בניין ודיור

בתים משופצים  //  לילה לבן: דירה משופצת בשדרות רוטשילד

לילה לבן: דירה משופצת בשדרות רוטשילד

קובייה לבנה במרכז הסלון שמסמלת את לב ליבה של העיר הלבנה, וחדר אורחים שעומד על במה, כיאה למקום שקרוב ל"הבימה" – בדירה הזו המיקום הוא זה שהכתיב את העיצוב

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


דיירים: זוג
מיקום:תל אביב
שטח: 90 מ"ר
עיצוב פנים: דורי רדליך –  Dori-interior design

 

בבניין ישן שנבנה בשנת 1938, במקום הכי מרכזי בתל אביב, על שדרות רוטשילד, ממוקמת דירת 3 חדרים שעברה לאחרונה שיפוץ מאסיבי. מדובר בדירה, שבמקור הייתה חשוכה וצפופה, בעלת שלושה וחצי חדרים עם הרבה מסדרונות ארוכים ומיותרים. במהלך השיפוץ, כמעט כל דבר בדירה הזו הוחלף או שופץ, חוץ מהחלונות בעלי הפרופיל הבלגי שהותקנו בכל החלונות בבניין הזה, כמה שנים קודם לכן.

תהליך השיפוץ ארך כ-3 חודשים, במטרה להתאים את הדירה לתושבי חוץ בעלי הדרישות הבאות: חלל ציבורי מעוצב ורחב ידיים כזה שחושף את שדרות רוטשילד ליושבים בבית, ויחידת הורים הכוללת חדר רחצה מפנק וחדר שינה נוסף המותאם לאירוח.

 

מיקומה של הדירה, בלב העיר, היווה את נקודת המוצא לקונספט העיצובי, שהמעצב קרא לו "The heart of the White City". כאשר עומדים עם הגב אל השדרה, מקבלים מימין (הכניסה לדירה) לשמאל את כל אורכה של הדירה, כקיר אחד שחור, שבמרכזו בולטת החוצה קובייה לבנה מנותקת מהתקרה. "הקובייה הלבנה הזו, היא לב הבית, כמו שהעיר הלבנה נמצאת בלב תל אביב" אומר המעצב.

 

ויטרינה ארוכה עם וילון לבן שמאחוריו אפשר לראות את שדרות רוטשילד

 

קוביה לבנה שבתוכה שירותי אורחים

 

בטון: לכל העסקים ובעלי המקצוע

נגרים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

הקובייה הלבנה היא גם פונקציונלית, ומשמשת גם כחדר רחצה, שמאופיין בניקיון ומינימליזם מודרני, ללא פאנלים, ללא משקופים, מינימום חיפויי קירות ודלת ייחודית הנכנסת לכיס ייעודי, כך שלא בולטת החוצה מחוץ לגבולות הקובייה המוגדרים. בתוך הדירה המאופיינת בצבעוניות מעט יותר כהה, אירופאית, עם ארונות הקיר השחורים, מהווה הקוביה הלבנה, ניגוד אך גם איזון במראה הבית.

 

גם לקיר השחור, יש תפקיד ממשי בדירה, זהו ארון קיר ענק, המשמש מצד ימין לקובייה (כניסה לדירה) כארון שרות ואחסון, כולל מכונת כביסה ומייבש נסתרים, ומצד שמאל לקובייה, מהווה חיץ בין יחידת ההורים לחלל הציבורי שסמוי לעין והכניסה אליו נעשית מתוך דלת נסתרת שהיא חלק מקיר זה.

 

הקובייה במרכז הסלון והקיר השחור שהוא גם ארון אחסון גדול

 

אלמנט בולט ייחודי ומעניין בסלון, הוא עמוד וקורה קונסטרוקטיביים שהמעצב בחר לחשוף, ולהציגם בחלל בצורתם הגולמית כך שיהוו מעין סממן לעבר, לתהליך שהדירה עברה במהלך השנים, מבלי להסתיר את הפגמים, השברים, הדיבלים והמלט כניגוד מוחלט לחלל הנקי, האסטטי, המעוצב, המודרני והחדש כפי שהוא היום.

 

מחיצה מזוכית שמאחוריה מסתתר חדר האורחים

 

מימין – עמוד וקורה קונסטרוקטיביים שנשארו חשופים בכוונה

 

  

המטבח שצמוד לסלון ומאחורי חדר השינה

 

החלל הציבורי והדירה בכללותה מאופיינים באקלקטיות של חומר, שילובים של עץ, בטון, זכוכית וברזל נחים זה לצד זה בחלל. הצבעוניות ברובה מונוכרומטית אך חמימה בעיקר בזכות פרקט ה"פישבון" (fish bone) הדומיננטי, מקבלת נגיעות צבע בכריות הספה, קיר הקפה ותמונה של אמן בריטי במרכז הקובייה הלבנה.

מיקומה המיוחד של הדירה, הוליד גם את האלמנטים העיצובים של חדר האירוח הממוקם בחלקה הצפוני של הדירה. בקריצה לתיאטרון הבימה, השוכן בחלקה הצפוני של השדרה, הוחלט להגביה את החדר על פני במה שחופתה בציפוי בטון מילימטרי. בנוסף, אין קיר בנוי בין חדר האירוח לחלל הציבורי, החיץ בוצע באמצעות מחיצות זכוכית טריפלקס עם פרופילי עץ, המספקות גם בידוד אקוסטי. פרטיות בחדר מתקבלת באמצעות וילון אטום המותקן מעבר למחיצות.

 

 חדר שינה מרכזי עם חדר רחצה צמוד

 

עם מחיצה שקופה 

 

חדר שינה אורחים, צמוד לסלון

 

מוגבה על במה

 

הדירה לפני המהפך

 

התוכניות

 

רשימת ספקים חלקית:

קבלן מבצע – רועי רדליך ל- LEGO

נגרות –  ארז אילוז                           

סניטריה חיפויים וריצוף – מודי

תאורה – לוגו תאורה, שקע ותקע, נעמה הופמן

חיפוי במה – מיכאל ציפוי בטון

וילונות – קלאסיקיר הרצליה

זכוכית – אלפא דקור

ריהוט – בדוסה, איי די דיזיין

כסאות – פיק אפ בר

מסגרות – ולדימיר מסגרות

 

עוד דירות משופצות:

הבלאגן לסל וחסל: סטיילינג לדירה משפחתית בהרצליה

מאחת יוצאות שתיים: הדירה שהפכה לשתי יחידות דיור
מדרגה ראשונה: שיפוץ דופלקס בראש העין
ממלכה לכל ילד: שיפוץ בית דו-משפחתי בפתח תקווה

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *