בניין ודיור

בתים משופצים  //  הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד

איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

מאת: לימור קלר צילום:


פינת האוכל מקבלת תאורה טבעית מחצר פנימית

 

אדריכלות Hook Turn Architecture

לא נמצא בארץ מגרשים כמו המגרש של הבית המלבורני הזה – צר, מאורך וכמעט בלתי אפשרי למחיה, אבל התכנון שלו מאפשר הצצה למקסום שטח דירה בת שני מפלסים בצורה מרווחת ונעימה. האדריכלים קיבלו בית ויקטוריאני טיפוסי מהמאה ה-19 והחלו בתהליך שיפוץ והרחבה שהפך אותו לדירת ארבעה חדרים – סלון ושני חדרים בקומת הקרקע וחדר שינה נוסף בקומה העליונה – בתוספת חזית מפוסלת.

עוד בתים צרים ומעוצבים:

ארוך ומשגע: שיפוץ בית משפחתי בהרצליה

הרוחב לא קובע: שיפוץ לבית צר ונמוך

בית לא פרייאר ברוחב 6 מטרים! 

התוספת הייחודית לבית נועדה להשלים את מראהו, תוך אריגה של חלק מההיסטוריה המקומית לתוך המרקם הבנוי שלו. המבנה הדו קומתי של הבית, שנמצא ב פרבר בשם ברונסוויק במלבורן, אוסטרליה, מורכב משתי קופסאות שכמו נערמו זו על זו. הודגשו בהן חומרי בנייה כמו בריקים או אבן חול כחלחלה, שמאפיינים את הבנייה באזור: קופסת בריקים בקומה הראשונה כבחירה שהיא המשך טבעי של חומר המקור ממנו נבנה הבית, וקופסת אבן החול בקומה השנייה שיוצרת צורות גיאומטריות ועטופה בלוחות אבץ בחזית. 

מעטפת גיאומטרית ייחודית בחזית האחורית (הדמיה)

המראה הגיאומטרי של המעטפת בחזית האחורית של הבית נשבר כדי למסגר את חדר השינה העילי ולאפשר כניסת אור ואוויר כמו גם מבט אל הגינה שבחוץ.

המעטפת ממתנת את כניסת האור לחדר

חדר השינה בקומה העליונה

פינה בחדר השינה עם מבט אל המעטפת

לצד חדר השינה תוכנן חדר רחצה עם אמבטיה פרי סטנדינג. הקירות חופו במראה אחיד של אריחים מעוטרים בשחור לבן, והרצפה והברזים השחורים מנוגדים למראה הצח של האביזרים ומשלימים אותם.

חדר הרחצה הצמוד של ההורים בקומה השנייה

גם שאר חלקי הבית אורגנו כך שייהנו מכניסת אור מרבית בעזרת חצר מיניאטורית פנימית. החצר ממוקמת במרכז הבית ותוכננה כהרחבה לפינת האוכל. היא מעניקה אור טבעי לפינת האוכל ושולחת אור גם לחדר השינה וחדר הרחצה הגובלים בה. בקומה העליונה מתאפשר מעבר אור לחדר הרחצה של ההורים ולפינת העבודה שלהם.

חדר הרחצה הכללי, מואר ועם ארון לשני כיורים

בחלל המרכזי של הבית בקומת הכניסה תוכננו הסלון והמטבח יחד, כשמערכת תלויה של מדפים על הקיר מספקת את מרב האחסון של הספרים והאביזרים. 

החלל המרכזי

קיר לבנים מקורי מאחורי קיר הארונות הגבוהים 

פינת הישיבה גובלת בחלק מהמטבח

גימורים עמידים היו חלק חשוב בהחלטת האדריכלים על החומרים שנבחרו לצד אביזרים של מעצבים עצמאיים שפוזרו ברחבי הבית.

המדרגות לקומה העליונה

החזית הוויקטוריאנית הפונה לרחוב

תוכנית הבית

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

זה מה יש ועם זה נצליח !
המציאות מכתיבה ! ס"ה עבודה יפה ! אמנם לא הכל מושלם אבל בהתחשב בנתוני הפתיחה עבודה טובה !

עבודה נוראית. אין מקום, אל תבנו.

כנראה חטפו מכה חזקה מהמדפים כשקמו מהספה
אחרת אין הסבר הגיוני לאף אחת מההחלטות התכנוניות והעיצוביות בבית הזה.

בחדר הרחצה אין שני כיורים. זו השתקפות במראה...

האם זה בארץ?

מה הרעיון?
כמה טעויות בבית אחד, מה אוכלים בפינת האוכל? צמחים מהפטיו? שותים מים מהאמבטיה הסמוכה? המרחק בין פינת האוכל למטבח גדול מדי, מי שהכי נהנה ממה שמבשלים הם הספרים שמקבלים ריח וצבע מהאוכל. גם המרחק בין חדר השינה ליחידת ההורים בלי טעם. וכמובן האמבטיה המרכזית שנמצאת בחלל הציבורי ואפילו יש דלת שמפרידה בין החדרים לאמבטיה. אולי יש סיבה רצינית לחוסר התכנון בבית הזה?

מה? לא הבנתי...
בחזית ויקטוריאני - לא פחות, מאחורה אולטרא הייטק ? - אפס התאמה. האם מי שאוכל בפינת האוכל ויוצא למטר חצר- צופה היישר לתוך חדר האמבטיה מהחלון? יש כיריים במטבח? מי שיושב על הספה - לא נחנק מהמדפים? פחות....הרבה פחות...

בית ללא חלונות חשוך ומשעמם
כנראה שנגמרו הרעיונות לבתים יפים מיוחדים ומעניינים כי הבית הזה לא עונה לאף אחד מהפרמטרים האלו אינו יפה אינו מיוחד ומשעמם, חשוך צר, קודר, והקוביה של חדר שינה בקומה העליונה אינה קשורה למבנה הכללי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *