כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  הולך נגד הרוח: עיצוב בית נופש בדרום אפריקה

הולך נגד הרוח: עיצוב בית נופש בדרום אפריקה

המשפחה ביקשה בית שטוף שמש ועמיד בפני רוחות שישקיף כמה שיותר על אזור המפרץ והים. המעצבים החליטו – אין בעיה, מפרידים מפלסים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


אדריכלות: SAOTA – Greg Truen & Yusuf Vahed
עיצוב פנים: Antoni Associates – Mark Rielly, Ashleigh Gilmour & Silvia Eigelaar


לגור על קו החוף נשמע מדהים, אבל זה לא עד כדי כך פשוט. עיצוב של בית חוף חייב להתחשב בתנאי הסביבה, במיוחד אם אתם גרים באיזור שלי פוינט שבדרום אפריקה. 


המטרה הייתה לייצר בית נופש עבור משפחה קטנה וצעירה, אבל מרווח מספיק כדי שיאפשר להם לארח בנוחות גם בני משפחה מורחבת וחברים קרובים. בעלי הבית ביקשו מצד אחד למקסם את הנוף אל הסביבה החיצונית, ומצד שני למזער את ה"נוף" אל הבתים השכנים. כמו כן היה חשוב להם שהבית יהיה שטוף שמש ובעל חללים פתוחים ומרווחים, אבל בו זמנית מוגן ממשבי רוח חזקים.


עיצוב גינות
: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בריכות: לכל העסקים ובעלי המקצוע


הבית שעוצב להם מתמודד עם כל אחת מהדרישות המנוגדות הללו. הכניסה לבית הוגבהה, ובכך אפשרה לחללים הציבוריים לשכון במפלס גבוה יותר, ולחללים הפרטיים להתחבא במפלס נמוך יותר. כך שלמעשה הסלון וחדרי המשחקים משקיפים על הנוף מן המפרץ ואפילו על  קו החוף עצמו. דלתות זכוכית שקופות מוקמו אל מול הנוף כדי להגן על הבית מפני הרוחות, והבריכה מוקמה מאחוריה הבית כדי ללכוד את השמש ולהוות חלל פתוח שחסום מהשפעות הרוח בכל עונות השנה, כאשר היא נתחמת על ידי קיר מעץ בצדה השני.
 

הסלון



נוח ומרווח



המטבח ופינת האוכל


המפלס העליון הוא למעשה חלל אחד גדול שמכיל את הכניסה הגבוהה, הבריכה והחצר, המטבח, פינת האוכל והסלון. הוא בנוי בצורת L, שנשברת על ידי הגבהות והנמכות ובכך נוצרת תחושה של חללים שונים זה מזה. הארובה הקונוסית, שעשויה ממתכת קורטן, היא למעשה אלמנט ויזואלי שסביבו מסתובבים החללים, והגוון שלה משקף אף הוא את הנוף שמסביב. ממול, בצד השני של הבריכה, מוקם מנגל עם "כובע" ממתכת, שמשקיף על החצר ותואם לסגנון הארובה.


החלל הפנימי


הבריכה



מוגנת מפני הרוח
 
הגג נתמך על ידי קורות עץ  גיאומטרית, כאשר מוטות של מתכת מחליפים את קו התקרה ומאפשרים את האופי הפתוח של הגג. הסכך שבין קורות העץ יותר ניגוד מעניין עם רצפות הגרניט של המבנה. בקומה התחתונה, התקרה עשויה מלוחות גסים של בטון שעליהם סימני חלודה וסימני גיר של הקבלן, שהושארו כדי לייצר מראה מחוספס ואותנטי.

לחדרי השינה המינימליסטי יש אופי משונן שמאפשר לפינות להשקיף טוב יותר על הנוף, וקירות הזכוכית מפרידים בין המיטות לחדרי הרחצה. מתלה הווילון נוצק בתוך תקרת הבטון בצורה מעגלית, מה שמאפשר תחושה של מערה לילית כאשר הווילונות סגורים.



חדר השינה



מינימליסטי ופשוט


התוצאה הסופית היא חלל מתוחכם ואקלקטי שמערבב בין תנאי מחיה פשוטים רגועים ונוחים לרהיטים משמעותיים. הוא עשוי מחומרים טבעיים כמו עץ, פחם, קש ובדים, שמקנים תחושה של קן משפחתי חמים וביתי.



המדרגות שמקשרות בין החללים



הכניסה לבית



הבית מבחוץ


תוכניות הקומה העליונה


תוכניות הקומה התחתונה



עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


הודות לחשיבה חיובית והרבה נחישות, הבית החיפאי הזה שופץ וכעת הוא נהנה מחללים מזמינים, אווירה נעימה ושילוב סגנונות ייחודי

תגובות

כתיבת תגובה