כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(12) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(674) "

הדיירים: זוג + ילדה מתבגרת
המיקום: קרית אונו
השטח: 150 מ"ר
אדריכלות: אלה סהר
עיצוב פנים: דניאלה פרישמן

לאחר שביתם נשרף, החליטו בני משפחה מקרית אונו להתייחס לאירוע כאל הזדמנות להתחדש. התחושה הזו עברה במלואה אל המעצבת דניאלה פרישמן ואל המתכננת והמעצבת אלה סהר, אשר נבחרו להוביל את תהליך השיקום ושיפוץ הדירה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/1-5.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/2-5.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(740) "

בשלב הראשון של שיפוץ הדירה, הוחלט לבטל את אחד מחדרי השינה, ולהגדיל על חשבונו את חדרי השינה האחרים. כעת החדרים ממוקמים באזורים שונים של הדירה, ומתפקדים כיחידות עצמאיות ופרטיות.
שינוי מרכזי נוסף היה לתכנן מטבח חדש שבו הארונות ניצבים במקביל לאי. במטבח נעשה שילוב מעניין של צבעים שמתקבל מהמפגש של הארונות האפורים והאי העשוי עץ ושיש דמוי בטון. שולחן האוכל העשוי מעץ וברזל משלים את המראה ויוצר הרמוניה בחלל.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/3-5.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/4-5.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/4ב.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(758) "

השילוב של עץ וחומר דמוי בטון מופיע גם על אחד הקירות בסלון. לצד הקיר הזה ניצבת יחידה מקסימה מעץ אגוז, ובסמוך אליה נמצאות הספות שמשלבות בין אפור פחם וחרדל.
מאחר שבני המשפחה מרבים לארח, החלל הציבורי תוכנן באופן שמאפשר שהות נעימה וממושכת של מספר אנשים. לאווירה הנעימה תורמים החלונות הגדולים שקבעו המעצבות בקיר המחבר בין הבית לחצר, אשר יוצרים תחושת זרימה בין החוץ לפנים. בנוסף, תכננו השתיים שולחן גדול, המותאם לאירוח.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/5-5.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/6-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(1202) "

במסגרת שיפוץ הדירה, הורחבה יחידת ההורים, ונוספו לה מבואה נעימה וחדר רחצה. החדר מרוצף בפרקט, ומרוהט במיטה ושידות ממתכת. החדר כולל גם פינת ישיבה אינטימית עם כורסה מזמינה בצבע חרדל. חדרה של הבת שופץ והורחב גם הוא, וכעת הוא כולל גם אזור עבודה. החדר נועד לשמש את הבת בלימודיה בתיכון, אך תוכנן כך שיתאים גם ללימודים גבוהים. בנוסף, נפתחה מהחדר יציאה לחצר פרטית, המשמשת את הבת לאירוח.
בשיפוץ הדירה הושם דגש גם על תכנון תאורה חכם. המעצבות דאגו לשלב בין פסי תאורה המעניקים שטף של אור, לצילינדרים המעניקים תאורה ממוקדת ואינטימית יותר. מרבית גופי התאורה הנבחרים הם בצבע שחור, אך גופי התאורה בחדר של הבת הם לבנים ואלה שנמצאים בפינת האוכל עשויים פליז ומקנים לכל האזור חמימות.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/7-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/8-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/9-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(1201) "

לאחר שיפוץ הדירה, הוחלף הסגנון הכפרי ששלט בה קודם בסגנון עדכני ואלגנטי, המאופיין בקווים נקיים ובחומרים טבעיים. פלטת הצבעים שנבחרה מכילה גוונים שונים של אפור בשילוב עץ ונגיעות של חרדל.
בזכות תכנון חכם, שיפוץ הדירה נעשה למהפך של ממש. למרות היד החופשית לה זכו המעצבות, השתיים הקפידו שהשינוי יתבצע תוך דיאלוג מתמשך עם בני הבית, יבטא את רצונם ואת צרכיהם ויעניק להם התחלה חדשה ומרעננת, תוך מחשבה על השלבים הבאים בחייהם.

רשימת ספקים חלקית:
קבלן – אפי ציוני
כלים סניטריים – חזי בנק
תאורה – דורי קמחי
מטבח – סמל
נגרות – יורי צופרמן
אלומניום – שמוליק אלפסי
מתח נמוך – בלייכר
ריהוט – טולמנס

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/10-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/11-2.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

בתים משופצים  //  כעוף החול: שיפוץ דירה לאחר שריפה

כעוף החול: שיפוץ דירה לאחר שריפה

המשפחה איבדה את ביתה בגלל שריפה, אך בחרה לראות בכך הזדמנות להתחדש. מבט על שיפוץ דירה שאפתני במיוחד

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: ליאור אביטן


הדיירים: זוג + ילדה מתבגרת
המיקום: קרית אונו
השטח: 150 מ"ר
אדריכלות: אלה סהר
עיצוב פנים: דניאלה פרישמן

לאחר שביתם נשרף, החליטו בני משפחה מקרית אונו להתייחס לאירוע כאל הזדמנות להתחדש. התחושה הזו עברה במלואה אל המעצבת דניאלה פרישמן ואל המתכננת והמעצבת אלה סהר, אשר נבחרו להוביל את תהליך השיקום ושיפוץ הדירה.

בשלב הראשון של שיפוץ הדירה, הוחלט לבטל את אחד מחדרי השינה, ולהגדיל על חשבונו את חדרי השינה האחרים. כעת החדרים ממוקמים באזורים שונים של הדירה, ומתפקדים כיחידות עצמאיות ופרטיות.
שינוי מרכזי נוסף היה לתכנן מטבח חדש שבו הארונות ניצבים במקביל לאי. במטבח נעשה שילוב מעניין של צבעים שמתקבל מהמפגש של הארונות האפורים והאי העשוי עץ ושיש דמוי בטון. שולחן האוכל העשוי מעץ וברזל משלים את המראה ויוצר הרמוניה בחלל.

השילוב של עץ וחומר דמוי בטון מופיע גם על אחד הקירות בסלון. לצד הקיר הזה ניצבת יחידה מקסימה מעץ אגוז, ובסמוך אליה נמצאות הספות שמשלבות בין אפור פחם וחרדל.
מאחר שבני המשפחה מרבים לארח, החלל הציבורי תוכנן באופן שמאפשר שהות נעימה וממושכת של מספר אנשים. לאווירה הנעימה תורמים החלונות הגדולים שקבעו המעצבות בקיר המחבר בין הבית לחצר, אשר יוצרים תחושת זרימה בין החוץ לפנים. בנוסף, תכננו השתיים שולחן גדול, המותאם לאירוח.

במסגרת שיפוץ הדירה, הורחבה יחידת ההורים, ונוספו לה מבואה נעימה וחדר רחצה. החדר מרוצף בפרקט, ומרוהט במיטה ושידות ממתכת. החדר כולל גם פינת ישיבה אינטימית עם כורסה מזמינה בצבע חרדל. חדרה של הבת שופץ והורחב גם הוא, וכעת הוא כולל גם אזור עבודה. החדר נועד לשמש את הבת בלימודיה בתיכון, אך תוכנן כך שיתאים גם ללימודים גבוהים. בנוסף, נפתחה מהחדר יציאה לחצר פרטית, המשמשת את הבת לאירוח.
בשיפוץ הדירה הושם דגש גם על תכנון תאורה חכם. המעצבות דאגו לשלב בין פסי תאורה המעניקים שטף של אור, לצילינדרים המעניקים תאורה ממוקדת ואינטימית יותר. מרבית גופי התאורה הנבחרים הם בצבע שחור, אך גופי התאורה בחדר של הבת הם לבנים ואלה שנמצאים בפינת האוכל עשויים פליז ומקנים לכל האזור חמימות.

לאחר שיפוץ הדירה, הוחלף הסגנון הכפרי ששלט בה קודם בסגנון עדכני ואלגנטי, המאופיין בקווים נקיים ובחומרים טבעיים. פלטת הצבעים שנבחרה מכילה גוונים שונים של אפור בשילוב עץ ונגיעות של חרדל.
בזכות תכנון חכם, שיפוץ הדירה נעשה למהפך של ממש. למרות היד החופשית לה זכו המעצבות, השתיים הקפידו שהשינוי יתבצע תוך דיאלוג מתמשך עם בני הבית, יבטא את רצונם ואת צרכיהם ויעניק להם התחלה חדשה ומרעננת, תוך מחשבה על השלבים הבאים בחייהם.

רשימת ספקים חלקית:
קבלן – אפי ציוני
כלים סניטריים – חזי בנק
תאורה – דורי קמחי
מטבח – סמל
נגרות – יורי צופרמן
אלומניום – שמוליק אלפסי
מתח נמוך – בלייכר
ריהוט – טולמנס

עוד בנושא

בתים משופצים

עיצוב לדורות: שיפוץ בית סבתא


הנכדה ומשפחתה עברו להתגורר בדירה הישנה שהייתה שייכת לסבתא רבא שלה. הודות לשיפוץ דירה מקיף, מרחב המגורים הותאם לכל הדרישות המאתגרות

בתים משופצים

חבל על הזמן: שיפוץ דירה בעשרה ימים


הלקוח נסע לחו"ל לעשרה ימים, ובזמן הזה מעצבת הפנים התחילה וסיימה את שיפוץ הדירה שלו. למרות מגבלת הזמן, המעצבת הצליחה לעמוד בכל הדרישות וגם לשלב כמה הפתעות משמחות

בתים משופצים

צעיר לנצח: שיפוץ כולל לבית עתיק


הלקוח החליט לעבור עם אשתו לבית ילדותו הישן בעין כרם, אך המהלך הצריך שיפוץ כולל מהרצפה ועד לגג

בתים משופצים

כל קיר חשוב: שיפוץ יסודי לבית פרטי


לאחר 12 שנים, החליטו הדיירים לרענן את ביתם עם שיפוץ יסודי ועיצוב מחודש. בסיומו של התהליך הם זכו בבית מודרני במראה אלגנטי

תגובות

כתיבת תגובה