כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  יופיו של הטבע: בית במושב נפתח לשדות שמחוצה לו

יופיו של הטבע: בית במושב נפתח לשדות שמחוצה לו

החלונות היו קטנים, המטבח מעט סגור והתחושה הייתה של דירה ולא של בית. הגדלת הפתחים, הוספת צבעי שמיים וטבע ושינויים תכנוניים פנימיים הפכו את הבית לפנינה משפחתית פסטורלית

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


נגיעות של שחור מייצרים קונטרסט עם הגוון הכחול ומקנים מראה בוגר למטבח

 

 

מספר נפשות בבית: זוג + 3 בנות

מיקום: מושב תלמי יחיאל

השטח: 160 מ"ר

עיצוב פנים והום סטיילינג: מיכל גרינברג-פוקס

 

 

הבית הממוקם במושב תלמי יחיאל שבשפלה, נבנה בבנייה קלה, במקור כבית להשקעה ולכן תוכנן עם פתחי חלונות קטנים יחסית ובמפרט צנוע, דבר שהקנה לבית תחושה של דירה. כשנרכש על ידי בעליו הנוכחיים, הוא נבחר בשל מיקומו, החצר הגדולה הפתוחה לשדות וכמה יתרונות בתכנון העקרוני שלו, כגון כניסה נפרדת לקליניקה של בעלת הבית. בין החסרונות העיקריים היה היעדר ההתייחסות והחיבור לחוץ והיעדר פתרונות תכנוניים נוספים.

 

 

עוד בתים מעוצבים במושב:

עיצוב בניחוח כפרי: הצצה לבית במושב במרכז הארץ

כפרי וטוב לו: בית מעוצב במושב חצב

היי דרומה: בית משפחתי ומעוצב בנגב

 

 

הדגש הראשון בשיפוץ הושם על הגדלת הפתחים כדי להעניק תחושה של בית פרטי, המתייחס לחצר העוטפת אותו. בנוסף, לבעלי הבית היה חשוב לתכנן מטבח גדול וליצור חלל פתוח בין המטבח לסלון. לכן פורק הקיר התוחם את המטבח ובמקומו תוכנן מטבח בצורת ח', שכולל דלפק לישיבה היומיומית של בעלי הבית. 

 

סמוך לדלת הכניסה הוצב רהיט היוצר חיץ למטבח, ומספק מקום למפתחות דואר וחפצי נוי

 

החלונות שהוגלו מכניסים פנימה את החצר הירוקה, והגוון התכול של המטבח מתכתב איתה כשמיים

 

 

הבקשה הראשונית הייתה שהמטבח יהיה בסגנון כפרי ולא לבן. בשל המיקום של הבית במושב והגדלת הפתיחות לטבע, נבחר גוון תכלת שמיים, שיתחבר לירוק שהוכנס פנימה עם השיפוץ, ויעבוד טוב עם הבסיס הניטרלי של הריצוף והאלומיניום האפורים. מאחר שהדיירת התאהבה בסקלת הצבעים הזו, היא חוזרת לאורך הבית בחדרי הרחצה ואף בחדר השינה של ההורים, בו נצבע הקיר שבגב המיטה בגוון כחלחל.

 

פינת האוכל קיבלה התייחסות בבחירת התאורה, האמנות והאקססוריז

 

מסדרון חדרי הבנות הוצר. יצירת האמנות (ליה מלחי) מהדהדת את צבעי הכחול-ירוק החוזרים לאורך הבית

 

הסלון ממוקם בהמשך למטבח, ומוגדר על ידי שתי ויטרינות הפונות אחת לחצר הפנימית והשנייה לנוף. היות שחשוב היה לשמור על גודלן, הוחלט למקם ביניהן טלוויזיה על עמוד, אשר ממוקמת בזווית נוחה לצפייה בסלון ומשאירה את הפתיחות לחוץ. כדי לצמצם את המראה התעשייתי של עמוד הטלוויזיה, הוא נצבע בגוון הזהה לגוון האלומיניום.

 

כדי לשמור על הפתיחות לחצר הוצבה הטלוויזיה על עמוד. ריהוט בגוונים ניטרליים ושטיח פרסי בעל צבעוניות עזה

 

בגב הספה נתלתה יצירת אמנות (ליה מלחי) שתואמת את גוון המטבח ושומרת על הרמוניה בצבעוניות החלל

 

בקשות נוספות עסקו בתכנון חדרי השינה. בחדר ההורים המקורי, למרות גודלו המרווח, לא תוכנן מקום מוגדר לארון, משום שהחדר כלל שלושה חלונות קטנים בכיוונים שונים, אחד מהם למרפסת הפנימית. בשיפוץ הוחלט לבטל חלון זה, שפגם בפרטיות בני הזוג, ובמקומו למקם ארון גדול עם טלוויזיה המותקנת בחזיתו. כתחליף לחלון שבוטל, הוגדל החלון הפונה לחצר וצופה לכיוון השדות. חדר הרחצה השייך לסוויטה היה גדול במקור, והכיל ג'קוזי לא מנוצל. הוחלט לשנות את מבנהו כדי להוסיף חדר שירותים נפרד לקליניקה. בחדר הרחצה החדש תוכננו מקלחון זוגי מפנק וארון שאף הוא בצבע כחול.

 

נישה לארון קיר גדול שבחזיתו טלוויזיה. החלונות שהוגדלו מכניסים אווירה פסטורלית של מושב

 

בגב המיטה חזרה של הצבע הכחול העובר לאורך הבית

 

מבט מחדר ההורים לכיוון המסדרון שבקצהו ספרייה

 

ארון בחדר ההורים המכיל את הטלוויזיה

 

הקליניקה של בעלת הבית הוקטנה ליצירת נישה במסדרון עבור ספרייה ויחידת אחסון

 

חדר הרחצה של ההורים הוקטן על מנת לתכנן שירותים עבור הקליניקה

 

לתכנון חדרי הבנות נדרשו כמה שינויים עקרוניים. הראשון, הגדלת החדר של הבת הבוגרת. הבית תוכנן בצורת ח' עם מרפסת פנימית. המסדרון הפונה לחצר זו הגדיר את חדרי הילדים ואת גודלו של המטבח. בשיפוץ הוצר המסדרון לטובת הגדלת המטבח וחדרה של הבכורה. חדר זה עוצב בסגנון סקנדינבי, מינימליסטי, בגוונים של שחור ולבן, לפי רצון הבת.

 

המיטה תוכננה במיוחד, כך שתחבוק את העמוד שבפינה. בחירת הצבעים בהתאם לרצונה של המתבגרת

 

בחדרה של הבת הקטנה תוכננה נישה עבור מיטת גלריה. אזור זה חבוק בצבע ורוד המגדיר את מתחם השינה. הבחירה במיטת גלריה נועדה ליצור מרחב בחדר לאחסון צעצועים ולאירוח חברות של הבת. בחדרי הבנות הוגדלו החלונות והונמכו לגובה ישיבה. נבנה להם ספסל חיצוני בגובה סף החלון, כך שניתך לשבת בחלקו החיצוני של החלון ולהשקיף על החצר.

 

גומחה בצבע ורוד מגדירה את אזור מיטת הגלריה בחדרה של הילדה הקטנה

 

חדר הרחצה הכללי

 

תוכנית הבית 

 

 

רשימת ספקים חלקית:

ריצופים וכלים סניטרים: אליאב קרמיקה

נגרות: ליאל עיצובים בעץ

פרקט ודלתות: domus nature

שטיחים: השטיח האדום

ריהוט: רהיטי אסף

אמנות: Lia malhi art

אביזרים: גיפטד-נס ציונה

תאורה: לוגו

 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה