט גם לחפות את המקלחון מרצפה עד תקרה באריחים בגוון אדום.
 
אמבטיה
מבט אל חדר הרחצה המפנק. ארון בקווים מודרניים מעץ אלון טבעי ואריחים אדומים
 
אמבטיה
שימוש באריחים אדומים על מנת להגדיר את גבולות המקלחון, ללא צורך במחיצות

עם רגליים נטועות עמוק בקרקע, מתוך רצון לחדש את הקיים בתקציב מרוסן הצליחו בעלי הבית להפוך את ביתם הוותיק במושבה לבית שמרגיש חדש לגמרי, ומלא חום ואינטימיות. התוצאה הסופית משדרת פשטות ישראלית סולידית, מקסימה ושובת עין, שילוב מרענן בין מודרני וכפרי. אנחנו אהבנו. ואתם?

 
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה