כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  התקופה הלבנה

התקופה הלבנה

שיפוץ הבית שבו גדלה בילדותה הוביל את מירב מזרחי לתקופתה הלבנה, אחרי ששנים גרה בבית צבעוני מאוד

מאת: טלי הרדאבל, מגזין בניין ודיור צילום: שי אפשטיין


במושב אחיטוב שבעמק חפר, שבו עדיין עוסקים בחקלאות, הבתים מתאימים לאווירה הכפרית. הם קטנים, בעלי חזיתות צנועות, נטולי גדרות ופתוחים לרחוב. לכאן עדיין לא הגיעו חומות ושערים והתחושה פתוחה, מזמינה וידידותית. כמו פעם, אפשר להציץ לחצרות ולבתים ולהרגיש שחיים כאן. אותה פתיחות מזמינה מאפיינת את ביתם של הזוג מירב ואבי מזרחי, בהבדל אחד – הוא עשוי עץ.

על מה חשבת כשחזרת לגור בבית שבו גדלת בנעורייך?

"היה ברור שממדי הבית שנבנה לפני 35 שנה לא יכולים להתאים לתקופתנו. הצרכים השתנו, וחוץ מזה רציתי מאוד בית מעץ, אבל לא היה טעם להרוס את הקיים, לכן רק החלק הקדמי נבנה מעץ והחלק האחורי, שבו חדרי המגורים שלנו, נשאר במבנה המקורי".

ברור שחשוב היה לכם להרחיב את הבית, אבל למה עץ?

"הבנייה בעץ אפשרה חללים גבוהים ופתוחים. זה נעים מאוד במיוחד בחורף, כיוון שיש הרבה חלונות, כולם נטולי תריסים ווילונות. זה מתאים לי כי אני צריכה להרגיש ולראות את החוץ, אחרת אני מרגישה חנוקה. בנוסף, אין גדרות וחומות. בעבר גרנו בפולג, אמנם מול הים, אבל הרגשתי כלואה. אני מחוברת יותר לאדמה".

מי משניכם היה אחראי על חלוקת החללים, והאם היו תכתיבים שנאלצתם להיכנע להם?

"אבי השאיר בידיי האמונות את כל עבודת התכנון והוא היה אחראי על המימון ועל חלק מהביצוע. היינו חייבים להוסיף ממ"ד, ומגבלות תקציב הכתיבו לנו לבצע כמה שפחות שינויים דרסטיים והרבה מאוד משחקים של צבע וגוונים".

את בעלת סטודיו לעיצוב בצבע המתמחה בצביעה אמנותית של רהיטים, עבדת תשע שנים אצל הסיינדה, חנות רהיטים ססגונית, ולדברייך הבית הקודם שלכם היה צבעוני מאוד. מה גרם לך לעשות מהפך ולמחוק את כל הצבעים?

"עם תחילת השיפוץ הרגשתי שלמקום הזה ולאופיו הפסטורלי הכי מתאים לבן, שמשרה רוגע ומאפשר לי לשחק עם כתמי צבעוניות של פריטים קטנים שאותם אני יכולה לשנות מדי פעם. הלבן לא אחיד. גוונים שונים של הצבע הנובעים מחומרים שונים יוצרים עומק ותחושת תלת-ממד של חלל גדול ואוורירי. צבע הוא עניין של תקופות, ונכון להיום הרגשתי שזה שמתאים לנו ביותר הוא הלבן, במיוחד כשהוא משולב בגווניו הטבעיים של העץ".

איך ראית את הבית בדמיונך? האם התוצאה חופפת לדמיון?

"היה ברור שבמבנה הישן נמקם את חדרי השינה והרחצה. מבנה העץ יועד לאזור האירוח ולחיי היומיום, לכן תכננתי שם את המטבח עם פינת האוכל ובהמשכו הסלון. מבנה מלבני וארוך שהתקבל עם בניית התוספת הכתיב לי סגנון של לופט כפרי".

נראה שמהפך הצבע קרה עם תחילת השיפוץ. איך הוא השפיע על בחירת הרהיטים?

"מדהים לחשוב עד כמה הדברים השתלבו. למרות הבחירה המוחלטת בלבן, רוב הרהיטים שהיו לנו התאימו לאווירה של הבית החדש. תוספות קטנות של ריהוט מוזמן, וילונות כותנה דקים ותאורה שהותאמה באופייה למראה הכללי חיברו בין כל הרהיטים שאספנו במשך שנים וביחד נוצרה הרמוניה, כשבעצם הלבן מחבר בין כולם".

איזו משמעות הייתה לעובדה שחזרת לגור בבית שבו גדלת?

"כמו שאפשר לראות, גם בדברים החדשים שהוכנסו לבית במהלך השיפוץ יש משהו מהנוסטלגיה. רציתי שתהיה תחושה בבית כאילו מעולם לא עזבתי אותו, ועם זאת שהתחושה המראה יהיו גם עכשוויים. לדוגמה, במטבח שולב כיור חרס 'של פעם' שבולט מתוך השיש. שולחן האוכל במטבח נבנה מרגליים ישנות שמצאתי ואליהן חיברתי פלטה חדשה. כיסאות חומים עתיקים נצבעו מחדש בלבן משויף ורופדו בבד פרחוני וססגוני. גם הקיר בין המטבח לממ"ד עשוי אבני חול צבועות לבן, בסגנון של סיליקאטים, דבר שבלי ספק מתחבר לנוסטלגיה המבוקשת".

כשמסתכלים על אבי, מאמן כדורסל היום ושחקן מקצועי זוכה גביע המדינה בעבר, השאלה על גובה הפתחים מיותרת, וכן ממדי המיטה בחדר השינה, שאותה בנו בני הזוג בעצמם. אך מהשאלה המתבקשת ביציאה מהבית אי אפשר להימנע:

לא מפריע לכם שכל אזור האירוח בחצר הבית ממוקם בחזית ונושק לרחוב?

"אחת הסיבות שבגללן בחרנו לחזור לגור בכפר הייתה יחסי שכנות מעולים, כמו פעם, וזה מקסים. אפילו אותה מדשאה מחברת בין שתי החצרות, בלי שום חציצה".

 עם תשובה כזאת גם השאלה האחרונה נשמעה פתאום מיותרת.

עוד בנושא

בתים משופצים

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט


החלונות הוגדלו, חדרי השינה תוכננו מחדש ועליית הגג המוזנחת קיבלה סוף סוף תפקיד. תהליך שיפוץ מקיף שרענן את כל הבית

בתים משופצים

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול


איך הופכים דירת שלושה חדרים צפופה לפנטהאוז ומפנק? אחרי תהליך ממושך של הרחבת בית וחלוקת חלל מחודשת הגיע הפתרון

בתים משופצים

הדרך לבית ייחודי מתחילה בתכנון נגרות


עם חלוקת חלל חדשה, בחירת חומרים מדויקת ונגרות אישית מותאמת, הצליחו האדריכליות להפוך את הבית הישן למשהו אחר לגמרי

בתים משופצים

מתיחת פנים לבית: תהליך שיפוץ שעשה פלאים


תהליך שיפוץ מקיף שמוכיח שגם הדירה המיושנת והחשוכה ביותר יכולה להפוך לבית מואר ומזמין שכולו סטייל ואנרגיה חיובית

תגובות

כתיבת תגובה