כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  חדרים מתחלפים: שיפוץ בית חד קומתי במושב בשרון

חדרים מתחלפים: שיפוץ בית חד קומתי במושב בשרון

שטחים מבוזבזים וחוסר התחשבות בכיווני האוויר והאור היוו אתגר בשיפוץ, שכלל רוטציה שלמה בין חללי הבית של משפחה צעירה. האזור הציבורי חובר לכניסה, ופתחי אור הוגדלו כדי לזמן את החוץ

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


מספר נפשות בבית: זוג + 2 

מיקום: מושב בשרון

השטח: 125 מ"ר

אדריכלות ועיצוב פנים: איתמר רונן

 

 

בהרחבה של מושב בשרון בוצע שיפוץ בית פרטי של משפחה צעירה בעלת ארבע נפשות. האתגר העיקרי בשיפוץ היה תכנונו, שלא התחשב במגרש עליו הוא ממוקם מבחינת כיווני אוויר ופתחי אור, לא התחבר בצורה זורמת אל הגינה והיו בו שטחים לא מנוצלים.

 

עוד בתים מעוצבים במושבים:

באושר ובעושר: עיצוב בית מלכותי במושבים

עיצוב בניחוח כפרי: הצצה לבית במושב במרכז הארץ

היי דרומה: בית משפחתי ומעוצב בנגב

 

 

לאור זאת ובהתאם לצרכים העכשוויים והעתידיים של המשפחה התבצעה רוטציה נרחבת של חללי הבית השונים. החלל המרכזי של הבית, המכיל את הסלון, המטבח ופינת האוכל, מוקמו בבית המקורי בחלק המערבי, הגובל עם החנייה ועם כביש המושב, וביניהם היה חלל מבוזבז שגרם לניתוק וחוסר זרימה בין הסלון למטבח ופינת האוכל. באזורים אלה לא היה אור טבעי והם היו חשוכים. בשיפוץ הועבר אזור זה לחלק הדרומי, ומוקם כך שיחובר לכניסה לבית ולגינה האחורית הגדולה. הפתחים בקירות החלל המרכזי הוגדלו, ואף נפתחה ויטרינה גדולה אל החצר. החלל המרכזי רוצף באריחי פורצלן דמויי בטון, ובמטבח שולבו אריחי בטון מעוטרים, שנותנים את הטון לכל החלל.

 

הסלון עם הנוף לחצר. שטיח ואקססוריז: ה. חבושה

 

פינת האוכל והמטבח. ציור: נעמי לינזן, קדרות: רחל רונן

 

מטבח: מטבחי זיו, אריחי בטון: נגב קרמיקה

 

נישת כניסה. כיסאות קולנוע משוחזרים: קולנוע "היובל" חיפה, ציור: קדישמן

 

יחידת ההורים בבית המקורי מוקמה בחלק האחורי של הבית וחסמה אפשרות להשתמש בחצר האחורית. עקב כך הועברה היחידה אל קדמת הבית והוגדלה בשטחה. המקלחת הצמודה לה נבנתה עם קיר זכוכית, המפריד בינה לבין חלל השינה, ומתוך רצון להעניק לה תחושת מפנקת.

 

יחידת ההורים. אקססוריז: ה. חבושה

 

מקלחת הורים. ארונות כיור: טורקיז

 

האמבטיה הכללית לא שינתה מיקום אך הורחבה על מנת שתוכל להכיל גם את אזור השירות, שבבית הישן מוקם בתוך המסדרון המחבר בין החדרים. במסגרת החשיבה קדימה להרחבת המשפחה ולבניית קומה נוספת בעתיד, מוקמו שירותי האורחים וארון השירות (הניתנים לביטול) במקום שבו תתאפשר הוספת מדרגות במינימום זמן ובלי לפגוע באף חלל אחר בבית. הפרויקט, שהיה במהותו תכנוני, הוכיח את החשיבות בתכנון פונקציונלי כנדבך מרכזי, שעליו תמיד ניתן "להלביש" את העיצוב, אך לעולם לא להפך.

 

 

הגינה האחורית והיציאה מהסלון

 

היציאה מהסלון לגינה לפני השיפוץ

 

 

 

 

 

רשימת ספקים חלקית:

ריצוף, חיפויים וסניטריה: נגב קרמיקה

נגרות מטבח: מטבחי זיו

אקססוריז: ה. חבושה 

 

 


ריצופים וחיפויים מעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

חומרי בניין: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

 

 

 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


הודות לחשיבה חיובית והרבה נחישות, הבית החיפאי הזה שופץ וכעת הוא נהנה מחללים מזמינים, אווירה נעימה ושילוב סגנונות ייחודי

תגובות

צודק מגיב 3-טוב שהשכילו לשנות -אדריכלות חכמה.
השינוי גרם לבית להיות יותר מואר ועם זרימה טבעית יותר בין החללים, השיפוץ גרם לתחושה פתוחה יותר ולא חונקת כפי שהיה - מהכניסה רואים את הסלון והחצר-ולא קיר מול הפנים כפי שהיה. יש ניצול יפה של כל החללים.

בית בשרון
הסיבה שהסלון נראה מעפן!!! כמו בדירה היא שלא פתחו חלונות בצד שפונה לגינה ובצד שמאחורי הספה. ספה לא חייבת להישען על קיר. אפשר היה לעשות חלון(אפילו ללא יציאה) ולהזיז את הספה קצת קדימה חוסר ניצול של ירוק ואור

דנה, קראתי. חדר העבודה במקור מספיק
גדול כדי להכיל כניסה ומדרגות. פלוס ארון נישה / אחסון נעליים+מעילים מתחת למדרגות. בגלל התוצאה השינוי לא מוצדק. אם היו יוצרים סלון נרחב עם נוף לגינה הייתי הרבה יותר סלחנית. כרגע התוצאה (שוב, מתנצלת, כמובן לדעתי ואפשר לחלוק עליה) לא מצדיקה את השינוי והיפוך החדרים. היפוך חדרים מייקר !!!

7 ן 9, לפעמים כדאי גם לקרוא..
הם מתכננים קומה שנייה ולכן העבירו את החדרים ויצרו אפשרות לבטל את חדר השירות לטובת מדרגות. זו גם הסיבה (כנראה, לא מכירה אותם), שלא אכפת להם לבטל חדר אחד. לדעתי דווקא העובדה שהסלון פונה אחורה מאפשר להם חצר גדולה ופרטיות מאחורי הבית.

התכנון מחדש מצויין- זרימה טובה יותר בין החללים
בתכנית לאחר השיפוץ הבית מתוכנן בחכמה. רואים חשיבה על תאורה טבעית, פרקטיות ונוחות לדיירים.

נעים אוורירי מרווח מואר
ריצוף מטבח יפה,נישת כניסה מפתיעה במקצת אהבתי ודלת שקופה בחדר האמבטיה נותנת תחושת אווריריות ,הייתי שמה צלון להצללה לזמן שינה - נחמד

נראה פרקטי ויפה
דווקא לא מסכים עם מה שנאמר לפי הכתבה התכנון נעשה תוך כדי התחשבות בקומה 2 בעתיד אז יש להתסכל על הפרויקט בזווית אחרת. לדעתי הבית נראה פרקטי ויפה, מטבח מיוחד ונראה מהסלון יש גישה לכל החצר האחורית, לי דווקא הזכיר יותר כמו בית אמריקאי עם דשא ענק שזה מגניב.

יש כמה פינות חמד חביבות -נחמד
מואר מרווח ריצוף יפה במטבח אהבתי את נישת הכניסה

מסכימה לגמרי עם 4
פשוט סתם

7 צודק ובנוסף התבזבז כאן חדר...
הייתי משאירה את החדרים ככה, שיהיה חדר משחקים, חדר שינה לילדים וחדר עבודה ואירוח (וקיפול כביסה...)

מקסים

אדריטל/ מישהו אחר- לפי מה זוהי הדמיה?
מצטערת, אני לא כל כך מרוצה מהפרוייקט. לדעתי כל החלפת החדרים הייתה מיותרת. היה צריך רק לוותר על דלת הכניסה ולהזיזה (אם צריך אישורים קצת כאב ראש אבל ניתן). כוון מערב הוא סבבה לגמרי, ניתן היה להגדיל חלונות המטבח, לעשות אותו ארוך יותר , באזור שהיה מוגדר ח. עבודה עם מכונת כביסה קרובה לקצה הצפוני ומתלה בחוץ בצד בו רשום שירות. בשילוב דלת כניסה קרובה יותר לחניה, את צד הסלון לפתוח לחלונות ענק נפתחים בצד (אמנם כוון דרום אך גם כך נבנתה פרגולה). זה היה מאפשר גינה אחורית עצומה (כרגע רק עשו דשא -לא אקולוגי, לא מעניין ומיותר אבל אולי יחליטו על גינה אמיתית ויפה).הסיבות לביקורת- 1. אני אישית מעדיפה חדר שינה בחלק האחורי של המגרש 2. המון כסף על שינוי מהותי ואפשר היה בחצי מחיר למצוא פתרונות לא פחות טובים ואף יותר 3. התוצאה יצרה סלון ארוך כמו בדירות פועלים 4. אני לא אוהבת מראה חדר ההורים

מילא זוג צעיר עוד לא מבין מה המשמעות של
דלת זכוכית באמבטיה שכול קרן אור מאירה לתוך חדר השינה, אבל מעצב גם לא מבין?

תכנון פרקטי ועיצוב מקסים
טוב שעשו את השינוי, הבית ניראה הרבה יותר מואר ונח. העיצוב מהמם- אהבתי מאוד את הריצוף במטבח ואת כל האקססוריז.

עוד פעם סתם, סתם, סתם

יפה...
טוב עשו הבעלים ששינו את הבינוי הלא פונקציונאלי שהיה. התכנון החדש נראה הרבה יותר הגיוני וידידותי. למגיב 2- זה נראה צילומים על איזה הדמיות אתה מדבר?

הדמיות
ואולי מן הראוי לציין שמדובר בהדמיות כשמראים אותן כאילו מדובר בצילומים?

נחמד וגם פחות מזה
העיצוב משעמם. התכנון ככה-ככה. העברת חדר ההורים קדימה טובה, אבל העמדת המיטה מתחת לחלון היחיד בחדר, זה פשוט טפשי. העמדת המיטה לרוחב החדר היתה מקנה יותר פרטיות יחד עם מבט פתוח לגינה. הכניסה לאמבטיה הכללית היתה צריכה להיות מאיזור חדרי הילדים כדי לאפשר להם פרטיות וגישה ישירה לשרותים. במקום זה לאלץ אותם ללכת סביב ולעבור מול החלל הציבורי. שרותי אורחים - האם באמת יש בהם צורך? שלוש אסלות בדירה קטנה כזאת?

כתיבת תגובה