כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן

עם חלוקת חלל מחודשת, חומריות דומיננטית וצבעוניות נועזת, הבית הוותיק זכה בקו עיצוב דרמטי ובאווירה של לופט צעיר

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: רגב כלף


הדיירים: זוג
המיקום: אזור השרון
שטח המגרש: 375 מ"ר
שטח בנוי: 220 מ"ר
אדריכלות ועיצוב: שיינפלד אדריכלים

פעמים רבות אנחנו רואים פרויקטים שבהם האדריכלים או המעצבים מתכננים את ביתם הפרטי. במקרה הזה המשימה הייתה דומה אך שונה – האדריכלית רחל שיינפלד חזרה אל הבית הראשון שתכננה בשנות השמונים עבור בני משפחתה, אלא שכעת היא תכננה אותו עבור בעלים חדשים.
"כל פרויקט הוא מיוחד אבל לפרויקט הזה יש סנטימנטליות אישית גם כיוון שזהו הבית הראשון אותו תכננתי עבור משפחתי כשילדי היו קטנים", מספרת האדריכלית. "לחזור אליו אחרי שנים ולייצר ממנו משהו אחר לחלוטין הייתה חוויה בפני עצמה".

הבית מבחוץ

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן
סלון

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן
סלון

הדיירים הנוכחיים, זוג שילדיו הבוגרים עזבו את הבית, ביקשו לתכנן בית פתוח באווירת לופט ובעיצוב דרמטי. בנוסף, הם ביקשו לעצב סוויטת שינה מרווחת שבה יוכלו להתפנק.

מאחר שהבית יושב על מגרש צר וארוך, הוא חולק כבר בבנייה המקורית שלו לחצאי מפלסים. המבנה הזה נשמר גם במהלך השיפוץ, אולם הפונקציות השתנו בהתאם לצורכי הדיירים. קומת הכניסה נותרה קומת האירוח, אך קומת הביניים ששימשה קודם לכן עבור חדרי הילדים, הוסבה לסוויטה של בני הזוג. הקומה העליונה של הבית תוכננה גם היא כסוויטה פתוחה, והיא כוללת גלריה המשקיפה לכיוון הסלון. בנוסף לשלוש הקומות האלה, יש גם מפלס תחתון שמשמש כאזור שירות וחדר משפחה.

מטבח ופינת אוכל

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן
מטבח

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן
גינה

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן

מיד עם הכניסה לבית מבחינים בפטיו מרכזי שעוצב כחצר פנימית. מסביב לפטיו ממוקמים הסלון, פינת האוכל והמטבח. בשל הסמיכות של החללים הם עוצבו בשפה דומה, ומשלבים כולם חומרים דומיננטיים וצבעוניות נועזת. הסלון מחופה קורטן בגוון חלודה, ופינת האוכל משלבת בטון וברזל. גם במטבח ניתן לראות שימוש בברזל, שמופיע על גבי העמודים ובגופי התאורה הנבחרים.

הסוויטה של ההורים ממשיכה את קו העיצוב הדרמטי של חלל האירוח. הקיר מאחורי המיטה מחופה בטיח דקורטיבי בגוון כהה שמשתלב היטב עם רצפת הפרק שעושיה מעץ אגוז. בנוסף, שולבו בחדר אלמנטים מברזל, דוגמת יצירת האמנות שתלויה על אחד הקירות.

מדרגות

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן
חדר שינה

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן
שירותם

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן

עוד בנושא

בתים משופצים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

בתים משופצים

מנאז' לחמישה: מתיחת פנים חמה ועוטפת לבית ברמת השרון


בית משפחתי שופץ עם פרטיות של סוויטות מלונאיות לכל אחד מבני המשפחה. הגינה נכנסת במבט לתוך הבית, והמטבח הפך ללב הפועם שמאחד את כולם. עיצוב חם וכפרי

בתים משופצים

בלי להתפרע: עיצוב מושקע בתקציב מוגבל


לא תמיד צריך לשבור חסכונות כדי לשפץ את הבית וליהנות מעיצוב מושקע – והפרויקט הזה מוכיח זאת בהחלט

בתים משופצים

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן


עם חלוקת חלל מחודשת, חומריות דומיננטית וצבעוניות נועזת, הבית הוותיק זכה בקו עיצוב דרמטי ובאווירה של לופט צעיר

תגובות

כתיבת תגובה