BVD

בתים משופצים  //  לופט משפחתי: שיפוץ דירה מיוחדת ברמת השרון

לופט משפחתי: שיפוץ דירה מיוחדת ברמת השרון

המראה האפור והמנוכר הוחלף בחמימות משפחתית, עם נגיעות צבע ועיצוב קלאסי שמתאים למשפחה צעירה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: לירן שמש


 

הדיירים: זוג הורים ושלושה בנים בגילאי גן וביה"ס
השטח: כ-200 מ"ר+מרפסת של 50 מ"ר
המקום: רמת השרון
אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים – שירה מוסקל והדס רוט
צוות תכנון: סמדר מאמו ושני צדוקי

 
מודרני לא חייב להיות קר: הדירה שלפניכם נרכשה על ידי בני הזוג לאחר שנים רבות של חיפושים אחרי נכס באיזור. ואכן מדובר בדירה שונה ושובת לב בעלת חללים מרווחים וחלונות מרשימים שפונים לנוף פתוח. האמת שכבר בכניסה לדירה מרגישים בייחודיות שלה: החלל המרכזי נפרס במלוא עוצמתו כחלל נקי עם חלונות מהרצפה ועד התקרה, שמשווים לו מראה לופטי, ומדרגות ברזל שחורות נצמדות לפינה ולפתחים ומסתובבות כלפי מעלה, כמו אלמנט מעט פיסולי.
 
יחד עם זאת, נתוני הפתיחה לא התאימו לבני הזוג מבחינת החומרים שנבחרו. השילוב בין אריחים אפורים, מטבח כהה ומבריק וחלונות מהרצפה עד התקרה יצרו מראה מנוכר ולא ביתי. גם חלוקת החלל דרשה התאמות ושינויים כדי להתאים לצרכי המשפחה. ולכן החזון העיצובי היה ללכת עם הקווים הנקיים אבל לשלב אותם עם טביעות אצבע ייחודיות, ולהפוך את החלל לדירה חמימה, יפה ונוחה במיוחד. הדירה משלבת קו נקי וברור עם עיצוב קלאסי ונגיעות של חומרים חמים. היא מכילה חללים נוחים ונעימים ושפע של מקומות ופתרונות אחסון, אבל בעיקר – מתאימה למשפחה שרכשה ושיפצה אותה.


פרקטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

דלת הכניסה נפתחת הישר לחלל המרכזי שבו פינת האוכל והסלון, מתוך מטרה ליצור למתבונן תמונה ברורה ומסודרת של החלל. במקרה הזה ההגדרה נעשתה באמצעות גופי התאורה – מנורות פינת האוכל והסלון שנבחרו הן דומיננטיות והמיקום שלהן מרמז על מרכזה של כל פונקציה. 
ההחלטה העיצובית הראשונה והמשמעותית הייתה לחפות בפרקט את כל רצפת הדירה למעט חדרי הרחצה. הנוחות ניצחה, ולמשימה נבחר פרקט סינטטי במראה אלון מעושן, שדומה מאוד לדבר האמיתי.
 

חלל הכניסה לבית

 

הגדרה באמצעות גופי תאורה
 
ההתמודדות הבאה הייתה עם הקיר המשמעותי היחיד בחלל הזה – קיר גדול שההשפעה שלו גדולה גם היא. ההצעה שלנו לחפות את כולו בבריקים נתקלה בחששות של בעלי הבית מתוצאה דומיננטית מדי. כדי להמחיש האת הרעיון נוצרה הדמיה תלת-מימדית של החלל שהמחישה את האפקט החיובי והובילה לקבלת החלטה בעד קיר הלבנים הגדול.
 
הריהוט שנבחר כלל מערכת ישיבה פינתית ומפנקת ושולחן פינת אוכל מעץ עם רגלי ברזל שחורות. יתר פריטי הריהוט תוכננו בקווים נקיים ומודרניים. החלונות הגדולים בחלל בחלקם צופים לנוף האורבני ובחלקם משמשים כפתחי יציאה למרפסת הגדולה, שנראית כהמשך ישיר של החלל הפנימי ומעצימה את תחושת המרחב.



הסלון החדש



פינת האוכל והסלון

 
בהמשכו של החלל נמצא המטבח, שמוסתר ממי שנכנס לדירה וגלוי רק למי שמתקדם פנימה לתוך החלל. המטבח לא גדול וכדי שיהיה פונקציונלי עבור המשפחה סופח החלל שמתחת למדרגות העולות והפך למזווה שימושי ומרווח. המטבח עצמו לבן, מבריק ונקי, והוא מורכב מדופן של יחידות גבוהות וביניהן המקרר. בניצב לו נמצאת דופן המשמשת כמשטח עבודה המכילה כיור במרכזה. במקביל למשטח העבודה מוקם אי שבצידו הפנימי משמש כמשטח עבודה עם כיריים חשמליות, ובצידו החיצוני המוגבה משמש כמשטח לאכילה.




המטבח החדש

המשך החלל מוביל לחדר משפחה מרווח במיוחד, ששימש במקור כיחידת הורים. בדרך לשם ממוקמים חדר הכביסה ושרותי האורחים. חלל במשפחה משמש כמרכז הפעילות והבילוי של הבנים בבית. הוא משלב פינת עבודה רחבת ידיים שמצדיה אחסון למשחקים וספריות, ובסמוך פינת טלוויזיה. דלתות זכוכית גדולות מקשרות בין היחידה הישר למרפסת.



חדר המשפחה

 
הקומה השניה, שמכילה את אגף חדרי הבנים הכולל שלושה חדרי שינה ביניהם הממ"ד וחדר רחצה, כמו גם את אגף ההורים שכולל חדר עבודה גדול וסוויטת הורים מרווחת, חופתה אף היא בפרקט. יחידת ההורים הגדולה והמרווחת ממוקמת באגף משלה ומכילה כמות נכבדת של ארונות בגדים. במקום ליצור חדר ארונות קטן נבחר לשלב ארונות של ממש בתוך נישות בחדר: מול המיטה ובמעבר לחדר הרחצה. החלון הגדול גורם לתחושה של מרחב גדול עוד יותר והוילונות הרכים בחלל זה ,כמו גם בדירה כולה, מטשטשים את המסיביות של החלונות ומחממים את האווירה מבלי לפגוע בתחושת הפתיחות והקלילות של החלל.



חדר השינה של ההורים




מרובה בחללי אחסון

חדר הרחצה של ההורים בגווני אפור ולבן משלב ריצוף אפור עם אריחי בריקים אפורים וגסים על גבי קיר המראה. בקצה החדר מקלחון מרווח שקירותיו מחופים באריחים לבנים.



חדר הרחצה של ההורים



אפור ולבן ביחד

חדרי הבנים רוהטו ואובזרו בפריטים משמנת עיצובים. לכל חדר נבחר טפט בגוון כחול, וכן תוכננה יחידת נגרות המשלבת ארון קיר ופינת עבודה עם מדפים לספרים. הנגרות משלבת גווני שמנת בהירה עם עץ אלון. בחדר הרחצה של הבנים נבחר ריצוף דמוי פרקט חום-אפרפר והאריחים הלבנים בקיר נשארו. מרבית הקירות חופו בשליכט צבעוני עדין וגם הארון נצבע. גווני התכלת ומשוט כמתלה מגבות משלימים את אווירת החופש והים.



חדר הילדים החדש



באווירת חופש וים


חדר העבודה משמש לעבודה מהבית לעתים ולכן עוצב כסביבת עבודה נעימה, ובנוסף ספת עור נוחה המאפשרת גם מנוחה לצפיה בטלוויזיה.



חדר העבודה




רשימת ספקים חלקית:
חזי בנק – ריצופים וחיפוים
ארונא – ארונות קיר
תומס תאורה – תאורה
דליה ארמוני – פריטי ריהוט
שמנת עיצובים – פריטי ריהוט ואקססוריז
זווית – מראות,תמונות ואקססוריז


 

עוד בתים משופצים:

מיס סינגפור: דירה מוזנחת בחיפה עוברת שיקום
שקט תמורת שקט: שיפוץ מיני פנטהאוז בגבעתיים

כעבור חודש וחצי: דירה ששופצה בזמן מוגבל
החיים מתחילים בגיל שישים: שיפוץ בית ברעננה
מזוג למשפחה: הצצה לבית מעוצב בעמק יזרעאל

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *