כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  יד שנייה מרופא: הצצה לדירה משופצת בתל אביב

יד שנייה מרופא: הצצה לדירה משופצת בתל אביב

נקי, סטרילי ומינימליסטי – כך נראית דירה שעברה שיפוץ ב-130 אלף שקלים, בה מתגורר זוג צעיר – רופא ובת זוגו

מאת: עופרי גונן צילום:


הדיירים: זוג צעיר

השטח: כ-100 מ"ר

המקום: תל אביב

התקציב: כ-130 ש"ח, מתוכם כ-70 אלף ש"ח על חומרים, רהיטים ואקססוריז.

עיצוב פנים: טלי כץ

 

 

 

בדירת 4 חדרים בתל אביב מתגורר זוג צעיר, שמנהל ביום-יום שגרת חיים הפוכה. הבעל הוא רופא מתמחה שעובד הרבה בלילות, ונאלץ להשלים שעות שינה במהלך היום. הם פנו למעצבת הפנים טלי כץ שתעזור להם להפוך את הדירה הישנה לקן משפחתי בהתהוות.

 

וילונות: לכל העסרים ובעלי המקצוע

ריצוף שיש: לכל העסרים ובעלי המקצוע

 

עיקר התכנון התמקד במטבח ובחדר הרחצה, שהיו קטנים ולא התאימו לצרכי הזוג ולכן עיקר התקציב היה מיועד לשיפוץ החללים הללו. במצב הקיים חלל המטבח התחבר אל חדר הרחצה דרך מרפסת שירות כך שנוצרו חללים קטנים ולא שימושיים. חללים אלו נהרסו, חולקו מחדש והורחבו באופן כזה שחלל אחד לא בא על חשבון השני.

 

 עיקר התקציב הושקע במטבח

 

הריצוף המקורי של הדירה היה במצב טוב, לכן הוחלט להשאירו ורק להפריד את רצפת המטבח משאר החלל על ידי רצפה בגוונים המתאימים לו, אך נבדלת ממנו בעזרת עיטור מקסים בסגנון ספרדי. לבחירת החומרים הוקדשה מחשבה רבה, כך שיראו צעירים ועדכניים גם בעוד שנים רבות. בהמשך לקו מחשבה זה נבחרו חיפוי קרמיקה בצורת בריקים בגוון לבן לקיר שמעל משטח העבודה, גופי תאורה מרובעים צמודי תקרה ומשטח בוצ'ר עבור האי. כדי לנצל באופן מקסימלי את האי, הותקנו בו שקעים חשמליים, אליהם ניתן לחבר מכשירי חשמל נוספים או מחשב נייד, שמאפשרים עוד זמן משותף אחד עם השני בזמן העבודה במטבח.

 

רצפה בעיטור ספרדי

 

מימין: האי מחופה משטח בוצ'ר

 

המטבח במהלך השיפוץ

 

מול המטבח נמצאים פינת האוכל, הסלון ופינת העבודה, שמוקמו שם כדי שיהיה ניתן למקם את חדרי השינה וחדרי הרחצה בחלקה העורפי והשקט יותר של הדירה. בעל הבית הוא רופא מתמחה, ולעיתים חי הזוג בשעות הפוכות. עובדה זו השפיעה על התכנון ועל חלוקת הפונקציות, ולכן חדר העבודה הוצמד לחללים הציבוריים בבית כך כל אחד יכול להתנהל על פי שגרת יומו מבלי להפריע זה לזו.

 

 הסלון והמטבח מופרדים על ידי הרצפה

 

 

הסלון במהלך השיפוץ

 

גם בחדר השינה הוקדשה מחשבה לסדר היום של הזוג ולצרכים המיוחדים שלהם. בין היתר הותקנו וילונות כפולים – וילון פשתן רומי לבן המאפשר חדירת אור רבה במהלך היום ומעליו וילון אטום, שמאפשר החשכה מלאה של החלל ללא מאמץ. החדר מעוצב בקווים נקיים ועדינים ומשחק הטקסטורות של הווילונות מוסיפים לו בדיוק את נגיעת הסטיילינג הדרושה. קיר ראש המיטה נצבע בגוון אפור-סגול שמצליח להקנות לחלל תחושה חמימה בחורף וקרירה בקיץ. את המראה משלימים גופי תאורה קלאסיים, ארון קיר ופריטי ריהוט קלילים בגוון לבן, השומרים על הקו העיצובי של הבית.

 

חדר השינה בגוונים לבנים

 

וילונות כפולים לחושך מוחלט

 

בחדר הרחצה נוצלו יתרונות החלל באופן מקסימלי בעזרת החלפת התריס הישן בזכוכית חלבית, המאפשרת כניסת אור מקסימלית בכל שעות היום תוך שמירה על פרטיות הדיירים. הרצפה בחלל חופתה בגרניט פורצלן בגימור דמוי פרקט, המקנה לחלל תחושת חמימות מבלי להתפשר על עמידות החומר. הקיר חופה בבריקים לבנים ומוקם ארון אפור בקווים פשוטים המשתלב היטב עם שאר האלמנטים בחלל.

  

  זכוכית חלבית במקום התריס

 

 

 פעם זה היה אופנתי

 

בעזרת שימוש בחומרים עמידים בעלי מראה על זמני וחשיבה לטווח ארוך, הצליחה טלי לעצב עבור הזוג חלל שמתאים לשגרת חייהם, אך יוכל להשתנות יחד עם שינויים באורח חייהם ולהוות רקע מתאים לכל החוויות שעתידות להם שם.

 

 
רשימת ספקים חלקית:
ווילונות – סיפורי בדים
מטבח – גיא גולד
חיפויים, ריצופים, כלים סניטריים וכדומה – כורש סנטר
ריהוט חדר שינה – המרכז הישראלי לריהוט
תאורה – קרני השחר
גוף תאורה מעל אי – "אזיקרי" גופי תאורה
פינת אוכל – חנות "וינטאג'" שוק הפשפשים
 
 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה