כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  כעבור חודש וחצי: דירה ששופצה בזמן מוגבל

כעבור חודש וחצי: דירה ששופצה בזמן מוגבל

בתוך מספר שבועות היו צריכים הדיירים החדשים להיכנס לביתם החדש והשיפוץ המאתגר יצא לדרך. התוצאה? לפניכם

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: עודד סמדר


הדיירים: 4 נפשות

המקום: קרית אונו
השטח: 93 מ"ר פלוס 8.5 מ"ר מרפסת
עיצוב פנים: אתי חצרוני
 
זוג צעיר רכש דירת ארבעה חדרים מיד שנייה וביקש לעשות בה שינויים, כאלה שלא נעשו בה מעולם עד אז. השניים פנו למעצבת הפנים אתי חצרוני עם מצב נתון של כניסה לדירה דרך מבואה קטנה שמסתירה את כל שאר הבית ובהם גם שירותי אורחים, מטבח קבלן בסיסי למדי וחלל מגורים בארגון בעייתי במיוחד. בעלי הבית ביקשו עיצוב מחדש לדירה ויחד הוחלט על שיפוץ מרכזי בחלל הציבורי ושדרוג של שאר חלקי הדירה. 
 
את השינוי כולו נדרשו לבצע בתוך חודש וחצי, כיוון שזהו המועד בו נאלצו בני המשפחה לעזוב את דירתם הקודמת ולהכנס לזו החדשה וכך למעשה גם תכנון הדירה, גם רכישת החומרים וגם השיפוץ עצמו התנהלו במקביל לאורך הדרך תוך שמירה על תקציב ברור. ראשית, בוטל חדר השירותים שמוקם בכניסה לבית והשטח שהתפנה בו נוצל והפך לארון אחסון ומזווה וכאן גם מוקם המטבח החדש של הדירה. המטבח, שתוכנן בצורת האות ריש, כלל אי עבודה בעל ארבעה מקומות ישיבה וארונות פורמייקה בגוון נס קפה בתוספת שתי קלאפות זכוכית בגוון דומה, שיש מתאים וגוף תאורה שמשלים את התחושה. 
 
נפתח חלל ציבורי גדול אחד
 
מטבח מינימאלי ופונקציונאלי 
 
היות ובני המשפחה צעירים יחסית ולא ממש מארחים ארוחות גדולות מדי שבוע הוחלט שפינת הישיבה של אי העבודה מספיקה עבור השימוש היומיומי וכך לוותר על פינת אוכל מסורתית ולהציב במרפסת הדירה שולחן אוכל נפתח שישמש בעת הצורך ויוכנס פנימה אל החלל. המקום שהתפנה הפך לפינת צעצועים ומשחקים בחלל הציבורי, לבקשת בני הזוג. אי העבודה שבמטבח יצר גם הפרדה ברורה בינו לבין הסלון, שאת כיוון הישיבה המקורי שלו הוחלט להפוך כדי ליצור קיר מסך ואזור ישיבה קרוב לו. 
 

אי העבודה מפריד וחוצץ בין חלקי החלל הציבורי
 
איזור הישיבה שונה לחלוטין משהיה במקור 
 
הסלון עוטר בכריות צבעונית, בשולחן וינטג' ובשטיח פסים שחור אפור, קיר המסך נצבע בצבע מוקה ומזנון נמוך בגוון נס קפה בהיר הוצב מתחת לטלוויזיה. כדי להשלים את התמונה נבחר מזנון אחסון לשמירת צעצועי הילדים וזה האחרון מוקם מימין לסלון יחד עם שטיח בהיר על מנת לסמן את אזור המשחק. כך נוצר חלל ציבורי שכולל את כל מה שהמשפחה הקטנה צריכה לאורך היום, החל ממטבח, דרך פינת ישיבה ועד איזור משחקים. 
 
גוונים רגועים בסלון הביתי
 
בחדר השינה של ההורים הותקן בעבר פרקט על ידי הדיירים הקודמים וכדי לחסוך הוחלט להותיר אותו אך להחליף את הפאנלים הקיימים בחדשים, גבוהים ולבנים שיצרו מסגרת חדשה ונתנו לפרקט מראה מחודש. מיטה זוגית לבנה ושתי שידות מוקמו בחדר לצד ארון דלתות זכוכית ובקיר הכניסה מוקמה מראה מוכספת שההשתקפות ממנה הגדילה את חלל החדר. בממ"ד הוחלט למקם את פינת העבודה של הבית ולחדר השינה הנוסף הוכנסו מיטה עבור הילדה הבכורה ואליה תצטרף בהמשך התינוקת, שבינתיים ישנה בחדר ההורים. 
 

חדר השינה שודרג בעיקר באמצעות ריהוט


רוצים גם?
פרקטים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
נברשות מעוצבות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
נברשת גדולה עושה את ההבדל בחדר הילדות העתידי 
 
חלל האמבטיה המרכזי של הדירה וחלל מרפסת השירות אוחדו לחלל אחד, כאשר מכונת הכביסה והמייבש אחסנו בתוך ארון והרובה בגוון החמרה שהפריד בין האריחים הוחלף ללבן ואת המראה הכללי השלימו מבחר אביזרים מוזהבים.  באמבטיית ההורים בוטלה אגנית המקלחון, הוחלף הארון וגם כאן שונה גוון הרובה. חודש וחצי של שיפוץ מאתגר במיוחד חלף ובמהלכו שינתה הדירה את צורתה ואת פניה כך שהיום היא גם מתאימה למשפחה הצעירה וגם מעוצבת בסגנון אחר לחלוטין. פונקציונאליות, לוח זמנים צפוף ותקציב נמוך היו כאן עיקר המשימה, והתוצאה מדברת בעד עצמה. 
 
 
 

תוכנית הדירה לפני השינוי
 

תוכנית הדירה לאחר השינוי
 
 

רשימת ספקים חלקית:
מטבח: מטבחי רגבה 
סלון, מזנון, שולחן, כסאות מטבח, פופים וכריות: אי די דיזיין
מזנון פינת משחקים: ביתילי
וילונות, טפט חדר ילדים, מצעים וכריות: אורית  טראוב טקסטיל לבית ווילונות
שטיחים: שטיחי איתמר
ארונות חדרי שינה: ארונות דלקוב
תאורה ברוב הבית: מחסני תאורה
פנלים לפרקט: מטרופרק 
מיטה, שידה וקונסולות בחדר שינה: סימפלי ווד
מראה ואקססוריז: קארה
ברזים והשלמת ריצוף: נגב קרמיקה 
צבע דלתות פנים וכסא נדנדה: צבע השני
ארונות אמבט: איקאה

 
אהבתם? כדאי לכם להציץ גם בדירות הבאות:
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה