כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  כשהכפר והעיר נפגשים: הצצה לבית בקיבוץ יגור

כשהכפר והעיר נפגשים: הצצה לבית בקיבוץ יגור

הוא: שקט ורגוע, היא: מלאת אנרגיה – ביחד הם רוצים לשפץ את הבית שיתאים למשפחתם. כיצד משלבים את שני הקצוות בעיצוב הבית?

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 רוצים סיבוב מהיר בדירה? דפדפו בתמונות

 

 

בתים בקיבוץ הם כבר ממש לא מה שהיו פעם. החלום הסוציאליסטי על חדר קטן עם מטבחון ועוד מיטה בפינה התגלגל לא מעט ונוספו אליו עוד כמה וכמה אלמנטים של עיצוב פנים. הקיבוץ – גרסת 2013 – מציב כבר אתגרים אחרים לגמרי בפני מי שרוצה לעצב לעצמו את ה"חדר" החדש. גם במקרה הזה, כשהגיעה מעצבת הפנים מרב זהר אל הבית ביגור עמדו בפניה שני אתגרים עיצוביים חשובים. בואו לסיבוב.

 

אתגר ראשון: איך להגדיל את הסלון והמטבח ולתת לילדים עוד מקום משחק? 

 

בהתחשב בגודלו של החלל אל מול צרכיו, התקבלה החלטה עקרונית, של ניצול מרבי של החלל מבלי להעמיס עליו או להקטין אותו. בכניסה לבית נבנה קיר החוצץ במעט בין הכניסה לסלון. מצידו האחד נבנה ספסל ישיבה קטן בו גם אחסון ומצידו השני – לתוך הסלון הוצבו יחידות נוי ואחסון שמהוות חלק אינטגרלי ממנו.

 
קיר דקורטיבי נמוך שמפריד בין שני חללים
 
שטח המטבח מוקסם ושולחן האוכל נבחר להיות חלק ממנו. המטבח נצבע כצבע הבית, יחידת נגרות משמעותית קיבלה נימה כחלחלה ושולבו קרמיקות מפתיעות שהטקסטורה דיברה במקום הצבע. שטיח דקורטיבי שעוצב על ידינו קישר גם הוא בצורה נינוחה בין החלל המרכזי למטבח בהרמוניה ובשקט. 
 
מטבח גדול ומרווח
 
חדר משפחה היווה צורך, אך בפועל לא היה מקום לכך. לכן, ממש בתוך החלל המרכזי נבנה קיר דקורטיבי נמוך, משולב במשרביות, שצידו האחד משרת את גב איזור הישיבה של הסלון, מצידו האחר פינת משחקים, מחשב וקריאה. על הקיר – קוביות אחסון לספרים ומשחקים מקשרות גם הן בין חדר המשפחה לחלל המרכזי.
 
קיר בריקים מבצבץ מהמסדרון 
 
הסלון, אף הוא מהווה חלק אינטגרלי באירוח. יחידת הישיבה בסלון נבחרה כך שביומיום משמשת לישיבת סלון רגילה, אבל בסופי השבוע כשהבית מלא בילדים, מהסלון נפרש למשטחי מזרונים ומעניק עוד מקום אירוח ומנוחה.
 
 
בחדרי השינה של הילדים, על אף שהם קטנטנים הוכנס עניין, שמחה וצבע, על מנת לגרות את הנמצאים בו לשהייה בהם. בגופי התאורה בבית בחרה המעצבת לשלב טקסטיל שמשדר חמימות, קלילות, שמחה ואפילו קריצה ילדותית. בחלל הסלון נבחרו 3 גופי תאורה מבדי קרושה, שמלבד השונות בבדים, כל גוף קיבל נגיעת צבע בכבל החשמל, ממש באותם הצבעים של בד התאורה שהציץ מחדר המשפחה. במטבח, לעומת זאת, נבחר גוף אחד מרכזי, אם כי שקוף, גם הוא בצורת קרושה מזכוכית, שנתן מענה ראוי לחלל בו הוא נמצא. 

 
 
גם חדרי הילדים קיבלו "בוסט" של צבע
  
אתגר שני: איך מעצבים לבעל רגוע ולאישה אנרגטית? 
 
האתגר כאן היה לא פשוט –  למזג את הצרכים של הבית עם הניגודים של שניהם, וזה מה שנתן פתח ליצירתיות של המעצבת: שילוב בין חדש לישן – המטבח עוצב בנגיעה כפרית קלה תוך שמירה על מראה נקי ללא עומס כפרי. את הנגיעות הקלות ניתן לזהות בשולחן העץ העתיק מבית סבא ששופץ על ידי הלקוחות, משטחי עץ  בכניסה לבית, שיפוץ הרדיו הישן כיחידת נוי בסלון ושילוב המשרביות. הנימה הים תיכונית בדמות הקשתות גם בסלון וגם בקיר המסדרון הדגישו בצורה ברורה את הצורך באלמנטים הכפריים. 
 
ארונות לבנים ותכולים במטבח
  
רוצים גם בית מעוצב?
מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חלונות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
כדי לאזן את המוטיבים הכפריים, שולבו בבית גם אלמנטים מודרניים: יחידת הטלוויזיה שמדברת עם יחידות האחסון בחדר המשפחה, השימוש בידיות ניקל, העמדתן בצורת מעגל, שימוש בבריקים ,לכאורה כאמירה כפרית, אבל תכולים בשם המודרניות. גם צבעים אפורים ששולבו בריהוט הסלון ובשיש המטבח העצימו את הכיוון המודרני בנועם ומצד אחד נעשה שילוב בצבעים עדינים ושקטים כשברקע נבחרו צבעים נועזים עבור כמה פריטים בבית: שטיח הכניסה, תמונות, כריות נוי וכסאות השולחן. 
 
כל אלו יחד יוצרים כאן בית שלא מבייש אף חובב עיצוב אבל עדיין מצליח לשמור על תחושה כפרית ועל ייחודיות. קיבוץ חדש כבר אמרנו? אמרנו.

עוד בנושא

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

בתים משופצים

מכוון גבוה: תהליך שיפוץ שאפתני במיוחד


המעצב רכש את הדירה הישנה של סבו, ובתוך חודש הצליח להשלים את תהליך השיפוץ ולהפוך אותה לדירה מזמינה במראה עכשווי

בתים משופצים

עכשיו אנחנו: שיפוץ בית לזוג בפנסיה


הילדים עזבו את הקן וההורים החליטו שזה בדיוק הזמן להשקיע בשיפוץ הבית. הדרישה שלהם הייתה ליצור מרחב מגורים מואר, פתוח ועדכני

בתים משופצים

יוקרה שקטה: שיפוץ בית בצפון תל אביב


המיקום והגודל של הבית התאימו לדיירים, אבל החלוקה הפנימית דרשה שינוי. מעצבת הפנים סייעה להם עם שיפוץ הבית, ודאגה לענות על כל דרישותיהם

תגובות

כתיבת תגובה