כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  המטבח גרם למהפך: הצצה לבית פרטי בשרון

המטבח גרם למהפך: הצצה לבית פרטי בשרון

איך הפך הרצון לעיצוב מחדש של המטבח והסלון, למייקאובר של הבית כולו, שכלל הוספת קומת קרקע ושדרוג הקומה העליונה? תראו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: לירן שמש


הדיירים: אם ושני ילדים קטנים
השטח: 265 מ"ר
המקום: ישוב במרכז הארץ
עיצוב פנים: שירה מוסקל והדס רוט "
הלל אדריכלות"

הכל התחיל מרצונה של בעלת הבית במטבח חדש. היא חלמה על מטבח גדול ויפה וחשבה לתומה שזה הדבר היחיד שהיא רוצה לשנות בבית. הבית כלל אז שני מפלסים – קומת כניסה עם סלון-מטבח-פינת אוכל, ובמרחק מדרגות למעלה מפלס שני שכלל חדרי שינה. הקשר בין בעלת הבית למעצבות התחיל בשיחת טלפון, בה ביקשה לתאם פגישה בביתה כדי לבחון עבודה משותפת על שיפוץ המטבח והסלון, מה שלא התאים לצמד המעצבות, שחשבו שמדובר בשיפוץ קטן מדי. בעלת הבית התעקשה, החליטה להרחיב את היקף העבודה וביקשה שוב שיבואו לראות את המקום. כשהן הגיעו לדירה הן התאהבו ממבט ראשון – במבנה המיוחד של הבית המקורי שהיה מוזר ומעניין, בנוף המדהים הנשקף ובסיפור האישי של הלקוחה שסחף אותן פנימה.


עיצוב ושיפוץ מטבחים
: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בניית ועיצוב מרפסות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

בסופו של דבר הרצון לשיפוץ הקטן של המטבח נבלע ונעלם כלא היה ובמקומו התפתחה שאיפה לשיפוץ מהפכני ותוספת קומה עליונה. התוכנית הסופית כללה הרחבה של קומת החדרים ותוספת ממ"ד, תוספת קומת אירוח לסבא ולסבתא ושינויים בגגות. המעצבות שאפו להגיע לתוצאה של בית שלם והרמוני, כאילו נבנה כך מלכתחילה.


לאחר קבלת אישור הבניה התחילו העבודות המסיביות. בשלב זה בעלת הבית, מורה ובעלת סטודיו ליוגה ולפילאטיס, הבינה שהבית לא יהיה שלם ללא חלל מרווח וייעודי לתרגול אישי ואולי אף קבוצתי בעתיד. כך חלה התפתחות מפתיעה נוספות ובשלהי העבודות נתקבלה ההחלטה לחפור מרתף מתחת לבית הקיים ולתכנן שם סטודיו ביתי. השטח נחפר בהיקפו, יסודות נוספים נוצקו ונוצר חלל מעורר השראה לתרגול ולשביעות רצונה של הלקוחה. 


בקומת הקרקע עיקר האנרגיות הופנו לחיזוק הקשר שבין הבית לגינה. בנוסף נוצרה מבואת כניסה נעימה, וכמובן – מטבח מרווח ונוח המכיל גם מזווה גדול. במפלס הביניים מוקמו חדרי השינה של בעלת הבית והילדים.



התחיל את כל הבלאגן. המטבח


גדול ומרווח


מתאים לכל המשפחה



פינת האוכל החדשה


כולל ריהוט שנותר בבית


חדר המשפחה פתוח, נעים ופונה לחצר דק נעימה הפונה לחזית הרחוב. הוא מפריד בין חדרי השינה של הילדים ליחידה של האם הכוללת גם חדר רחצה. בשלב זה הממ"ד משמש כחדר משחקים ושני הילדים חולקים חדר משותף עם מדרגות לקומת גלריה שבה פינת ספריה.


פינת האוכל מובילה אל הסלון



חלל משפחתי ונעים


פונה לחזית הרחוב

 פתוח ומזמין


חדר השינה


חדר הילדים


צעצועים ואטרקציות


חדר הספרייה


חדר הרחצה הצמוד


מקלחת


השירותים


הקומה החדשה שנבנתה משמשת את הסבא והסבתא המגיעים לסופי שבוע ארוכים ונהנים מיחידה פרטית הפונה לנוף יפיפה והררי של גגות אדומים והרבה ירוק מסביב.


החצר עברה גם היא שינוי. הפרש גבהים בין החצר הקדמית הגבוהה לאחורית הנמוכה, נוצל למיקום של מגלשה לילדים שמגשרת ביניהן, ובחצר עוד שלל אטרקציות לילדים ולילדים בנפשם: טרמפולינת ענק, ארגז חול וגם לול תרנגולות אמיתי ויצרני, שלצידו פורחת גינת ירקות ותבלינים. 


יציאה למרפסת


ליהנות משקט ושלווה


ומאווירת גן ירק 


מעבר לתכנון, הבית הוא אוסף של פרטים: הגוונים, הטקסטורות והחומרים. המשיכה של הלקוחה לחומרים הטבעיים הפכו את הבחירות המשמעותיות של הריצוף והחלונות לברורות כבר מההתחלה. בהמשך נבחרו גם לבנים, גווני נגרות, גווני שליכט ורעפים שמשתלבים יחד בצורה הרמונית ובאווירה כפרית קלילה.



נחפר במיוחד. הסטודיו בקומת הקרקע


הכניסה לבית


ברוכים הבאים


הבית מבחוץ


תוכניות קומת הקרקע



תוכניות הקומה העליונה


רשימת ספקים חלקית:

שמנת עיצובים
תחושה הוד השרון
משאלות ראש העין


עוד דירות מעוצבות:

קפיצה קטנה לפריז: דירה בינלאומית בפתח תקווה

אופטימיות היא שם המשחק: הבית שעבר מהפך צבעוני

פרויקט סינדרלה: שיפוץ בצפון תל אביב
על הגג באמצע תל אביב
מתיחת פנים בגיל שישים

עוד בנושא

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

בתים משופצים

מכוון גבוה: תהליך שיפוץ שאפתני במיוחד


המעצב רכש את הדירה הישנה של סבו, ובתוך חודש הצליח להשלים את תהליך השיפוץ ולהפוך אותה לדירה מזמינה במראה עכשווי

בתים משופצים

עכשיו אנחנו: שיפוץ בית לזוג בפנסיה


הילדים עזבו את הקן וההורים החליטו שזה בדיוק הזמן להשקיע בשיפוץ הבית. הדרישה שלהם הייתה ליצור מרחב מגורים מואר, פתוח ועדכני

בתים משופצים

יוקרה שקטה: שיפוץ בית בצפון תל אביב


המיקום והגודל של הבית התאימו לדיירים, אבל החלוקה הפנימית דרשה שינוי. מעצבת הפנים סייעה להם עם שיפוץ הבית, ודאגה לענות על כל דרישותיהם

תגובות

כתיבת תגובה