כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  הבית המרחף: הצצה לבית ישראלי עם נגיעות יפניות

הבית המרחף: הצצה לבית ישראלי עם נגיעות יפניות

על היסודות המרחפים של בית ישן משנות השישים, בנו האדריכלים מבנה חדש ומודרני, תוך שמירה על העצים העתיקים שבחצר. בואו לסיור

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור צילום: עמית גרון


השטח: 250 מ"ר

המקום: מרכז הארץ

אדריכלות: פז גרש אדריכלים

 

לפי המראה של חזית הבית, שאליו אנחנו נכנסים, קשה להחליט אם יש כאן בית בהשראה יפנית או בית מחודש משנות השישים. הבית, שנראה כאילו הוא מרחף, מזכיר קצת את סיפורי שנות השישים שבהם היו הילדים מתחבאים מתחת לבית ומעלה תהייה ושאלה איפה היום יש "מתחת לבית" להתחבא בו? לאווירה של שנות השישים מוסיפים גם העצים הבוגרים שבגינה, שנראים לא רק בוגרים, אלא שייכים למקום שבו גדלו מאז היותם שתילים.

בדיקה קצרה מול האדריכל צבי גרש מקרבת עוד יותר אל המקור: "לא רק שלא שינינו את מקום הבית במגרש, מתוך כוונה לא לפגוע בעצים הוותיקים, אלא השתמשנו ביסודות הבית הישן. רק חיזקנו אותם מבחינה קונסטרוקטיבית", מסביר גרש. כשנכנסים פנימה חולפים בתוך מרפסת מרחפת, אלמנט אדריכלי שנוסף לבית כחוליה מקשרת בין שנות השישים להיום, ועוברים אל דק העץ שמרחף מעט מעל הגינה, שממנו יורדים לפינת אוכל פסטורלית עם נגיעה של מקרה קצת יפני, בהתאם לתפיסת האדריכלות היפנית המסורתית שמחברת בין פנים לחוץ עם קשר חזק לאדמה.

 

 

 

ההורים, להבדיל מהרבה בתים אחרים, העדיפו למקם את היחידה שלהם דווקא בקומת הקרקע, בעוד שלילדים הם עיצבו את הקומה העליונה, הפתוחה לגובה כפול במרכז הבית, שבו חלונות גבוהים שמגיעים עד הגג, מה שעוזר לשמור את אלמנט השקיפות גם בקומה העליונה של הבית. 

 

הצטרפו אלינו לסיור בתמונות:

 

 

 

 

רוצים גם בית מעוצב?

שטיחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

חלונות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 


 רשימת ספקים חלקית:

דלת כניסה: NEXT DOOR

מטבח: סמל

משטחים: גינא

ברז מטבח: חזי בנק

שטיח סלון: שטיחי איתמר

פרקט: PARQUETEAM

חלונות: אלום סהר




עוד בתים מעוצבים?:

בית מעוצב בשכונת ביצרון בתל אביב

שיפוץ בית פרטי בצפון תל אביב

 

object(WP_Post)#18254 (24) { ["ID"]=> int(293411) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 04:02:00" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:02:00" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "234" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(7) "234-348" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 04:02:00" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:02:00" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(293410) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/234.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18255 (24) { ["ID"]=> int(293412) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 04:02:00" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:02:00" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "403" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(7) "403-915" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 04:02:00" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:02:00" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(293410) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/403.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18256 (24) { ["ID"]=> int(293413) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 04:02:00" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:02:00" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "553" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(8) "553-1961" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 04:02:00" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:02:00" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(293410) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/553.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

בתים משופצים

הבית בן 30: וילה ישנה שעברה עיצוב מחדש


הדיירת חזרה לווילה הישנה שבה התגוררה בתור ילדה, וביקשה להתאים אותה עבור בני משפחתה. עם הרבה רגישות, המעצבת הצליחה ליצור עיצוב עדכני שלא זונח את מורשת העבר

בתים משופצים

הבית שהפך מחלום למציאות


הדיירים הבינו שהבית שלהם כבר לא משרת אותם כראוי, והחליטו לצאת לתהליך שיפוץ מקיף. עכשיו הם נהנים מסביבת מגורים חדשה שמותאמת בדיוק עבורם

בתים משופצים

להפיק את המיטב מפירוק בית ישן


מעצבת הפנים ניצלה את פירוק הבית הקודם שלה, כדי לתכנן בית חדש שישלב עיצוב וינטג' עם אווירה צעירה

בתים משופצים

מכוך חשוך לבית מואר ופתוח


הנמכות התקרה בוטלו, החלונות הורחבו, והחלל המרכזי חולק מחדש. כך הצליחה המעצבת להפוך בית צפוף וחשוך לבית מואר שעושה טוב על הלב

תגובות

כתיבת תגובה