BVD

בתים משופצים  //  להתחמם עם העצים: מהפך עיצובי לקומת הקרקע של בית במושב

להתחמם עם העצים: מהפך עיצובי לקומת הקרקע של בית במושב

חומרים טבעיים, ביניהם סוגים שונים של עץ מלא, ולצידם משחקי תאורה וטקסטורות צבעוניות, הפכו את קומת הכניסה הישנה ואת החצר לחללים המזמינים עליהם חלמו בני הבית כבר שנים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


מספר נפשות בבית: זוג + 2 וכלב

מיקום: מושב במרכז הארץ

השטח: 250 מ"ר על מגרש בן חצי דונם

תקציב: 250,000 שקלים

משך השיפוץ: חודשיים

עיצוב פנים וסטיילינג: מריאנה זנזורי

 

 

לאחר שבע שנות מגורים בבית במושב במרכז הארץ החליטו בני המשפחה, זוג ושני ילדיהם, חיילת ותיכוניסט, כי הגיע הזמן לבצע את השינוי עליו חלמו, ולשפץ את קומת הכניסה בביתם בן שלוש הקומות. בקשתם מהמעצבת הייתה בית עם אווירה חמימה ומזמינה, שישקף את טעמם האישי ויהפוך למקום הבילוי המועדף עליהם. בחצר חלמו על פינת חמד שבה ישתו את הקפה של הבוקר או כוסית יין צוננת בערבי הקיץ. 

 

נגריות: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 
#banner# 

כדי להעניק לבית חמימות מזמינה, הוחלט להשתמש בחומרים טבעיים כגון עץ ואבן, ולשלבם עם טקסטורות צבעוניות אשר מכניסות חיים ואור לחלל. החלל הציבורי הוגדל ובבית נוצרה סינרגיה תוך התחשבות בתנאי האדריכלות הקיימים, התאמת תאורה נכונה וטיפול בחצר.

 

מערכת ישיבה: ארט גלריה לריהוט

 

אמנות: מריאנה זנזורי

 

מבחינת קונספט הוחלט לשלב בין ישן לחדש, ולכן נבחרו פריטים בודדים שהיו קיימים בבית והיה צריך להציגם בצורה שונה. כחלק מהתהליך בילו הדיירים עם המעצבת במחסן עצים על מנת לבחור את החומרים לבית בקפידה, ולהתאים את סוגי העץ החדשים לאלו הקיימים בבית. 

 

 

הטלוויזיה הוכנסה לתוך מסגרת פורניר, המסתירה בתוכה את הממירים ושאר חוטי החשמל, ומקנה מראה נקי ואסתטי. ליד פינת האח הותקן מתקן עצים אשר הוזמן במיוחד, ומימינו הוצב ספסל ארוך מעץ לא מעובד עם רגלי ברזל. החלונות הוחלפו גם הם, וגופי התאורה הוכנו בהזמנה אישית, על מנת להתגבר על הקושי בהארת חלל בעל גבהים משתנים, שחלק מהתקרות בו מתנשאות לגובה של 5.5 מטרים.

 

 

 

 

השפה העיצובית של הבית נבחרה בהתאם לאווירה החמה והעוטפת בה חשקה המשפחה. כחלק מכך, בשירותי האורחים הותקן כיור אבן, הממוקם על גבי קורות של עץ סידר טבעי שעבר שיוף. בקיר מעל האסלה נוצרה נישה עם מדפי עץ מלא ותאורת לד, וחלל השירותים ואזור גרם המדרגות חופו בטיח ערבה. בנוסף, מבואת השירותים נפתחה, ולחלל המרכזי הושלם ריצוף שיתחבר עם הריצוף הישן.

 

אמנות: מריאנה זנזורי 

 

 

חיפוי קיר: מודי, כיור: ויה ארקדיה, נגרות: חיים בן עזרא (מטבחי עדן)

 

מאחר שאמנות מסייעת בהפיכת החלל לשלם, יצירות האמנות של המעצבת עצמה הותאמו אישית לחלל והיוו בחירה טבעית עבור דיירי הבית. יצירה אחת, שנעשתה על גבי לוחות עץ, נתלתה על קיר המבואה, בעוד היצירה השנייה מתנוססת מעל הספה בסלון, ממוסגרת בעץ אלון אפריקאי ומעניקה לחלל מראה צעיר וחדשני.

