בניין ודיור

בתים משופצים  //  השיפוץ מכה שנית: עיצוב חדר קולנוע ביתי בדירה בהרצליה

השיפוץ מכה שנית: עיצוב חדר קולנוע ביתי בדירה בהרצליה

בית מגורים בעל שני מפלסים שופץ לראשונה לפני שבע שנים, וכעת הוחלט להשלים את התהליך, לרענן את קומת הכניסה ולהפוך את המרתף הלא מנוצל לאולם קולנוע מקצועי ומפנק

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


#banner#

הדיירים: זוג ושני ילדים בוגרים
המקום: הרצליה
השטח: 225 מ"ר
עיצוב פנים: משרד סבטוב–רוזן, שולי סבטוב ואוסנת רוזן

תכנון הבית שלפניכם בוצע בשתי פעימות: האחת לפני כשבע שנים, כשעמדו הדיירים לקראת רכישה של בית מקבלן ופנו לקבלת עזרה בתכנון ועיצוב של הבית. אז תוכננו קומת הכניסה הכוללת סלון, מטבח, חדר שינה עם יחידת שירותים צמודה, שני חדרי ילדים, חדר נוסף שהוסב לחדר משחקים, שירותים כלליים ושירותי אורחים. בקומת המרתף בוצע תכנון ראשוני בלבד מפאת חוסר תקציב בחלוקה לחלל מרכזי, חדר, שירותים ומחסן.

השלב השני בוצע לפני מספר חודשים, כאשר המטרה הייתה להפוך את החלל המרכזי במרתף לאולם קולנוע ביתי מקצועי ומפנק המדמה "קולנוע אמיתי", אשר כולל בתוכו את כל הגימיקים הנדרשים כמו מכונת פופקורן, מקרר ובר משקאות, ספות עור מפנקות ואקוסטיקה מקסימלית. בחלל אף תוכנן חדר עבודה לבעל הבית, ובנוסף, בקומת הכניסה בוצע ריענון לקיים באזור הסלון וחדר השינה.


מדרגות ומעקות: 
לכל העסקים ואנשי המקצוע
צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

הקונספט היה יצירת הרמוניה ותחושת חמימות המשתלבת עם הסגנון הקיים בבית. לצורך כך נעשה שימוש בגוונים צבע חמים, וגופי תאורה נבחרו בקפידה להשלמת המראה ההרמוני.

בקומת הכניסה הוחלפו הספות בסלון למערכת ישיבה פינתית בגווני תכלת/אפור מעושן. להדום נבחר בד צבעוני המשלב בין גווני התכלת/האפור והחום. כל אלו משתלבים בהרמוניה עם סט הכורסאות החומות שהיו בבית. קיר גב הטלוויזיה וקיר פינת האוכל נצבעו בטקסטורה של יוטה ובגוון מוקה. להשלמת המראה נבחר שטיח בגוונים תואמים ואביזרי נוי בגווני תכלת וטורקיז, שנותנים את המגע הסופי ליצירת מראה מושלם. 

 

קיר חלל המדרגות נצבע בטיח דקורטיבי בגווני שמנת מעושנים. לחדר השינה נבחר טפט פסים בגווני השמנת והמוקה ווילונות תואמים, כאשר לתקרה ולקיר נבחרו גופי תאורה תואמים בסגנון קלאסי. חדר הרחצה הצמוד תוכנן מחדש בגוונים תואמים של שמנת ומוקה, וצינור הביוב שבלט לעין הוצנע בתוך תקרת גבס מוארת.  

  

חדר הקולנוע תוכנן באותו אופן שבונים בתי קולנוע מסחריים ומקצועיים, אך לא בתקציב שאינו בר השגה. בתור התחלה, היה צריך לייצר חלל אקוסטי למניעת הדהוד ולשיפור הסאונד. הפתרון – חיפוי הרצפה וקיר המערכת בפרקט. בנוסף, ניתנה תשומת לב מיוחדת לתקרה אקוסטית מרחפת מעל האזור המיועד לצפייה.

 

התאורה תוכננה כך שתאפשר תמונה איכותית ולקירות נבחרו צבעים מיוחדים. חלק מהקירות חופו בטפט כהה בגווני הבורדו על מנת למנוע החזרי תאורה לא רצויים. מסך ההקרנה שנבחר הוא מסך מחורר אקוסטית המאפשר לסאונד לעבור דרכו. בדרך זו הוסתרו שלושת הרמקולים הקדמיים מאחורי המסך. הייחוד ברמקולים אלו הוא בזה שעוביים הוא רק 7 סנטימטרים, כך שקיר ההקרנה זז קדימה כ-10 סנטימטרים בלבד. 

 
כל הפעולות בחדר הקולנוע תוכננו להיות מנוהלות ונשלטות על ידי מערכת בית חכם ידידותית וקלה למשתמש. יחידת נגרות מיוחדת תוכננה על מנת להצניע את כל הציוד הנדרש ומשני צדי המסך תוכננו ארונות אחסון. תאורת לד המוצנעת בתחתית ארון הציוד יוצרת הילת אור המוסיפה גם היא לחוויית הצפייה. 

למערכת הישיבה נבחרו כורסאות טלוויזיה מפנקות ולצדם פופים רכים ומזמינים, ולהשלמת האווירה נתלו ברצף אחיד תמונות של סרטי קולנוע מפורסמים על גבי הקירות. בפינה הנגדית תוכנן ארון מיוחד המצניע בתוכו מקרר, כלי אוכל ובר משקאות ולצדו פינת ישיבה קטנה.

