כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(19103) "

הדיירים: זוג בשנות השישים לחייהם
השטח: 360 מ"ר
המקום: רעננה
אדריכלות: יורי כהן, משרד אדריכלים "אושיה"
עיצוב פנים: דלית גפן, 
inch2cm


מישהו חכם אמר פעם שהחיים מתחילים בגיל שישים, והנה ההוכחה: בעלי הבית הם זוג הורים שילדיהם אמנם יצאו מהבית – אבל עדיין מרבים להגיע לביקור עם הנכדים. מהסיבה הזו נדרש תכנון מחדש של החלוקה הפנימית של הבית על מנת  ליצור תחושה של בית חדש לחלוטין ומעוצב. המטרות היו למקסם את כניסת האור לבית, לנצל את קרבתו לפארק וליצור תחושה של בית כפרי, פסטורלי ושליו למרות קרבתו למרכז העיר.


בעלי הבית מטיילים ברחבי העולם, אוספים אובייקטים, אמנות ורהיטים שונים בעיקר בסגנון אנגלי עתיק. לכן הסגנון עוצב מתוך הבנה עמוקה של צרכי בעלי הבית המשתנים בהתאם לגילם ומטענם התרבותי, שימורו החלקי של אוסף הרהיטים האנגלי, פריטי דקורציה ואמנות מקורית אירופאית בשילוב אלמנטים שנאספו ממקומות שונים בעולם. הרעיון היה שהעיצוב החדש יהיה מודרני, נקי אך חם, מזמין ומרוווח שמדבר עם האקלקטיות של האלמנטים הקיימים. לכן נבחרו בקפידה מיקומים חדשים לרהיטים נבחרים מן האוסף הקיים, וניתנה תשומת לב רבה גם לאלמנטים נוספים כגון מיקום אוסף קריסטלים משובח שירשה בעלת הבית מאמה, אוסף כלי אוכל עתיק ויקר, אומנות מקורית ועוד. 


בניה ועבודות בעץ:
לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע


בעלי הבית הגדירו את הצורך בחלל מרווח וזורם יותר תוך דגש על גמישות בזמן אירוח. ההעמדה בסלון ניתנת לשינוי בזמן אירוח, בהתאם לעובדה שהסלון ופינת האוכל ממוקמים מעברו הצפוני של הגרם. וכך עבר הבית ממצב של תכנון פנימי כאוטי למצב מסודר, מוגדר וברור סביב ציר מרכזי – גרם מדרגות בעל מהלכים דו כיווניים שהחליף את גרם המדרגות הספירלי והמסוגר שהיה לפניו. באמצעות גרם המדרגות נוצרה למעשה בבית חלוקה לאגף צפוני ודרומי, כאשר שניהם נהנים מחלונות גדולים הפונים אל נוף הפארק.



גרם המדרגות



כל קירות הגרם והקירות שסובבים אותו (מלבד הסלון) נצבעו באפור חם, ונתנו הצללה נעימה ומלטפת בשילוב גופי תאורה קיריים, שנראים כמו ספר עדין שדפיו נפתחים כמניפה. הקיר האחורי של שולחן האוכל חופה בטיח זהה לחדרי הרחצה, אפור גם כן. כך נוצר משחק של כתמיות אפרפרה ונעימה בשילוב קירות לבנים חמים ונגיעות של נגרות עץ אלון צרפתי טבעי. 




פינת האוכל

המטבח ופינת המשפחה, שממוקמים מעברו הדרומי של הגרם, משלבים בין רצפת אבן וקיר מעץ אלון גושני צרפתי טבעי, אשר מחלק בין החלל. מצד המטבח נושק אל קיר העץ אי שמשטחו העליון גרניט שחורה דרמטית בעיבוד מחוספס. סביב האי נמצא בר ישיבה שולחני, גם הוא מהעץ שעשוי ממנו הקיר, ונגרות האי לבנה. צלע נגרות הכיור לבנה עם אותו המשטח של האי.



המטבח




אי המטבח




המטבח ופינת הטלוויזיה




הסלון




מיקסום כניסת האור




שילוב של חדש וישן

קומת המגורים מורכבת ממבואת מדרגות הפונה דרך מערכת חלונות בלגי חדש אל פארק ירוק ופתוח, מאסטר הורים מפנק ומרווח הכולל אזור שינה ופינת עבודה. כל הרהיטים בחדר מלבד כסא אימס וכסא עתיק נוסף פינתי עוצבו בהזמנה מיוחדת ע"י דלית ויוצרו ע"י נגר הפרוייקט. קיר המיטה הינו קיר דגש עם טיח דקורטיבי עדין בגוון אפור בטוני מעונן. הנגרות הבנויה עוצבה בקווים נקיים עם קריצה קלאסית במסגרות האלמנטים שמדברת למעשה עם האוסף האנגלי העתיק של בעלי הבית. בחזית המעבר לחדר הארונות המרהיב ומעורר קנאה לבקשת הלקוחה, עוצב אי גדול עם מגירות תכשיטים בשילוב משטחי לבד שחורים כנעשה בחנויות תכשיטים. המיוחד באי הוא גם המחיצה הדקורטיבית המחולקת למלבנים פתוחים וסגורים בשילוב הפרופיל הקלאסי.




חדר השינה


חדר הרחצה של ההורים משלב לתוכו מרפסת ישנה, כך כאמור הגדילו את החלל ונוצר מלבן שחולק לצלע כיורים כפולים מונחים על משטח שייש סן מרטין מבריקה בשילוב מגירות צפות רחבות מפורניר עץ אגוז אמריקאי טבעי כאשר על הקיר עוצבה ארונית אכסון כפולה לה/לו שמשתי צידיה מראות. במרכז החלל מעבר עם חלון לגינה ובצלע ממול מקלחון מתוקתק ותא שירותים מחופים באריחי עבודת יד בגוון אקווה מקרמיקה עדינה סדוקה. שאר הקירות בחדר הרחצה חופו בטיח ספרדי עדין אפור וריצוף אבן סן מרטין אפורה בגמר מט בגדלים משתנים.




חדר הרחצה של ההורים


מעברה השני של המבואה בקומה זו נמצאת יחידת האירוח שמיועדת בעיקר לנכדים. היא כוללת בתוכה חדר רחצה עם אמבטיה גדולה, מקלחון גדול מחופה אריחי פסיפס גפרורים מאבן טבעית אפורה. החדר עצמו כולל סידור ספה נפתחת, מיטת מעבר, פינת יצירה, ספרייה וארון בגדים גדול מעץ בסגנון אינדונזי שמלכלך את החדר.




חדר האורחים




חדר הרחצה של האורחים




השירותים




השירותים


הכניסה אל הבית, בניגוד למצב הקודם, הפכה לברורה יותר, עיקרית ומודגשת באמצעות הפיכת חזית הכניסה המקורית, הפונה אל הפארק, לחזית העיקרית של הבית. עבודות המסגרות – החל מהדלת ופרגולת הכניסה, דרך קירוי פינת האוכל החיצונית, חלונות הבית, מעקה המדרגות ועד עבודות המסגרות במטבח עוצבו כולם בקו זהה כאלמנט המחבר באופן ויזואלי ועיצובי בין כל חלקי הבית. חלונות ברזל בלגי בגוון חום שחור עוטפים את הבית, נותנים תחושת נוסטלגיה ומתזכרים את הקווים הקלאסים.




הכניסה לבית


בבית נעשה שימוש בחומרים טבעיים בלבד כגון אבן שיש אפורה, סן מרטין בעיבוד טרומל והתזת חול המזכירה טקסטורה תחרתית. היא הוזמנה בשלושה גדלים שונים ויוצרת הנחה אלכסונית, מה שמפצה על גובה התקרה הנמוך בקומת הקרקע, ומהווה בסופו של דבר כשטיח לאזור הסלון. הוחלט גם להמשיך את הריצוף החוצה לגינה ובכך לחזק את מערכת היחסים בין פנים לחוץ. 


בגינה רחבת ישיבה מרוצפת ובה סלון חוץ מרווח, ממנה גישה אל פינת אוכל חיצונית גדולה מקורה כאשר כל חלקי הגינה עטופים בצמחיה עשירה, שופעת ומוריקה. כל זאת מעבר לתחושה הפסטורלית, הנעימות והחן של הבית, שתואם את הצרכים של בעלי הבית באירוח הילדים והנכדים, באהבה לטבע והבקשה למרחב אירוח גדול ומרווח.




המרפסת




המרפסת מרחוק




הבית מבחוץ


הבית לפני השיפוץ




תוכניות קומת הכניסה לפני




תוכניות קומת הכניסה אחרי




תוכניות קומת המגורים


רשימת ספקים חלקית:

יאלו חלונות ודלתות ברזל

אבני טל

מודי

חזי בנק

קרני תכלת

יאיר דורם

טולמנס מטבחים

לופט רהיטים

קבלן: שמעון טובול- שירותי בנייה ST

אדריכל נוף: מוטי לביא- ניצנים אדריכלות נוף 

נגר: יונתן מחלוף

מפקח: נדב עבר – נכסים בניה וניהול

 

 

 

עוד דירות משופצות:

משפחה מתבגרת: דירה חיפאית במייקאובר מתבקש
נגיעות של טורקיז: עיצוב דירת רווקה ברמת אביב
לילה לבן: דירה משופצת בשדרות רוטשילד
הבלאגן לסל וחסל: סטיילינג לדירה משפחתית בהרצליה
מאחת יוצאות שתיים: הדירה שהפכה לשתי יחידות דיור

" ["image"]=> string(131) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/שיפוץ דירה ברעננה/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(131) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/שיפוץ דירה ברעננה/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  החיים מתחילים בגיל שישים: שיפוץ בית ברעננה

החיים מתחילים בגיל שישים: שיפוץ בית ברעננה

זוג בגיל הזהב החליט לשפץ את ביתו כדי לעשות מקום לנכדים, ומצא דרך לחבר את הקיים הנבחר עם רהיטים ופרטי עיצוב חדשים ומודרנים על רקע חדש, לא צפוי ומרתק

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: שי אדם


הדיירים: זוג בשנות השישים לחייהם
השטח: 360 מ"ר
המקום: רעננה
אדריכלות: יורי כהן, משרד אדריכלים "אושיה"
עיצוב פנים: דלית גפן, 
inch2cm


מישהו חכם אמר פעם שהחיים מתחילים בגיל שישים, והנה ההוכחה: בעלי הבית הם זוג הורים שילדיהם אמנם יצאו מהבית – אבל עדיין מרבים להגיע לביקור עם הנכדים. מהסיבה הזו נדרש תכנון מחדש של החלוקה הפנימית של הבית על מנת  ליצור תחושה של בית חדש לחלוטין ומעוצב. המטרות היו למקסם את כניסת האור לבית, לנצל את קרבתו לפארק וליצור תחושה של בית כפרי, פסטורלי ושליו למרות קרבתו למרכז העיר.


בעלי הבית מטיילים ברחבי העולם, אוספים אובייקטים, אמנות ורהיטים שונים בעיקר בסגנון אנגלי עתיק. לכן הסגנון עוצב מתוך הבנה עמוקה של צרכי בעלי הבית המשתנים בהתאם לגילם ומטענם התרבותי, שימורו החלקי של אוסף הרהיטים האנגלי, פריטי דקורציה ואמנות מקורית אירופאית בשילוב אלמנטים שנאספו ממקומות שונים בעולם. הרעיון היה שהעיצוב החדש יהיה מודרני, נקי אך חם, מזמין ומרוווח שמדבר עם האקלקטיות של האלמנטים הקיימים. לכן נבחרו בקפידה מיקומים חדשים לרהיטים נבחרים מן האוסף הקיים, וניתנה תשומת לב רבה גם לאלמנטים נוספים כגון מיקום אוסף קריסטלים משובח שירשה בעלת הבית מאמה, אוסף כלי אוכל עתיק ויקר, אומנות מקורית ועוד. 


בניה ועבודות בעץ:
לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע


בעלי הבית הגדירו את הצורך בחלל מרווח וזורם יותר תוך דגש על גמישות בזמן אירוח. ההעמדה בסלון ניתנת לשינוי בזמן אירוח, בהתאם לעובדה שהסלון ופינת האוכל ממוקמים מעברו הצפוני של הגרם. וכך עבר הבית ממצב של תכנון פנימי כאוטי למצב מסודר, מוגדר וברור סביב ציר מרכזי – גרם מדרגות בעל מהלכים דו כיווניים שהחליף את גרם המדרגות הספירלי והמסוגר שהיה לפניו. באמצעות גרם המדרגות נוצרה למעשה בבית חלוקה לאגף צפוני ודרומי, כאשר שניהם נהנים מחלונות גדולים הפונים אל נוף הפארק.



גרם המדרגות



כל קירות הגרם והקירות שסובבים אותו (מלבד הסלון) נצבעו באפור חם, ונתנו הצללה נעימה ומלטפת בשילוב גופי תאורה קיריים, שנראים כמו ספר עדין שדפיו נפתחים כמניפה. הקיר האחורי של שולחן האוכל חופה בטיח זהה לחדרי הרחצה, אפור גם כן. כך נוצר משחק של כתמיות אפרפרה ונעימה בשילוב קירות לבנים חמים ונגיעות של נגרות עץ אלון צרפתי טבעי. 




פינת האוכל

המטבח ופינת המשפחה, שממוקמים מעברו הדרומי של הגרם, משלבים בין רצפת אבן וקיר מעץ אלון גושני צרפתי טבעי, אשר מחלק בין החלל. מצד המטבח נושק אל קיר העץ אי שמשטחו העליון גרניט שחורה דרמטית בעיבוד מחוספס. סביב האי נמצא בר ישיבה שולחני, גם הוא מהעץ שעשוי ממנו הקיר, ונגרות האי לבנה. צלע נגרות הכיור לבנה עם אותו המשטח של האי.



המטבח




אי המטבח




המטבח ופינת הטלוויזיה




הסלון




מיקסום כניסת האור




שילוב של חדש וישן

קומת המגורים מורכבת ממבואת מדרגות הפונה דרך מערכת חלונות בלגי חדש אל פארק ירוק ופתוח, מאסטר הורים מפנק ומרווח הכולל אזור שינה ופינת עבודה. כל הרהיטים בחדר מלבד כסא אימס וכסא עתיק נוסף פינתי עוצבו בהזמנה מיוחדת ע"י דלית ויוצרו ע"י נגר הפרוייקט. קיר המיטה הינו קיר דגש עם טיח דקורטיבי עדין בגוון אפור בטוני מעונן. הנגרות הבנויה עוצבה בקווים נקיים עם קריצה קלאסית במסגרות האלמנטים שמדברת למעשה עם האוסף האנגלי העתיק של בעלי הבית. בחזית המעבר לחדר הארונות המרהיב ומעורר קנאה לבקשת הלקוחה, עוצב אי גדול עם מגירות תכשיטים בשילוב משטחי לבד שחורים כנעשה בחנויות תכשיטים. המיוחד באי הוא גם המחיצה הדקורטיבית המחולקת למלבנים פתוחים וסגורים בשילוב הפרופיל הקלאסי.




חדר השינה


חדר הרחצה של ההורים משלב לתוכו מרפסת ישנה, כך כאמור הגדילו את החלל ונוצר מלבן שחולק לצלע כיורים כפולים מונחים על משטח שייש סן מרטין מבריקה בשילוב מגירות צפות רחבות מפורניר עץ אגוז אמריקאי טבעי כאשר על הקיר עוצבה ארונית אכסון כפולה לה/לו שמשתי צידיה מראות. במרכז החלל מעבר עם חלון לגינה ובצלע ממול מקלחון מתוקתק ותא שירותים מחופים באריחי עבודת יד בגוון אקווה מקרמיקה עדינה סדוקה. שאר הקירות בחדר הרחצה חופו בטיח ספרדי עדין אפור וריצוף אבן סן מרטין אפורה בגמר מט בגדלים משתנים.




חדר הרחצה של ההורים


מעברה השני של המבואה בקומה זו נמצאת יחידת האירוח שמיועדת בעיקר לנכדים. היא כוללת בתוכה חדר רחצה עם אמבטיה גדולה, מקלחון גדול מחופה אריחי פסיפס גפרורים מאבן טבעית אפורה. החדר עצמו כולל סידור ספה נפתחת, מיטת מעבר, פינת יצירה, ספרייה וארון בגדים גדול מעץ בסגנון אינדונזי שמלכלך את החדר.




חדר האורחים




חדר הרחצה של האורחים




השירותים




השירותים


הכניסה אל הבית, בניגוד למצב הקודם, הפכה לברורה יותר, עיקרית ומודגשת באמצעות הפיכת חזית הכניסה המקורית, הפונה אל הפארק, לחזית העיקרית של הבית. עבודות המסגרות – החל מהדלת ופרגולת הכניסה, דרך קירוי פינת האוכל החיצונית, חלונות הבית, מעקה המדרגות ועד עבודות המסגרות במטבח עוצבו כולם בקו זהה כאלמנט המחבר באופן ויזואלי ועיצובי בין כל חלקי הבית. חלונות ברזל בלגי בגוון חום שחור עוטפים את הבית, נותנים תחושת נוסטלגיה ומתזכרים את הקווים הקלאסים.




הכניסה לבית


בבית נעשה שימוש בחומרים טבעיים בלבד כגון אבן שיש אפורה, סן מרטין בעיבוד טרומל והתזת חול המזכירה טקסטורה תחרתית. היא הוזמנה בשלושה גדלים שונים ויוצרת הנחה אלכסונית, מה שמפצה על גובה התקרה הנמוך בקומת הקרקע, ומהווה בסופו של דבר כשטיח לאזור הסלון. הוחלט גם להמשיך את הריצוף החוצה לגינה ובכך לחזק את מערכת היחסים בין פנים לחוץ. 


בגינה רחבת ישיבה מרוצפת ובה סלון חוץ מרווח, ממנה גישה אל פינת אוכל חיצונית גדולה מקורה כאשר כל חלקי הגינה עטופים בצמחיה עשירה, שופעת ומוריקה. כל זאת מעבר לתחושה הפסטורלית, הנעימות והחן של הבית, שתואם את הצרכים של בעלי הבית באירוח הילדים והנכדים, באהבה לטבע והבקשה למרחב אירוח גדול ומרווח.




המרפסת




המרפסת מרחוק




הבית מבחוץ


הבית לפני השיפוץ




תוכניות קומת הכניסה לפני




תוכניות קומת הכניסה אחרי




תוכניות קומת המגורים


רשימת ספקים חלקית:

יאלו חלונות ודלתות ברזל

אבני טל

מודי

חזי בנק

קרני תכלת

יאיר דורם

טולמנס מטבחים

לופט רהיטים

קבלן: שמעון טובול- שירותי בנייה ST

אדריכל נוף: מוטי לביא- ניצנים אדריכלות נוף 

נגר: יונתן מחלוף

מפקח: נדב עבר – נכסים בניה וניהול

 

 

 

עוד דירות משופצות:

משפחה מתבגרת: דירה חיפאית במייקאובר מתבקש
נגיעות של טורקיז: עיצוב דירת רווקה ברמת אביב
לילה לבן: דירה משופצת בשדרות רוטשילד
הבלאגן לסל וחסל: סטיילינג לדירה משפחתית בהרצליה
מאחת יוצאות שתיים: הדירה שהפכה לשתי יחידות דיור

עוד בנושא

בתים משופצים

בן שמונים לגבורות: שיפוץ כולל לבית עתיק


הלקוח החליט לעבור עם אשתו לבית ילדותו הישן בעין כרם, אך המהלך הצריך שיפוץ כולל מהרצפה ועד לגג

בתים משופצים

כל קיר חשוב: שיפוץ יסודי לבית פרטי


לאחר 12 שנים, החליטו הדיירים לרענן את ביתם עם שיפוץ יסודי ועיצוב מחודש. בסיומו של התהליך הם זכו בבית מודרני במראה אלגנטי

בתים משופצים

כעוף החול: שיפוץ דירה לאחר שריפה


המשפחה איבדה את ביתה בגלל שריפה, אך בחרה לראות בכך הזדמנות להתחדש. מבט על שיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

תגובות

כתיבת תגובה