 

 

 

אירוח הוא אחד מאהבותיה של המשפחה, ולשם כך הותאמה מערכת ישיבה ייחודית ומפנקת לסלון. מערכת זו כוללת שתי ספות ויחידה נוספת, שתוכננה אישית וניתנת להזזה והפרדה, וסוגרת את מבנה הסלון לצורת ח'. הבדים שנבחרו לספה משתלבים בצבעוניותם עם הכריות, שולחן הסלון בעל המראה המחוספס עשוי מעץ מלא בשילוב עם גלגלי פלדה, ושטיח טלאים צבעוני שהיה בבעלות המשפחה עוד קודם, משלים את האווירה. באופן זה הפך חלל האירוח לזורם והרמוני, מואר ומרווח.

 

 

 

פינת אוכל חיצונית. שולחן: פרופ מחסן עצים

 

רשימת ספקים חלקית:

ציור סלון ומבואת השירותים: מריאנה זנזורי 

ריצופים וחיפויים שירותים: מודי

מערכת ישיבה: ארט גלריה לעיצוב 

כיור: ויה ארקדיה

שולחן חוץ, מסגרת ציור, מדפי עץ וספסל: פרופ מחסן עצים

נגר אומן: חיים בן עזרא (מטבחי עדן)

 


עוד בתים מעוצבים:

החיים מתחילים בגיל שישים: שיפוץ בית ברעננה

כוכבת השדרה: דירה משפחתית ומחבקת מוקפת עצים

הילדים יצאו, האומץ נכנס: שינוי קונספט לבית בהרצליה

לפרק, להחליף, לפתוח: שיפוץ בית ברמת גן

 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

חלונות הבית
בית מקסים! מהיכן החלונות?

תענוג
כשטעם, כישרון ואהבה נפגשים יחד - יוצאת "מרקחת מגורים" שתענוג לשהות בה. כמה יפה. שאפו

איפה, איפוא המטבח
יש מטבח? החדר הכי חשוב בבית לא מוצג?

גם אני מצטרפת: בית מקסים !!! תהנו.

תפסיקו לנקר עיניים
זה רק למאית מהאלפיון , דיור סביר לכל.

מהיכן גופי התאורה?

מקסים

נעים, מזמין, יפה, חם, אישי

מקסים !!! מהכין השטיח בסלון?

על זמני ונאה. אהבתי במיוחד את האמנות
על הקירות ואת השטיחים. יש כמה אלמנטים שחוקים, כמו מראה-תריסים ואלומת המנורות, אבל בהחלט במינון סביר. הדבר היחיד שגורם לי התנגדות הוא הספסל הו-כמה-טרנדי הטיפשי ליד שולחן האוכל - כאב תחת עוד מימי הקיבוץ. אין דבר, בני הבית יחליפו אותו בהקדם בכסאות נורמלים.

מאד מאד
יפה וחמים ולא פלצני לטעמי, שאפו גדול!

בית חם ומהמם
פשוט קסם , מדהים, מהמם. הכול בטוב טעם

מקסים מכל הבחינות. תענוג לעיניים. תהנו.

יופי של בית
חמים, נעים, יפיפה, וכמו שכתבה מגיבה מס' 1 "עיצוב על זמני". מאחלת לבני הבית חיים טובים ושמחים. כל טוב.

ממש לטעמי. בית-בית. תהנו !!!

סוף סוף בית חם , קלאסי ומזמין בלי אפור ושחור

מקסים

בית חם והרבה עץ
מזמן לא ראינו כאן בית כזה יפה. עיצוב אל זמני. חם בלי להיות מגובב וקיטשי ודמוי פרובנס. עיצוב נקי בלי מונוכרומטיות אפור לבן טרנדית. המעצבת הצליחה ליצור גם אמנות שהיא לא "ציורי אוירה" אלא בעלת ערך כשלעצמה... איזה יופי!!! תהנו נראה שגם המחיר לא בשמים וזה בכלל נפלא...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *