כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  כתום עולה: בית פרטי לאיש עסקים שאוהב לארח

כתום עולה: בית פרטי לאיש עסקים שאוהב לארח

בעל הבית מרבה לשהות בחו"ל, אבל הבית שמחכה לו בארץ מפנק אותו ואת אורחיו עם חזית שקופה לגינה, פינת אירוח בקומת הגלריה ועיצוב נקי עם כתמי צבעי בכתום וחמרה

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עידן גור


הדיירים: 1
המיקום: יישוב בשרון
השטח: כ-200 מ"ר בנוי על מגרש של 490 מ"ר
אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: מיכל חן

בית בודד בן כ-20 שנה בשרון, שהיה מושכר, נרכש במצב מוזנח על ידי איש עסקים המרבה לנסוע לחו"ל בזכות הפוטנציאל והצורה האדריכלית המעניינת שלו. הבית, שנמצא על מגרש פינתי בן כ-490 מ"ר, כולל שני מפלסים – קומת כניסה בשטח של 140 מ"ר, גלריה פתוחה של כ-20 מ"ר עם יציאה לגג, ובשיפוץ נוספה בבנייה קלה על הגג סוויטת חדר שינה בשטח של 40 מ"ר.

חזית בית פרטי

חזית בית פרטי
קיר טלוויזיה, קיר כח,מדרגות מרחפות

קיר טלוויזיה

הדייר ביקש בית נוח ופרקטי לשימוש בעיצוב נקי ומודרני. את קומת הכניסה רצה לייעד לסלון ומטבח פתוחים, נוחים לשימוש ולאירוח כולל קמין מרכזי וכמו כן, למקם בקומה זו חדר עבודה שפונה לגינה, חדר כושר ויחידת אירוח. על הגג הפתוח ביקש לבנות 40 מ"ר נוספים עבור סוויטת חדר שינה וחדר רחצה. האדריכלית קיבלה יד חופשית בעיצוב ובהחלטות הקשורות לתכנון הבית, פרויקט שארך בכללותו 10 חודשים. כחלק מהתכנון לכל חדר בקומת הקרקע יש יציאה ישירה לגינה העוטפת את הבית. החלונות הצרים במסדרון נפתחו והפכו לוויטרינות יציאה לגינה, ובאחד החדרים במסדרון הוחלפה חזית שלמה בקיר זכוכית הצופה לגינה מחדר העבודה של בעל הבית. לסלון עיצוב מודרני ונקי עם קיר אלמנט מרכזי של טלוויזיה וקמין, כשעל חלונות המסך הגדולים נוספו וילונות חשמליים כדי לעזור בהצללה ובהשגת פרטיות בשעות הערב.

קיר טלוויזיה, קיר כח,מדרגות מרחפות

מדרגות בסלון

מדרגות בסלון
מבט לגינה

מבט לגינה

המדרגות שהיו במרכז וחילקו את חלל המגורים לשניים, הוזזו הצידה כדי לאפשר חלל גדול, פתוח ומאוחד של מטבח וסלון. הדבר אפשר למקם אי במרכז המטבח המינימליסטי והנקי עם הנגרות המותאמת אישית, והוא זה שהפריד בין הסלון למטבח במקום המדרגות הישנות. חדר נוסף הוצמד עם דלת מקשרת לאמבטיה, וכך נוצרה יחידה נפרדת לאורחים. החדר האחרון בקומה הוסב לחדר כושר וגם בו נפתחה ויטרינת יציאה לגינה.

מטבח עם אי

מטבח עם אי
אי אפור לבן עץ

אי אפור לבן עץ
סלון אפור כתום

שטיחים: צמר שטיחים יפים

סלון אפור כתום
מסדרון זכוכית, חדר עבודה, משרד ביתי

מסדרון זכוכית
מסדרון זכוכית

מסדרון זכוכית

בקומה השנייה חלל הגלריה נשאר פתוח וצופה לסלון. מחלל זה ניתן לצפות בגובה המרשים של הסלון ולראות החוצה את הנוף והגינה. הוא הוסב לפינת ישיבה נמוכה לשעות הפנאי ולוויסקי עם חברים. קורת הבטון הצמודה לקיר חופתה בפרקט בדומה לריצוף, ושטיח גדול בירוק בהיר מוסיף אווירה, כמו גם כריות עם פוף בגווני ירוק ושולחן צד שחורים. בהמשך נמצאת דלת לחדר השינה הראשי של בעל הבית אשר בעבר שימשה כדלת היציאה לגג הפתוח. חלק זה נבנה בבנייה קלה וכלל יחידת open space של חדר שינה מפנק (אף הוא צופה לגינה) וחדר רחצה פתוח בסמוך לו.

פינת אירוח, פינת משפחה

פינת אירוח

חדר השינה גדול ומרווח וכולל יציאה למרפסת גג. חלונות גדולים מול המיטה מאפשרים לנוף להיכנס פנימה והגוונים שנבחרו בהירים ומשלבים עץ וצבע כתום חמרה עז בקיר האחורי של המיטה, בדומה לצבעי הכורסאות בסלון. הנגרות בגוון בהיר משלבת פריטי דקורציה וריהוט עם נגיעות בגוון שחור לבן ותאורה בגוון שחור.

קיר כתום, יחידת הורים

קיר כתום
סוויטה לנוף

סוויטה לנוף
שידת כיור לבנה

שידת כיור לבנה

שלושת חדרי הרחצה עוצבו בקו נקי ומודרני בתוספת נגרות עץ בגוונים בהירים וחמים. אריחי הבית ואריחי החיפוי באמבטיות משלבים גווני חום ואפור במרקמי שיש.

שידת כיור לבנה

שידת כיור לבנה
חיפוי שיש חום

חיפוי שיש חום

הגינה שופצה מן היסוד והפכה לגינה גדולה ומפנקת עם פינות ישיבה ואזורי עצי פרי ונוי, שביל כניסה ומדרכי בטון, דשא טבעי ורחבת דק ביציאה ממרפסת הסלון.

דק חוץ

דק חוץ

עוד בנושא

בתים משופצים

נעצו תמונה והתחילו לשפץ: עיצוב בית שהתחיל מתמונה בפינטרסט


לבני הזוג שקנו את הבית היה חלום ברור מאוד לגבי עיצוב ביתם החדש במרכז הארץ. אחרי הרחבה ודיוק צרכים הושלם הבית בסגנון קלאסי מודרני

בתים משופצים

טריקולור: עיצוב חף מטרנדים לבית פרטי בתל אביב


תכנון בית פרטי בן שלוש קומות לאשת אופנה ומנהל שיווק שהוא גם מוזיקאי הביא לשינוי קיצוני כדי להתאים אותו למשפחה שאוהבת לבשל ולארח. הגינה חוברה לבית, קומת הגג הוקדשה לתחביבים, והעיצוב נקי וחמים

בתים משופצים

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה


עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

בתים משופצים

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי


את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

תגובות

כתיבת תגובה