כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?

נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

בית כיפי ועוטף, שיתמלא באנרגיות טובות. נגרות: חיים שטרית, רהיטים: הרמן רהיטים, בריקים: בריק ועץ

 

 

מספר נפשות בבית: אם + 3

מיקום: חיפה

השטח: 180 מ"ר

התקציב: 700 אלף שקלים

אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: גילה מנחם

 

 

יום לאחר שתמה ספירת ה"שלושים" לפטירת בעלה ואבי שלושת ילדיה, הגיעה הדיירת למעצבת, נחושה להגשים את חלומם המשותף – לשפץ את ביתם. יחד רכשו את בית חלומותיהם, אולם לשיפוץ היא הגיעה לבד, כשהיא נחושה, נמרצת ואופטימית בצורה מעוררת השראה שהותירה על המעצבת רושם עצום. בתום פגישה בת שעה יצאו השתיים לדרך שכללה שיפוץ קומפלט של הבית הדו משפחתי בן ארבעת המפלסים בשכונת רמת אשכול בחיפה. הבית בן העשרים לא עבר שיפוץ מאז נבנה ודרש התייחסות הן לפנים והן לחוץ.

 

 

עוד בתים פרטיים ששופצו:

כבדהו ושפצהו: שיפוץ בית מסוגנן ברמת השרון

רק נראה יקר: שיפוץ בית שמתחשב בתקציב במושב שילה

החלונות הגבוהים: שיפוץ בית משפחתי ביבנה

 

 

סגנון העיצוב שעליו החליטו הוא אקלקטי, הלקוח מעולמות המודרני האורבני ומתובל בחום הסגנון הכפרי לייט ו"בעיקר מה שעושה לנו טוב בבטן", מתארת המעצבת גילה מנחם. "היה לנו חשוב ליצור בית אותנטי, חם ומחבק, בית באיזי, כיפי ועוטף, שיתמלא באנרגיות טובות". בעיצוב החללים המרכזיים המטרה הייתה ליצור חללים שיזמינו את דרי הבית לשהות בחלל הציבוריים באווירה נעימה ומפנקת. מעבר לכך הושם דגש ביצירת מרחבים אישיים ונעימים לכל אחד מבני הבית.

 

שטח הגינה הקדמי הוגבה, והחלל שנוצר נוצל להטמעת ג'קוזי 

 

ריצוף וחיפויים: רצף

 

דלת העץ בכניסה חופתה בבריקים, ושלט כניסה בעיצוב אישי הורכב מפלטת עץ שהוטמעה בבריקים ועליה הוצבו אותיות בטון המרכיבות את שם המשפחה. שטח הגינה הקדמי הוגבה בדק על מנת ליצור מפלס אחיד ביציאה מהבית, והחלל שנוצר נוצל להטמעת ג'קוזי מפנק.

 

עמוד בנגרות הוצב לצד עמוד תומך, ומגירת המפתחות נתלתה בין שניהם

 

סגנון מודרני, אורבני וכפרי לייט

 

מטבח במראה כפרי לייט: רגבה מטבחים. תאורה: שיינגוט

 

מפלס הכניסה כולל את הסלון, המטבח, פינת האוכל וחדר עבודה, שנפתח לתוך החלל המרכזי. עמוד מרכזי תומך שלא ניתן היה לבטלו חופה בבריקים, ולצידו הוצב עמוד נוסף בנגרות. בין השניים נתלתה מגירת המפתחות. חדר העבודה שנמצא בחלל זה הכיל במה בנויה, שמהווה את תקרת שירותי האורחים הנמצאים חצי קומה מתחתיו. במה זו הועלמה בתוך נגרות ארון שמשתלבת בעיצוב משטח העבודה הצמוד.

 

 

חדר העבודה. נגרות: חיים שטרית

 

החלק התחתון של ארון זה הוא בעצם תקרת שירותי האורחים, הנמצאת חצי קומה מתחת. כיסאות: רהיטי הרמן

 

 

מדרגות הבית חופו במשטחי עץ מדוקקים, ובעלייה לקומת המגורים מקבל את פני הדיירים ציור של האמנית ורד גרשטנקורן, שנרכש על ידי בעלת הבית ובעלה לפני כעשור וליווה אותם מאז. "היה חשוב לנו לתת לו מקום של כבוד בחלל המגורים של המשפחה".

 

משטחי עץ מדוקקים מחפים את המדרגות

 

יחידת ההורים כוללת בתוכה מקלחת מפנקת שנפתחה לתוך חדר השינה. אריחים מחומשים הוצבו במנח דגרדה, מגוון אפור בהיר בקדמת המקלחת ועד גוון שחור במקלחון, המטפס גם לקיר המקלחון.

 

דגרדה בשירותי האם. ריצוף ואריחים: רצף. נגרות: חיים שטרית

 

אחד מחדרי השינה בקומה זו בוטל, והחלל נוצל להגדלת המקלחת המרכזית וחדר השינה של הבת, 18. החדר שלה עוצב בגווני לבן, אפור בהיר וגולד רוז, ומכיל ארון גדול ממדים וספסל ישיבה מתחת לאחד החלונות.

 

חדר הבת עוצב בגווני לבן, אפור בהיר וגולד רוז

 

נגרות: חיים שטרית

 

חלל שהתפנה נוצל להגדלת המקלחת 

 

 

עליית הגג של הבית עוצבה כלופט מפנק עבור הבן החייל. היחידה כוללת חלל מרכזי לרביצה מול הטלוויזיה וארון סמוי עם מקרר לבקבוקי בירה. המיטה הושקעה במפלס התחתון, והפרש המפלסים נוצל ליצירת מקומות אחסון לצד המיטה עבור שתייה או ספרים, כתחליף לשידת הצד. בריקים אפורים מקדמים את פני הנכנסים ליחידה זו ויוצרים אווירת לופט.

 

עליית הגג עוצבה כלופט עבור הבן. נגרות: חיים שטרית

 

בריקים: בריק ועץ. נגרות: חיים שטרית. ריצוף וחיפוי: רצף

 

 

רשימת ספקים חלקית:

ריצופים, חיפויים וסניטציה: רצף

קבלן מבצע: אודי רז

נגרות כל הבית: חיים שטרית

מטבח: רגבה מטבחים

תאורה: שיינגוט תאורה

בריקים: בריק ועץ

אלומיניום: הרוש ששון אלומיניום

דלת כניסה ודלתות פנים: חרש עץ

גננות ודק: גרין גינון

רהיטים: רהיטי הרמן

ציור בפינת משפחה בקומת מגורים: ורד גרשטנקורן

ציור ביחידת הורים: איתי מגן

 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה