כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי

את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: אבי קבלו


הדיירים: זוג+ 3
המיקום: נס ציונה
השטח: כ-200 מ"ר
התקציב: 400,000 שקלים
עיצוב פנים והום סטיילינג: שני סטביק

זוג עובדי הייטק לו שלושה ילדים ביקשו לשפץ ולרענן את סלון ביתם בנס ציונה, אולם לאחר פגישת ייעוץ עם מעצבת הפנים וזיהוי הפוטנציאל של הבית מצאו לנכון לשפץ אותו בצורה נרחבת יותר. הבית מתפרס על 88 מ"ר בקומת הכניסה, 88 מ"ר בקומה העליונה ו-30 מ"ר בקומת המרתף. כלל החלונות בקומה הראשונה הוחלפו לאלומיניום חדש בצבע שמנת, דלתות הפנים הוחלפו גם הן וכל הריצוף בקומה הראשונה הוחלף לאריחים דמויי אבן בגודל 1X1 מטר ליצירת מראה כפרי. הכניסה לבית הורחבה ועברה שינוי על ידי שבירת קיר ויצירה של מבואת כניסה מזמינה ומוארת עם מראה ובריקים.

ירוק נכנס לסלון

ירוק נכנס לסלון
ספה באורך 4 מטרים

ספה באורך 4 מטרים
ספה באורך 4 מטרים

החלל המרכזי של הבית תכנון מחדש, כשהקיר בין הסלון לגרם המדרגות הוסר ובמקומו נוצרה הפרדה חכמה על ידי ספריית ברזל דקורטיבית בהתאמה אישית. כך מצד אחד מתקבל חלל פתוח, זורם ומלא אור, ומצד שני יש הפרדה ברורה בין החללים. מכיוון שבני המשפחה ביקשו מקומות אחסון רבים, נוספו בחלק התחתון של הספרייה מקומות אחסון סגורים, ואילו החלקים העליונים נותרו פתוחים ושולבו בהם סורגים ורשתות. העמוד התומך בסלון הפך לאלמנט עיצובי על ידי חיפוי בריקים, כמו גם בקיר הוויטרינה בסלון ליצירת מראה הרמוני לבית. גרם המדרגות תוכנן מחדש כך שהתקבל מראה שיקי ומרענן. הקיר ששימש כמעקה הוחלף במעקה ברזל, והמדרגות חופו בעץ.

כיסאות שחורים בפינת האוכל

כיסאות שחורים בפינת האוכל
מראה עגולה

מראה עגולה
ספריית ברזל

ספריית ברזל
עמוד בריקים

עמוד בריקים

דרך הוויטרינה נכנסים אור טבעי ושפע ירוק מהגינה אל חלל הבית, לו נבחרו גווני מוקה, תכלת ובז' עם נגיעות של שחור. גם התאורה הוחלפה לתאורה דקורטיבית ומזמינה. כדי לשמור על פרופורציות במבנה צר וארוך של הסלון, הוזמנה ספה בת 4 מטרים, והכורסה שהייתה בבית קודם לכן הכתיבה את הצבעוניות בחלל. בפינת האוכל הוצבה כוננית אחסון עם מדפים מעל ומגירות התואמת את חזית המטבח, ושולחן האוכל הוחלף לעגול כדי ליצור חלל מזמין המחובר לסלון.

גרם מדרגות

גרם מדרגות

חדר העבודה המשותף לזוג היה מיושן ובסיסי עם שולחן מחשב פשוט וארון אחסון. החדר עבר שדרוג והפך למשרד ביתי שבו תוכננו בנגרות אישית שתי עמדות מחשב נפרדות עם מגירות אחסון ומקום לשני מסכים בכל עמדה. מעל עמדה אחת נתלו מדפים צפים, ומעל העמדה השנייה הוצב לוח שעם להודעות ותזכורות. על הקיר ביניהן נתלו תמונות של בני המשפחה. בחדר הרחצה בקומה התחתונה בוטל מקלחון שלא היה בשימוש, ותוכנן ארון אחסון חדש בנגרות אישית. נבחרו חיפויים וריצופים התואמים לבית, האסלה הוחלפה לנסתרת וכך נוצרו שירותי אורחים מזמינים.

חדר עבודה זוגי

חדר עבודה זוגי
שירותי אורחים

שירותי אורחים

חדר השינה של ההורים נצבע מחדש בצבע חום בז' ונוספו בו וילונות. חדר הארונות הצר והבולט שהפריע למעבר בוטל והחדר התרווח, תוך תכנון של ארון מזמין ופונקציונלי מקיר לקיר. מתחת לטלוויזיה הוצבה שידה ושטיח חדש השלים את המראה. גם חדרי הילדים נצבעו מחדש ונבחרו להם טפטים המשווים לכל חדר אופי משלו, שטיחים ואקססוריז לפי טעמם האישי של הילדים. האחד נצבע בירוק מנטה בהיר ונבחרו לו טפט ותמונות שחור לבן בצורות גיאומטריות, והשני בוורוד בהיר למראה רך ורומנטי. המרתף היה חסר אופי, לבן ומשעמם, אך שימש את בני המשפחה כחדר מוזיקה וכמקום בילוי. בשיפוץ נצבעו הקירות בצבע כחול, גיטרות נתלו על הקיר והפכו להיות חלק מהאקססוריז בחלל הכוללים גם תמונות ותקליטים ישנים. לספות הישנות התווספו כריות ונרכש שטיח חדש.

חדר שינה הורים

חדר שינה הורים
טפט זיגזג

טפט זיגזג
חדר בת

חדר בת
מרתף מוזיקה ומשחק

מרתף מוזיקה ומשחק

עוד בנושא

בתים משופצים

נעצו תמונה והתחילו לשפץ: עיצוב בית שהתחיל מתמונה בפינטרסט


לבני הזוג שקנו את הבית היה חלום ברור מאוד לגבי עיצוב ביתם החדש במרכז הארץ. אחרי הרחבה ודיוק צרכים הושלם הבית בסגנון קלאסי מודרני

בתים משופצים

טריקולור: עיצוב חף מטרנדים לבית פרטי בתל אביב


תכנון בית פרטי בן שלוש קומות לאשת אופנה ומנהל שיווק שהוא גם מוזיקאי הביא לשינוי קיצוני כדי להתאים אותו למשפחה שאוהבת לבשל ולארח. הגינה חוברה לבית, קומת הגג הוקדשה לתחביבים, והעיצוב נקי וחמים

בתים משופצים

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה


עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

בתים משופצים

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי


את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

תגובות

ממש חמים ובטעם טוב!!

כתיבת תגובה