כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  זוג מנצח VIP: האדריכל והמעצבת ששיפצו את ביתם

זוג מנצח VIP: האדריכל והמעצבת ששיפצו את ביתם

קיר זכוכית, ארונות צבועים, פורמייקה, רהיטים משפחתיים ישנים ומרצפות טרצו בהירות הופכים את שיתוף הפעולה הזוגי שלפניכם לבית מודרני וגם מזמין ומחמם

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג פלוס תינוק
המקום: מרכז תל אביב
השטח: 75 מ"ר
תקציב: 300,000 שקלים
עיצוב פנים ואדריכלות: UBA אדריכלות ועיצוב

 
במסגרת לא מעט תהליכי שיפוץ, המטרה המוצהרת היא להרוויח כמה שיותר מטרים רבועים. אבל השאלה היא תמיד על חשבון מה מרוויחים אותם. במקרים מסוימים, הרווח האמיתי מתבטא לא במטראז' עצמו אלא דווקא בהפשטת מצבים מסורבלים ויצירת זרימה מחודשת ונכונה יותר לחלל ודייריו.
הדירה שלפניכם ממוקמת בבניין תל-אביבי ממוצע משנות השבעים והיא תוכננה כמקום מגורים, עבודה ואירוח, עם אפשרות הסבה לדירת מגורים נטו בעתיד. חלונות המעטפת לא שופצו על מנת שלא לפגוע בחזית הבניין, וגם החדרים כמעט ולא השתנו בגודלם – אך בעקבות כמה החלטות תכנון נועזות השתנו כיווני המבט, התאורה הטבעית והאקלים של הדירה. השינוי המרענן בחללי הפנים, המורגש מרגע הכניסה ולכל אורך הדירה, טמון בשיתוף פעולה צמוד שבין אדריכל ומעצבת – שני בני הזוג שמתגוררים בה. 
 
צבעים וטפטים:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
עבודות נגרות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
דלת הכניסה המקורית לדירה נפתחה אל תוך המסדרון, לכן היא בוטלה ונפתחה דלת חדשה לכיוון החלל המרכזי של הדירה. הקירות התוחמים את המטבח נהרסו כך שנפתח מבט רחב מהכניסה אל המטבח, הסלון והמרפסת, ש"נסגרה" מחדש ושוטפת את החלל באור. לאורך קיר הכניסה מוקמו שלושה ארונות גבוהים לכלי מטבח ואחסון כללי שביטלו למעשה את הצורך בארונות עליונים מעל משטח העבודה. הארונות צבועים בגוון כחול וביניהם ארון פתוח מצופה פורניר אלון, המציב תמונת מראה לרהיטים בסלון. באזור הנמוך של המטבח ניכרת ההקפדה על מראה נקי אך מגוון: ארונות בגוון כחול-טורקיז, אביזרי נירוסטה, משטח אבן קיסר אלגנטי, ומעליו, במקום פנל אבן או קרמיקה, הותקן חיפוי זכוכית בגוון טבעי ירקרק. בין המטבח לסלון הוצב שולחן משופץ שעובר במשפחה, שולחן שיועד לשמש כמרכז הבית ולאפשר עירוב שימושים בהתאם לשעות היום והנוכחים בבית. גם הסלון אינו סטרילי ומערבב בכוונה בין פונקציות של אירוח, משחק ומנוחה.


 
 
 
 
 
 
החדר הראשון מימין לכניסה, חדר שינה לשעבר, הוסב לחדר עבודה של בני הזוג. בין חדר זה לסלון תוכנן קיר מזכוכית מחוסמת, שגם יוצר אשליה של הרחבת הסלון, וגם מאפשר פרטיות רבה. כאשר הדלת סגורה ניתן לשבת ולעבוד ובה בעת ליהנות ממבט לעבר הסלון והעצים הנשקפים מהמרפסת. מעברו השני של הסלון ניתן להתאוורר ולהתבודד במרפסת, או להשתמש בה כפינת אוכל ירוקה לשניים.
 
 
 
חדר השינה עבר שיפוץ מזערי, אולם גם הוא התרחב מחוץ למידותיו. המעבר נוצל לארון בגדים שני, מעין walk-in closet. מאחוריו הכנה לברז מקלחון למקרה שיידרש בדירה חדר רחצה נוסף. 
 
 
 
 
 
המסדרון הורחב לשימושים נוספים: תקרת האחסון העליון (בוידעם) נהרסה לכל אורכה והקיר הפנימי זז 30 סנטימטרים לאחור. בתווך הותקנה הספרייה של הבית כשמשני צידיה תוכננו חללי אחסון נוספים, מוסתרים וללא פרזולים: ארון מעילים ומראה, ארון מטאטאים, ארונות נעליים (קיפ) תחתונים וכן ארון מכונת כביסה וגישה לאחסון העליון. 
 
 
 
בקצה המסדרון נערך שינוי משמעותי: הכניסה המקורית אל חדר האמבטיה עקפה שירותי אורחים ומקלחון, ולא היה מעבר אוויר ואור בין האגף הצפוני של  הדירה לדרומי. האדריכל פתר את הבעיה על-ידי סיבוב שירותי האורחים. כך, אפילו במצב סגור, הדלת החדשה ממלאת את המסדרון באור. בשעות הבוקר, הרוח העוברת דרכה ודרך המסדרון מגיעה עד הסלון ומפחיתה את השימוש במזגנים ומאווררים. חדרי האמבטיה והשירותים תוכננו כחדרים נוספים בתוך הבית. החיפוי – אריחי קרמיקה בגוון טורקיז – בוצע באופן מחושב ולא גורף מעל הכיור, סביב האמבט ובנישת שירותי האורחים, "כמו תמונות בקיר". האמבט והכיור נצמדים לקירות ומשאירים מעבר פנוי ומואר, ואילו ארגז הרוח הישן הוחלף בארון חדש – אלומיניום בחוץ, עץ בפנים. הפינות נוצלו לארונות, נישות עם מדפי עץ והרבה מקום לצמחים אוהבי לחות.
 
 
 
 
 
הבית לפני:
 

 
תוכניות הבית לפני ואחרי:
 
 

רשימת ספקים חלקית:
נגרות מטבח, ספריה – נגרית אבנר ת"א
קיר זכוכית וחיפוי במטבח – ד"ר זכוכית
דלתות – גמליאל
שיש מטבח – פרביטל
רהיטים – טולמנ'ס עודפים (ספה, שידת עבודה), שוק הפשפשים (כורסאות), איקאה (שולחנות)
ריצוף וחיפוי שירותים ואמבטיה – פישל קרמיקה
אביזרי אינסטלציה – א.ס. ריצופים
נגרות חדר ילדים – אליעזר גלבוע
נגרות אמבטיה – משה זיו
אלומיניום – כל שלב
חשמל – alxari
מאווררי תקרה – אלקטרוסטאר
וילונות – מירנדה ישראל
תאורה – ניו לייט לסרי / שקע ותקע 
אביזרי חשמל – שקם אלקטריק
צבע פנים – טמבור
 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

בתים משופצים

מכוון גבוה: תהליך שיפוץ שאפתני במיוחד


המעצב רכש את הדירה הישנה של סבו, ובתוך חודש הצליח להשלים את תהליך השיפוץ ולהפוך אותה לדירה מזמינה במראה עכשווי

בתים משופצים

עכשיו אנחנו: שיפוץ בית לזוג בפנסיה


הילדים עזבו את הקן וההורים החליטו שזה בדיוק הזמן להשקיע בשיפוץ הבית. הדרישה שלהם הייתה ליצור מרחב מגורים מואר, פתוח ועדכני

בתים משופצים

יוקרה שקטה: שיפוץ בית בצפון תל אביב


המיקום והגודל של הבית התאימו לדיירים, אבל החלוקה הפנימית דרשה שינוי. מעצבת הפנים סייעה להם עם שיפוץ הבית, ודאגה לענות על כל דרישותיהם

תגובות

החדר של התינוק מפחיד

זה בית של מעצבת ואדריכל? אללי
לא אהבתי בלשון המעטה (המעטה המעטה המעטה)

קצת הצנעתם שפריטים רבים הם של אייקאה...
הכיורים והברזים, הווילונות וכדומה, לא שזה פסול אבל למי שמכיר זה ברור...

אמאלה , כואב לי בעיניים

אבוי!זה מה שעיצבו לעצמם!!!דרשני

כגודל הציפיות גודל האכזבות
מבית של אדריכל ומעצבת הייתי מצפה להרבה הרבה יותר. כנראה שכחו שזה כרטיס הביקור שלהם !!!!

עיצוב חובבני ולא משרה נועם בבית
מזכיר קצת דירה משנות השמונים...

תכנון מצוין ואיכותי.

מעורר השראה - קשה להאמין שמדובר בדירת 75 מר
קשה להאמין שמדובר בדירת 75 מר. המרחב שנוצר מעורר השראה - בשילוב בין פונקציונאליות מקסימאלית לתחושת מרחב. מדהים לראות איך בית שמרגיש כמו כוך, הפך לכל כך מואר וצבעוני. ראויים לציון קיר הזכוכית, מסדרון האחסון שנפרה מהבוידעם ויצר מרחב יפיפה והמטבח. בימים אלו של מחירי נדלן מטורפים, תכנון כזה, שנותן המון בית על מעט מטראז' שווה הרבה...

לא עיצוב ולא תכנון. חובבני ביותר.
שמישהו יסביר לי למה מפרסמים כתבה כזאת? איפה הקשרים?

הדירה לא מז'ורנלים
דווקא שינוי מרענן

ירוק איסלאם
חדר התינוק צבוע כמו מסגד, חדר ההורים נראה כמו בית לחם בחג המולד

ניצול יפה של השטח, העיצוב נראה כמו ארוחת שאריות
נתחיל מהחיובי- התכנון של השטח נראה מצויין ופונקציונלי,אבל, נראה כאילו בשלב הריהוט אזל התקציב ולכן זו התוצאה . אני אציין את הנקודות המפריעות לי בעיניים. קודם כל המון "גאנקיאדה" שכנראה קשה להפרד ממנה כמו הכריות המעוכות, שידת הטלויזיה המבולגנת, כסאות האוכל החומים שלא מתאימים לכלום, חדר הילדים שמשמש מחסן גרוטאות עם ספה וכסא לא מתאימים ואז מכיוון שחדר הילדים תפוס הצעצועים בסלון (ביג נו נו...רוצים לשחק? מוציאים קופסא מהחדר ובסוף מחזירים. אחרת הבלאגן ישתלט על הסלון) והטעות הכי גדולה היא מראה המשרד. חשבתי שישר הראו תמונות הלפני בגלל הבלאגן. תסתירו חוטים, תסדרו עמדות, תתאימו רהיטים. לכו למשרדים יפים אם אין לכם רעיון -כדי להבין איך לסדר משרד נעים בעיניים. הכסא בחדר השינה בתור שידה, זה באמת נוח? כמה כבר עולה שידה? מילה חיובית נוספת לסיום- העציצים מקסימים רק ההוא ליד השירותים ידגדג לכם בטוסיק

מסכימה עם 13

התכנית טובה. העיצוב מוקצן.

אהבתי
דירה נחמדה מאוד ומזמינה. רק שאלה קטנה. איך משקים את העציצים התלויים? לאן נספגים המים?

קצת פירגון לא יזיק...
שאפו על התעוזה בבחירת הצבעים. לא חייב כול הזמן להיות מקובעים באותם צבעים. אם בעלי הבית אוהבים את זה, מפרגן להם מכול הלב.

מקסים.
חושבת שהם מקסמו את השטח. סוף סוף רואים צבעים. מאוד אהבתי.

פספוס

נו באמת ...
אני חושב על הדיוטות שאינם מביני עיצוב ועל הדרך שלהם להבין את הנעשה ,התמונות אינן מחמיאות לדירה כלל,אני חושב שבחירת החומרים בגודל שכזה נעשה מתוך הרצון להיות מיוחד ולא להיות אתה עצמך היות וקיימים ניגודים רבים ,אקלקטיקה היא דבר מקסים כשזה נעשה במחשבה רבה ולא כבליל .בכל אופן נעשתה פה עבודה וישנם דברים שאכן נראים טוב .

מאכזב מאוד

הכניסה ישירות לתוך המטבח לא טובה.
היה אפשר לבנות קיר צר שיגדיר את מרחב הכניסה ויפריד אותו מהמטבח. היה פאשר להגדיר את מרחב הכניסה ע"י גוון ארונות מובחן בשונה מהמטבח , וכאן נעשה להיפך. בנוסף דלת ח.העבודה (האקוואריום) הישר מול הכניסה תפריע בעתיד כשהחדר יהפוך ח.ילדים. חוץ מזה - שיפוץ נחמד. אהבתי את חדר האמבטיה.

עמוס, צבעים לא קשורים ולא נראה מזמין. פספוס

ערב הסעודית - זה כאן

לא מוצלח לדעתי. החדרים ממש מחרידים.

מהמם

הלפני נראה יותר טוב

כתיבת תגובה