כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  כפר סקנדינבי: הבית שקיבל טיפול אמנותי

כפר סקנדינבי: הבית שקיבל טיפול אמנותי

לאחר עשור של חיים בסטנדרט קבלני, החליטו בני הזוג לשנות סגנון ולהפוך את ביתם למודרני, דרמטי, מעניין ומרווח, בין היתר הודות ליצירות האמנות של בנם הקטן

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: אביב קורט


הדיירים: משפחה בת 5 נפשות
המקום: יישוב בשרון
השטח: 180 מ"ר
תקציב: 500,000 שקלים
עיצוב פנים: עידית בן דב

כשנכנסו בעלי הבית לביתם החדש לפני יותר מעשור, הם היו זוג צעיר והסתפקו בסטנדרט הקבלן הבסיסי ביותר, וללא ליווי של איש מקצוע בתכנון ובעיצוב. אבל לכשגדלה המשפחה והכל התיישן והתבלה, היה צורך בריענון הקיים, הרחבתו, ומציאת פתרונות אחסון ופתרונות אסתטיים לבעיות מובנות.


עיצוב מטבחים:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
עיצוב מרפסות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

עיקר הדגש בשיפוץ הושם על קומת הקרקע, אשר עברה שינוי מקיף של ריצוף מחדש, שיפוץ המטבח, שיפוץ שירותי האורחים, הרחבה של החלל, חיבור הגינה לבית על ידי פתיחת 3 ויטרינות גדולות, ריצוף שטח גדול בגינה והרכבת סוכך לסידור פינות ישיבה ואוכל בגינה.

הבית, שהיה במקור בית כפרי עם רצפות שומשום, שינה כיוון – והסגנון העיצובי שנבחר היה סקנדינבי מודרני. לצורך כך נבחרה פלטת צבעים אפורה/לבנה/שחורה גם לפנים וגם לחוץ, עם נגיעות עץ אלון חם וטקסטיל רך שמרכך את הכל. פתיחת הוויטרינות הגדולות לגינה הכניסה המון אור והבית הפך למואר, חם ומזמין. את כל יצירות האמנות בבית (תמונת קיר סלון, תמונה בפינת האוכל, תמונה שמכסה את ארון החשמל בקיר הכהה, תמונות קטנות בשירותים ומעל הפסנתר, פסל עץ ועוד) הכין בנם בן ה-10 של בעלי הבית.
 

שיפוץ המטבח כלל החלפת שיש, כיור וחיפויי קיר ותוספת אי גדול כהמשך ישיר ובמקביל למטבח הקיים. במרכז המטבח עומד קיר, שמצד אחד מסתיר את המקרר, ומצדו השני ארון החשמל המרכזי של הבית, ולכן לא ניתן היה להזיז אותו. בשל כך הוחלט דווקא להבליט את הקובייה שנוצרה, והקיר נצבע בכל פאותיו החיצוניות בצבע שחור/כחול שמכניס עניין, דרמה וקונטרסט יפה לחלל ולאי הלבן שצמוד אליו.

דלת הכניסה זזה מעט החוצה, וכל הכניסה הורחבה לטובת יצירה של מבואת כניסה מרשימה לבית. דלת הממ"ד שנמצאת ממש מול דלת הכניסה ובולטת ביותר במרכז החלל הצריכה התייחסות מיוחדת: כנף הדלת פורקה (אוחסנה בממ"ד עצמו וזמינה להרכבה בשעת הצורך) ובמקומה הורכבה דלת אסם מרשימה וקלה לתפעול, שמסתירה מאחוריה חדר מזווה ואחסון נגיש. הפרזול לדלת נרכש באינטרנט ואת הכנף עצמה הכין נגר לפי שירטוט של המעצבת.

מערך הישיבה בסלון השתנה וסידור הסלון הפך פתוח, כאשר הטלוויזיה הובלעה בתוך קיר גבס שמסתיר עמוד קונסטרוקטיבי שלא ניתן היה להוריד. כמו כן, ירדו נישות הגבס שמתחת למדרגות ונוצרה פינה מדויקת לפסנתר במרכז הבית.

כיאה לעיצוב הסקנדינבי, נבנתה במקלחת האורחים קונסטרוקציית ברזל שחורה ומעליה קופסת שיש שחור – במקום ארון אמבטיה בנגרות סטנדרטית.

הקומה השנייה נצבעה כולה, ורק מקלחת ההורים שופצה וקיבלה תחושה מרווחת יותר על ידי שבירת הקיר בינה לבין חדר ההורים כאשר קיר זכוכית הורכב במקום.


הבית לפני השיפוץ:


 
 

 

תוכניות הבית:


רשימת ספקים חלקית:

קבלן – דודו לנקרי

חיפויים – נגב חדרה

תאורה – טרנדלייט חדרה

וילונות – וילונות עציון אשכנזי , זכרון

ספת סלון – שון ריהוטים

נגרות+ מסגרות רהיטים –  נגריית השלום

כסאות בר + שולחן גינה – פיק אפ כסאות בר

דלת כניסה – דלתות חוגלה

SPARTA סוככים ופרגולות

איקאה

 


עוד בתים משופצים:

הצהרת פרטיות: תכנון מחדש לבית שילדיו בגרו
הקיר שעשה את ההבדל: שיפוץ בית בקריית טבעון
ביבר הזכוכית: דירת גן קבלנית קצת אחרת
חבויה בסלע: הדירה הירושלמית העתיקה שנחשפה ושופצה
עדין אך נועז: עיצוב אקלקטי לדירה בתל אביב

עוד בנושא

בתים משופצים

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

בתים משופצים

להתרגל אליה שוב: שיפוץ דירה שהיתה מושכרת שנים


אחרי שנים שבהן היא הייתה מושכרת לאחרים, החליטו הדיירים לחזור לדירתם הישנה והאהובה. האדריכל עזר להם עם שיפוץ הדירה, ודאג ולהתאימה אותם לצורכיהם העדכניים וגם לחפצים החדשים שצברו במשך הזמן

בתים משופצים

בלי להרוס קירות: שיפוץ דירה מאתגר במיוחד


זוג, בעשור השמיני לחייהם, הלכו בעקבות הילדים, הנכדים והנינים, ורכשו דירה באזור מרכזי ותוסס. בעת שיפוץ הדירה התברר כי את מרבית הקירות הפנימיים לא ניתן להרוס, ובכל זאת הצליח המעצב להתאים את הדירה לדיירים החדשים ולשוות לה מראה עכשווי ומואר

בתים משופצים

ארבעה בתים ושיפוץ כולל


רוצים שינוי? רגע לפני שאתם רצים לקנות דירה או בית חדשים, אולי כדאי שתשקלו לערוך שיפוץ כולל במקום המגורים הקיים. הצצה לארבעה בתים ששינו את פניהם

תגובות

אפשר מידע בבקשה על עבודות המתכת?
מי עשה את הארונות אמבטיה ?

אפשר פרטים של נגריית השלום?

עיצוב נאה
נאה הקוביה הכהה במטבח ששוברת את הלובן וההדהוד שלה באחת המנורות שמעל האי. גם מטבח העץ מרענן (לעומת הלבן/אפור/מוקה הסטנדרטי). מיקום אסלה חשופה ליד ראש המיטה אומלל במיוחד. ובכלל, הגיע הזמן שטרנד עשיית הצרכים/רחצה בפרהסיה יעלם ממחוזותנו.

עיצוב נעים
בית יפה. הילד מאד מוכשר כל הכבוד. אני לא יכולה להבין למה מישהו רוצה לראות את האסלה ליד הפרצוף כשהוא שוכב לישון או לנוח. הטרנד של קירות זכוכית במקלחת לא ברור לי.

פשוט אהבתי! הייתי מוכנה לחיות שם

סורי אבל זה לא עיצוב סקנדינבי
ודלת האסם כבר ראינו במלא מגזינים...

בית יפה אבל...
מה קשור עיצוב סקנדינבי...

הצייר מדהים והביתה יפהפה. מה עם הקליניקה?
הצייר הזה יגיע רחוווווק עם הכשרון שלו:-) משפחה מוכשרת בבית יפהפה. אפשר לינק לעוד תמונות? הבנתי שיש גם ארון מעניין בקליניקה....

מהמם! פשוט, נקי, מואר , שינוי מדהים. אהבתי

מהמם! פשוט, נקי, מואר , שינוי מדהים. אהבתי

מחמאה ראשונה לצייר - וואו ! בית נעים, אוורירי
ונוח. אהבתי !

מקסים

דלת אסם
הי רינת- דלת האסם נעשתה בשני חלקים הזמנו את הפירזול באינטרנט (אחים ביטר- פירזול ומנעולים) ואת כנף הדלת הכין נגר בנפרד לפי שירטוט ומידות שלי. ההתקנה פשוטה יחסית. הקבלן והנגר הסתדרו עם העניין בקלות

לשם מה צריך מעצב ?
הרי כל הבתים נראים אותו הדבר... פשוט, תעתיקו ודי, הרי התוצאה עם או בלי מעצב - זהה...

כל הבתים המוצגים - נראים אותו הדבר..א

אהבתי- דלת האסם יציאה רצינית!
בדיוק מה שאני אוהבת! פשוט אבל יצירתי. דלת האסם מדליקה ביותר פתרון נהדר לכיסוי דלת ממד מכוערת. אשמח לדעת על הביצוע שלה, מאיפה נרכשה?

מהמם! פשוט, נקי, מואר , שינוי מדהים. אהבתי

לא צריך כישרון כדי להעתיק תמונה?
גם אם התמונות הועתקו בטח שצריך כישרון להעתיק תמונה או ציור וחוצמזה מדובר בילד בן 10 אז אפשר לפרגן ואף רצוי. שאפו לילד המוכשר

שקט וחמוד
מותק של בית למעט כיסאות העץ בסלון שאני פחות מחבבת והאסלה ביחידת ההורים, שפחות אטרקטיבית בעיני. יש טרנד כזה של קיר שקוף בין חדר הרחצה וחדר ההורים שלא ברור לי - מה יפה בלראות אסלה בחדר השינה? שלא לדבר על פרטיות. יחד עם זאת, ציור הזוג מעולה לפנג שואי ויפה כשלעצמו. בית נעים וכייפי.

לא צריך המון כישרון
כדי להעתיק ציורים מהרשת - ע"ע הדיוקן בפינת האוכל שהוא הסמל של אנונימוס.

מחמאה ראשונה לצייר - וואו ! בית נעים, אוורירי
ונוח. אהבתי !

מה הקטע עם השרותים השקופים?
יש רגעים בחיים שצריך בהם מעט פרטיות. נראה לי הזוי.... וגם - אם הבית כל כך מרווח, למה לא להגדיל מעט את חדרי האמבטיה והשרותים ? מעבר לכך העיצוב נקי ללא בשורות מרעישות.

מחמאה ראשונה לצייר - וואו ! בית נעים, אוורירי
ונוח. אהבתי !

מהמם! פשוט, נקי, מואר , שינוי מדהים. אהבתי

לבן מאוורר כמו קצף של ענן
רק השירותים, אלוהים, תן לחרבן בשקט בלי צופים.

איפה זה סקנדינביה?
שוב אתם נופלים בפלצנות... מה קשור "סקנדינבי"...? אין שום דבר סקנדינבי בעיצוב הזה ואתם ממשיכים לחשוב ששילוב של שחור, לבן ועץ זה ישר משוודיה, נורווגיה ודנמרק? תפסיקו עם זה... ולגבי השירותים בחדר השינה... ברור לי איך זה מרגיש מרווח יותר, אם כל מה שבא לך לעשות כשאישתך יושבת על האסלה זה לפתוח חלון... פשוט הגזמה פראית...

ציורי הילד
עד כמה שזה נשמע מטורף, אכן כל הציורים הם של הילד בן ה10. הוגדר לו כיוון , צבעים, גודל תמונה והשאר שלו אכן מאד מוכשר

תגובה בעיקר חיובית.
הכל חביב צנוע אך בטוב טעם, רענון חיובי לדירה...לא הבנתי רק מה הגליק הגדול לראות שרותים כנוף מהמיטה בחדר שינה...?? עכשיו הייתי שמה שם וילון כאופציה.

בנם בן ה 10 צייר את הציורים?! או הכין הדפיס ומסגר?
ניראה תמוה או עילוי באמנות (ועדיין תמוה אז הוא צייר ממש?

ממש יפה, אך סלון צריך להיות חמים יותר

למה אין קלוז אפים לציורים של הילד?

כתיבת תגובה