כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  טריקולור: עיצוב חף מטרנדים לבית פרטי בתל אביב

טריקולור: עיצוב חף מטרנדים לבית פרטי בתל אביב

תכנון בית פרטי בן שלוש קומות לאשת אופנה ומנהל שיווק שהוא גם מוזיקאי הביא לשינוי קיצוני כדי להתאים אותו למשפחה שאוהבת לבשל ולארח. הגינה חוברה לבית, קומת הגג הוקדשה לתחביבים, והעיצוב נקי וחמים

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: ניצן הפנר


הדיירים: זוג + 3
המיקום: תל אביב
השטח: כ-200 מ"ר
התקציב: כמיליון שקלים
עיצוב פנים והום סטיילינג: מאיה האזרחי

לאחר שנים של חיים בדירות שכורות ביקשו בני הזוג, סמנכ"לית שיווק ברשת קמעונאית מתחום האופנה ומנהל שיווק בהייטק שהוא גם מוזיקאי, ליצור לעצמם בית שמותאם לטעמם ולאופיים, לצרכיהם, לסגנון ולאנרגיות שלהם – במסגרת תקציב מוגדר וידוע. הם מצאו בית ישן יחסית בן שלוש קומות, עם תכנון בעייתי ומסועף, ולאחר פגישה במקום עם המעצבת, הבינו שקיים בו פוטנציאל מתאים.

מראה משקפת את פינת האוכל

מראה משקפת את פינת האוכל
פינה בסלון

פינה בסלון
פינה בסלון

הבית עבר שינוי קיצוני ביחס לצורתו המקורית. כדי להוסיף בקומת הכניסה שירותי אורחים, שונה מבנה המדרגות ומתחתם נוצר חלל שיהיה ראוי ונוח לכך. מאחר שבעלי הבית אוהבים לארח וביתם פתוח ומלא התרחשות, זה הקו שהנחה את התכנון ואת שלל הבחירות. בחלל המרכזי שבקומת הכניסה מוקמו סלון מרווח, פינת אוכל גדולה ומטבח גדול במיוחד, כיאה לבשלנים וחובבי אוכל. הגינה הייתה במצבה הנתון במפלס שנמוך מהבית ב-8 מדרגות, ולאחר עבודה ממושכת מול מתכנן גינון התקבלה גינה עם תחושה שהיא חלק מהבית ועם נוחות לארח בה ולאפשר לילדים הקטנים לשחק ולשהות בה גם כשההורים נמצאים בתוך הבית.

חלונות החוצה בפינת האוכל

חלונות החוצה בפינת האוכל
חיפוי קיר טלוויזיה

חיפוי קיר טלוויזיה
גרם המדרגות שונה

גרם המדרגות שונה

בקומת החדרים סוויטה מרווחת להורים עם חדר ארונות מושקע, כיאה לאשת אופנה, חדר רחצה מפנק, מרווח ומיוחד ומרפסת קטנה שהיא פינת השקט של בני הזוג בסוף היום. בקומת הגג חדר עבודה עבור ההורים, שמיועד גם לאימוני יוגה, הקלטות מוזיקה ותחביבים נוספים שבני הזוג אימצו לליבם, ואף חדר משחקים גדול ומרווח עם גג משופע ונוף מרהיב, שבו הילדים מבלים חלק ניכר משעות היום. כל ילד קיבל חדר משלו שעוצב בקו נעים עם מחשבה ותכנון אישי בהתאם לצרכיו ותחביביו.

מטבח שחור לבן עץ

מטבח שחור לבן עץ
שירותים מתחת למדרגות

שירותים מתחת למדרגות
נישה מוארת

נישה מוארת

הקו העיצובי שהנחה את הפרויקט היה עיצוב פשוט ורגוע, לא מתיימר ומתוחכם מדי, עם קווים נקיים, חמימות, סקלת צבעים טבעית ושקטה ללא הבלחות של טרנדים – עיצוב שהמעצבת מתארת כעיצוב שיישאר נכון לשנים רבות ויהווה תשתית נקייה וטובה לכל אלמנט שיבחרו להכניס לתוכו במשך הזמן. "מדובר בבית מאתגר שנעשה בתקציב יחסית מוגבל, בלו"ז מאוד צפוף ותוכנן בקפידה, ולאחר סקיצות רבות הגענו לתוצר הכי נכון ומדויק עבור הדיירים. חרגתי ממנהגי לא לערב Business & Pleasure והלקוחות הם חברי ילדות שלי. החלטתי ללכת על זה וביחד יצרנו חלל מדויק שתואם לאופיים וחייהם, ותחושת הסיפוק גדולה. הם נתנו לי להוביל אותם בצורה מוחלטת, נתנו בי אמון מלא ושיתפו פעולה בצורה יוצאת דופן. בשיפוץ מאוד גדול ומורכב סוד ההצלחה הוא לבחור באנשי מקצוע נכונים ומקצועיים שילוו את הפרויקט".

שידת עץ משולבת

שידת עץ משולבת
חדר רחצה שחור לבן

חדר רחצה שחור לבן

 

 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

נעצו תמונה והתחילו לשפץ: עיצוב בית שהתחיל מתמונה בפינטרסט


לבני הזוג שקנו את הבית היה חלום ברור מאוד לגבי עיצוב ביתם החדש במרכז הארץ. אחרי הרחבה ודיוק צרכים הושלם הבית בסגנון קלאסי מודרני

בתים משופצים

טריקולור: עיצוב חף מטרנדים לבית פרטי בתל אביב


תכנון בית פרטי בן שלוש קומות לאשת אופנה ומנהל שיווק שהוא גם מוזיקאי הביא לשינוי קיצוני כדי להתאים אותו למשפחה שאוהבת לבשל ולארח. הגינה חוברה לבית, קומת הגג הוקדשה לתחביבים, והעיצוב נקי וחמים

בתים משופצים

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה


עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

בתים משופצים

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי


את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

תגובות

כתיבת תגובה