כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(12113) "

הדיירים: משפחה בת 3 נפשות
השטח: 115 מ"ר על מגרש של 340 מ"ר
המקום: קיבוץ בגליל התחתון
עיצוב פנים ואדריכלות: איילת קרמר 

הבית הקיים הוא בעל מבנה "רכבת" טיפוסי בגודל 6.7/17.5 מטר, שהיה מחולק לארבע יחידות דיור נפרדות וקטנות. הבית, שנמצא בלב קיבוץ בצפון הארץ, הוגדר על ידי הקיבוץ כבית לשימור ותקנות השימור חייבו לשמור על המתאר החיצוני שלו: מבנה מלבני, צר וארוך. למרות ההגבלות על השיפוץ, 
הדיירים חלמו על בית מרווח, מואר וחמים, בית שיתאים לצרכיהם העכשויים אך גם לאלו העתידיים, בית אשר ישמור על הציביון המקומי ויתאים לסביבתו הבנויה. כיצד מגשרים על כל הפערים? בואו לסיור בבית:


עבודות קרמיקה
: לכל העסקים ובעלי המקצוע
דלתות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 
"השיפוץ היה מורכב ביותר" מספרת המעצבת, "לבית חסרו התוכניות המקוריות, כך שבנקודת ההתחלה הנסתר עלה על הגלוי". תוך כדי פירוקים וגילוי שלד המבנה, הותאם התכנון החדש לאילוצים בשטח. כל ארבע הדירות הקיימות נהרסו ואוחדו לכדי יחידת דיור אחת הכוללת אזור ציבורי: סלון, מטבח, פינת אוכל ופינת משחקים, ואזור פרטי שהופרד לשניים: באחד – יחידת הורים ומקלחת, ובחלק השני – מקלחת ושני חדרי ילדים מרווחים.


המטבח החדש 


לב האזור הציבורי


פינת האוכל
 
בגלל אילוצי הגודל והצורה נוצר מסדרון המחבר בין האזור הציבורי ליחידת ההורים. במסדרון זה תוכנן ארון רחב ידיים שמכיל בתוכו אחסון רב ומכונת כביסה, בהמשכו מוקמה פינת עבודה נעימה. 
חלונות רבים נפתחו וחיברו בין הפנים לחוץ. הדיירים, שאוהבים לבלות הרבה בחצר הבית, ביקשו שתהיה יותר מיציאה אחת לחצר וכך נפתחו דלתות יציאה גם מהמטבח וגם מהסלון.


חדר השינה


עם חלונות גדולים כלפי חוץ


פינת העבודה


פינת המשחקים
 
בכדי לתת תחושת מרחב גדולה יותר, נהרסה תקרה מסוג רביץ ונחשפו קורות הגג הקיים, אשר שופצו ונשארו חשופות. מתוך כוונה לתת תחושה שהבית גדול ומרווח יותר, נבחרה סקאלת צבעים בהירה וניתנו מעט נקודות צבע, בין אם באריחים המאויירים במטבח שעוצבו בהתאמה אישית לפרוייקט, בין אם בגוון האלומיניום ובין אם בפרטי הריהוט.


הכניסה לבית


סקלת צבעים בהירה


הבית מבחוץ
 
 
וכך נראה הבית לפני השיפוץ:





תוכניות הבית אחרי
 
רשימת ספקים חלקית:
קבלן מפתח: שלמה ואלעד ולדיסלבסקי
מטבח ונגרות: אבנר בר
אריחים מאויירים במטבח: סטודיו עברי
חיפוים וכלים לבנים: ר.מ.א קרמיקה


עוד דירות משופצות:

מאחת יוצאות שתיים: הדירה שהפכה לשתי יחידות דיור
אם כבר משפצים, אז עד הסוף: רענון דירה ישנה ברמת גן 
מדרגה ראשונה: שיפוץ דופלקס בראש העין
ממלכה לכל ילד: שיפוץ בית דו-משפחתי בפתח תקווה
אופטימיות היא שם המשחק: הבית שעבר מהפך צבעוני

 

" ["image"]=> string(142) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/שיפוץ בית משפחתי בקיבוץ/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(142) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/שיפוץ בית משפחתי בקיבוץ/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  כשארבע דירות הופכות לאחת: שיפוץ בית משפחתי בקיבוץ

כשארבע דירות הופכות לאחת: שיפוץ בית משפחתי בקיבוץ

איך הופכים בית שהורכב מ-4 יחידות דיור נפרדות והוגדר כ"מבנה לשימור", לבית אחד גדול ומרווח שמתאים למשפחה גדולה? בואו תראו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: משפחה בת 3 נפשות
השטח: 115 מ"ר על מגרש של 340 מ"ר
המקום: קיבוץ בגליל התחתון
עיצוב פנים ואדריכלות: איילת קרמר 

הבית הקיים הוא בעל מבנה "רכבת" טיפוסי בגודל 6.7/17.5 מטר, שהיה מחולק לארבע יחידות דיור נפרדות וקטנות. הבית, שנמצא בלב קיבוץ בצפון הארץ, הוגדר על ידי הקיבוץ כבית לשימור ותקנות השימור חייבו לשמור על המתאר החיצוני שלו: מבנה מלבני, צר וארוך. למרות ההגבלות על השיפוץ, 
הדיירים חלמו על בית מרווח, מואר וחמים, בית שיתאים לצרכיהם העכשויים אך גם לאלו העתידיים, בית אשר ישמור על הציביון המקומי ויתאים לסביבתו הבנויה. כיצד מגשרים על כל הפערים? בואו לסיור בבית:


עבודות קרמיקה
: לכל העסקים ובעלי המקצוע
דלתות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 
"השיפוץ היה מורכב ביותר" מספרת המעצבת, "לבית חסרו התוכניות המקוריות, כך שבנקודת ההתחלה הנסתר עלה על הגלוי". תוך כדי פירוקים וגילוי שלד המבנה, הותאם התכנון החדש לאילוצים בשטח. כל ארבע הדירות הקיימות נהרסו ואוחדו לכדי יחידת דיור אחת הכוללת אזור ציבורי: סלון, מטבח, פינת אוכל ופינת משחקים, ואזור פרטי שהופרד לשניים: באחד – יחידת הורים ומקלחת, ובחלק השני – מקלחת ושני חדרי ילדים מרווחים.


המטבח החדש 


לב האזור הציבורי


פינת האוכל
 
בגלל אילוצי הגודל והצורה נוצר מסדרון המחבר בין האזור הציבורי ליחידת ההורים. במסדרון זה תוכנן ארון רחב ידיים שמכיל בתוכו אחסון רב ומכונת כביסה, בהמשכו מוקמה פינת עבודה נעימה. 
חלונות רבים נפתחו וחיברו בין הפנים לחוץ. הדיירים, שאוהבים לבלות הרבה בחצר הבית, ביקשו שתהיה יותר מיציאה אחת לחצר וכך נפתחו דלתות יציאה גם מהמטבח וגם מהסלון.


חדר השינה


עם חלונות גדולים כלפי חוץ


פינת העבודה


פינת המשחקים
 
בכדי לתת תחושת מרחב גדולה יותר, נהרסה תקרה מסוג רביץ ונחשפו קורות הגג הקיים, אשר שופצו ונשארו חשופות. מתוך כוונה לתת תחושה שהבית גדול ומרווח יותר, נבחרה סקאלת צבעים בהירה וניתנו מעט נקודות צבע, בין אם באריחים המאויירים במטבח שעוצבו בהתאמה אישית לפרוייקט, בין אם בגוון האלומיניום ובין אם בפרטי הריהוט.


הכניסה לבית


סקלת צבעים בהירה


הבית מבחוץ
 
 
וכך נראה הבית לפני השיפוץ:





תוכניות הבית אחרי
 
רשימת ספקים חלקית:
קבלן מפתח: שלמה ואלעד ולדיסלבסקי
מטבח ונגרות: אבנר בר
אריחים מאויירים במטבח: סטודיו עברי
חיפוים וכלים לבנים: ר.מ.א קרמיקה

 

עוד בנושא

בתים משופצים

מבית חשוך וצפוף לבית מואר ומרווח


תוך חודשיים וחצי בלבד, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך לבית מואר וזורם. ולא, לא מדובר בדירה קטנה אלא במבנה בן ארבע קומות

בתים משופצים

מי צריך אותם בכלל? ביטול קירות מיותרים


זה אולי נשמע מסובך ומאיים, אבל ביטול קירות לא נחוצים יכול להיות הפתרון הטוב ביותר בשביל הבית שלכם. הנה ההוכחה

בתים משופצים

לשפץ או לעבור? ההחלטה שחסכה הרבה כסף


הדיירים התלבטו אם לשפץ או לעבור דירה, ובזכות המעצבת בחרו באופציה הראשונה וחסכו כשלושה רבעים מעלות המעבר הצפויה

בתים משופצים

בין הסגרים: תהליך שיפוץ מאתגר במיוחד


תהליך שיפוץ דירה הוא אף פעם לא עניין פשוט, אבל כשלפתע פורצת מגיפה עולמית האתגר בהחלט עולה מדרגה

תגובות

כתיבת תגובה