 

בחדר הסמוך לאולם ההקרנה תוכנן חדר עבודה לבעל הבית. מעל השולחן הרחב תוכננה תקרת גבס המשלבת בתוכה תאורת לד המאירה את משטח העבודה. דגש נוסף ניתן ליצירת פתרונות אחסון לתיקיות וניירת.

 
תוכניות הדירה:


רשימת ספקים חלקית:

תאורה: תומס תאורה

מולטימדיה: דויד יגל – חברת טלסטאר

מערכת ישיבה לסלון: עיצובים בעץ

כורסאות טלוויזיה: ד"ר גב

פופים: צ'יל פופים

טפטים ווילונות: מטפטים

שטיח סלון ומרתף: בית השטיחים גבעת השלושה

עבודות נגרות: רהיט בצבעים

צבע: טמבור
 


עוד בתים משופצים:

צבע ישמח לבב אנוש: שיפוץ נועז לדירה בצפון תל אביב
מתחילים מחדש: המעצבת שעיצבה לה ולילדיה את הבית שמגיע להם
צ'ק אין לחלומות: הבית שרצה להיות מלון
יצוק בנוף: בית עשוי רצועות בטון עם טאץ' קליל
לאחד במקום להפריד: בית שתוכנן כקן משפחתי ומחבק

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

אין איך לתאר אותן
פעם עוד ילמדו את העיצוב שלהן באוניברסיטה,כדי ללמד עיצוב גרוע בשיא תפארתו. וגם ללמד איך עוקצים לקוחות בענק

מעצבות גרועות ברמות על
צריך תואר מיוחד בעיצוב הגרוע שהן עיצבו את הבית שלי.

מעצבות שההלקוחות לא מעניינים אותם
אני סובלת יום יום בגלל העיצוב שלהן והקבלן שהן הביאו.אתם לא יודעים כמה הן גרועות בתור מעצבות

מעצבות שההלקוחות לא מעניינים אותם
מעניין אותן רק שהדירה תצתלם יפה. ממש לא מעניין אותן שהדיירעם יהנו לגור בדירה שהן עיצבו. לקחת אותן זה כמו לזרוק כסף לנהר

הכי בנאלי שיש!
רציתי לפרגן ולא מצאתי על מה... הכי בנאלי וחסר מעוף שיש!

מפרגנת בטירוף למעצבים
אחד הבתים היפים שהועלו, ביתי ונעים והשילוב של הצבעים פשוט מצא חן בעיניי. הריהוט נראה ברמה גבוהה וכן האקססורייז שממש מוסיף!!! יכול להיות שהייתי מורידה כמה אביזרים כדי להקל מעט. אבל באופן כללי- מקסים. חוצמיזה אני חייבת להגיב לכל החבר'ה פה שצריכים להרגע עם התגובות - כי בכל זאת הבית כבר בנוי ואף אחד לא ישנה לפי התגובות שלכם... אז חבל לבאס את הדיירים. פשוט חבל.

אהבתי רק את החדר קולנוע

חלק יפה חלק פחות ודורש תיקון
החיובי- חדר הקולנוע/בר מקסים והייתי שמחה לצפות בו בסרטים . השאר חביב. יש ביקורת על סגנון מבוגר אבל אני בעד סגנון זה והוא מכובד . הבעיה היא בביצוע- הכל יצר תחושה כבדה ומבולגנת בגלל הצורה בה סודרו הדברים. האומנות המפוזרת בבית יפה מאוד אבל הכל כאילו לא מונח במקום הנכון לו או המכובד לו ויוצר בלאגן גדול, הפרחים מוגזמים (למשל התמונה בסלון מעל הספה נמוכה מידי,הסירות סתם במקום מוזר בסלון יש 2 מנורות שולחן לא מתאימות לא לעצמן ולא לסביבה, כד הסחלבים שיעבור עם הסטנד הזול לקישוט המרפסת וכו). הטעות הכי גדולה , אבל ממש גדולה לדעתי היא הסלון שנסגר לתוך הדירה במקום ליצור המשכיות עם המרפסת. צריך למצוא מלבישה לבית ולתקן.

וואוו
בא לי להביא לחדר קולנוע הזה את כל הילדים שמתחת לקו העוני!!

למה מעלים פה את הבתים האלו
מסכימה עם כל מילה שנכתבה פה. העיצוב מיושן, זקן ועמוס. מי רוצה לחיות בבית כזה...

חוסר מקצועיות
הבית גדול ואני שואלת את עצמי מה בינו לבין עיצוב מעורר השראה שאמור להיות בכתבות מעין אלה. ניראה כמו בית שעוצב עי הדיירים עצמם ולא עי מישהו מקצועי . חבל

לי זה עמוס מדי, סוגר ולא משחרר!

למה צריך חדר קולנוע?
הסרטים החדשים הרי נמצאים רק בקולנוע ומחיר כרטיס הוא 20 ש"ח..

מעיק

מערכת בניין ודיור
בית אחרי בית אתם מעלים פשוט חללים חסרי טעם, חסרי הבנה משוועת בעיצוב. וזה רק מתדרדר. או שתעלו את הסטנדרטים או שתחליפו את חסר הטעם שבוחר את הבתים. זה אתר שאמור להוות השראה וזה פשוט מחפיר

חדר שינה מדהים

הדבר המכוער הזה!?!?!?!?

דחוס ועמוס, אפשר להיחנק...

חשוך ,עמוס ,זקן ,מזיע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *