כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(1) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(10369) "

בית כיפי ועוטף, שיתמלא באנרגיות טובות. נגרות: חיים שטרית, רהיטים: הרמן רהיטים, בריקים: בריק ועץ

מספר נפשות בבית: אם + 3
מיקום: חיפה
השטח: 180 מ"ר
התקציב: 700 אלף שקלים
אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: גילה מנחם

 

יום לאחר שתמה ספירת ה"שלושים" לפטירת בעלה ואבי שלושת ילדיה, הגיעה הדיירת למעצבת, נחושה להגשים את חלומם המשותף – לשפץ את ביתם. יחד רכשו את בית חלומותיהם, אולם לשיפוץ היא הגיעה לבד, כשהיא נחושה, נמרצת ואופטימית בצורה מעוררת השראה שהותירה על המעצבת רושם עצום. בתום פגישה בת שעה יצאו השתיים לדרך שכללה שיפוץ קומפלט של הבית הדו משפחתי בן ארבעת המפלסים בשכונת רמת אשכול בחיפה. הבית בן העשרים לא עבר שיפוץ מאז נבנה ודרש התייחסות הן לפנים והן לחוץ.

סגנון העיצוב שעליו החליטו הוא אקלקטי, הלקוח מעולמות המודרני האורבני ומתובל בחום הסגנון הכפרי לייט ו"בעיקר מה שעושה לנו טוב בבטן", מתארת המעצבת גילה מנחם. "היה לנו חשוב ליצור בית אותנטי, חם ומחבק, בית באיזי, כיפי ועוטף, שיתמלא באנרגיות טובות". בעיצוב החללים המרכזיים המטרה הייתה ליצור חללים שיזמינו את דרי הבית לשהות בחלל הציבוריים באווירה נעימה ומפנקת. מעבר לכך הושם דגש ביצירת מרחבים אישיים ונעימים לכל אחד מבני הבית.

 

שטח הגינה הקדמי הוגבה, והחלל שנוצר נוצל להטמעת ג'קוזי 

 

ריצוף וחיפויים: רצף

 

דלת העץ בכניסה חופתה בבריקים, ושלט כניסה בעיצוב אישי הורכב מפלטת עץ שהוטמעה בבריקים ועליה הוצבו אותיות בטון המרכיבות את שם המשפחה. שטח הגינה הקדמי הוגבה בדק על מנת ליצור מפלס אחיד ביציאה מהבית, והחלל שנוצר נוצל להטמעת ג'קוזי מפנק.

 

עמוד בנגרות הוצב לצד עמוד תומך, ומגירת המפתחות נתלתה בין שניהם

 

סגנון מודרני, אורבני וכפרי לייט

 

מטבח במראה כפרי לייט: רגבה מטבחים. תאורה: שיינגוט

 

מפלס הכניסה כולל את הסלון, המטבח, פינת האוכל וחדר עבודה, שנפתח לתוך החלל המרכזי. עמוד מרכזי תומך שלא ניתן היה לבטלו חופה בבריקים, ולצידו הוצב עמוד נוסף בנגרות. בין השניים נתלתה מגירת המפתחות. חדר העבודה שנמצא בחלל זה הכיל במה בנויה, שמהווה את תקרת שירותי האורחים הנמצאים חצי קומה מתחתיו. במה זו הועלמה בתוך נגרות ארון שמשתלבת בעיצוב משטח העבודה הצמוד.

 

 

חדר העבודה. נגרות: חיים שטרית

 

החלק התחתון של ארון זה הוא בעצם תקרת שירותי האורחים, הנמצאת חצי קומה מתחת. כיסאות: רהיטי הרמן

 

 

מדרגות הבית חופו במשטחי עץ מדוקקים, ובעלייה לקומת המגורים מקבל את פני הדיירים ציור של האמנית ורד גרשטנקורן, שנרכש על ידי בעלת הבית ובעלה לפני כעשור וליווה אותם מאז. "היה חשוב לנו לתת לו מקום של כבוד בחלל המגורים של המשפחה".

 

משטחי עץ מדוקקים מחפים את המדרגות

 

יחידת ההורים כוללת בתוכה מקלחת מפנקת שנפתחה לתוך חדר השינה. אריחים מחומשים הוצבו במנח דגרדה, מגוון אפור בהיר בקדמת המקלחת ועד גוון שחור במקלחון, המטפס גם לקיר המקלחון.

 

דגרדה בשירותי האם. ריצוף ואריחים: רצף. נגרות: חיים שטרית

 

אחד מחדרי השינה בקומה זו בוטל, והחלל נוצל להגדלת המקלחת המרכזית וחדר השינה של הבת, 18. החדר שלה עוצב בגווני לבן, אפור בהיר וגולד רוז, ומכיל ארון גדול ממדים וספסל ישיבה מתחת לאחד החלונות.

 

חדר הבת עוצב בגווני לבן, אפור בהיר וגולד רוז

 

נגרות: חיים שטרית

 

חלל שהתפנה נוצל להגדלת המקלחת 

 

 

עליית הגג של הבית עוצבה כלופט מפנק עבור הבן החייל. היחידה כוללת חלל מרכזי לרביצה מול הטלוויזיה וארון סמוי עם מקרר לבקבוקי בירה. המיטה הושקעה במפלס התחתון, והפרש המפלסים נוצל ליצירת מקומות אחסון לצד המיטה עבור שתייה או ספרים, כתחליף לשידת הצד. בריקים אפורים מקדמים את פני הנכנסים ליחידה זו ויוצרים אווירת לופט.

 

עליית הגג עוצבה כלופט עבור הבן. נגרות: חיים שטרית

 

בריקים: בריק ועץ. נגרות: חיים שטרית. ריצוף וחיפוי: רצף

 

 

רשימת ספקים חלקית:

ריצופים, חיפויים וסניטציה: רצף

קבלן מבצע: אודי רז

נגרות כל הבית: חיים שטרית

מטבח: רגבה מטבחים

תאורה: שיינגוט תאורה

בריקים: בריק ועץ

אלומיניום: הרוש ששון אלומיניום

דלת כניסה ודלתות פנים: חרש עץ

גננות ודק: גרין גינון

רהיטים: רהיטי הרמן

ציור בפינת משפחה בקומת מגורים: ורד גרשטנקורן

ציור ביחידת הורים: איתי מגן

 

 

" ["image"]=> string(188) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design_pictures_new/בתים_מעוצבים/בתים_משופצים/עיצוב_עוטף_לבית_פרטי_בחיפה/מרכזית.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

בתים משופצים  //  למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?

הודות לחשיבה חיובית והרבה נחישות, הבית החיפאי הזה שופץ וכעת הוא נהנה מחללים מזמינים, אווירה נעימה ושילוב סגנונות ייחודי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


בית כיפי ועוטף, שיתמלא באנרגיות טובות. נגרות: חיים שטרית, רהיטים: הרמן רהיטים, בריקים: בריק ועץ

מספר נפשות בבית: אם + 3
מיקום: חיפה
השטח: 180 מ"ר
התקציב: 700 אלף שקלים
אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: גילה מנחם

 

יום לאחר שתמה ספירת ה"שלושים" לפטירת בעלה ואבי שלושת ילדיה, הגיעה הדיירת למעצבת, נחושה להגשים את חלומם המשותף – לשפץ את ביתם. יחד רכשו את בית חלומותיהם, אולם לשיפוץ היא הגיעה לבד, כשהיא נחושה, נמרצת ואופטימית בצורה מעוררת השראה שהותירה על המעצבת רושם עצום. בתום פגישה בת שעה יצאו השתיים לדרך שכללה שיפוץ קומפלט של הבית הדו משפחתי בן ארבעת המפלסים בשכונת רמת אשכול בחיפה. הבית בן העשרים לא עבר שיפוץ מאז נבנה ודרש התייחסות הן לפנים והן לחוץ.

סגנון העיצוב שעליו החליטו הוא אקלקטי, הלקוח מעולמות המודרני האורבני ומתובל בחום הסגנון הכפרי לייט ו"בעיקר מה שעושה לנו טוב בבטן", מתארת המעצבת גילה מנחם. "היה לנו חשוב ליצור בית אותנטי, חם ומחבק, בית באיזי, כיפי ועוטף, שיתמלא באנרגיות טובות". בעיצוב החללים המרכזיים המטרה הייתה ליצור חללים שיזמינו את דרי הבית לשהות בחלל הציבוריים באווירה נעימה ומפנקת. מעבר לכך הושם דגש ביצירת מרחבים אישיים ונעימים לכל אחד מבני הבית.

 

שטח הגינה הקדמי הוגבה, והחלל שנוצר נוצל להטמעת ג'קוזי 

 

ריצוף וחיפויים: רצף

 

דלת העץ בכניסה חופתה בבריקים, ושלט כניסה בעיצוב אישי הורכב מפלטת עץ שהוטמעה בבריקים ועליה הוצבו אותיות בטון המרכיבות את שם המשפחה. שטח הגינה הקדמי הוגבה בדק על מנת ליצור מפלס אחיד ביציאה מהבית, והחלל שנוצר נוצל להטמעת ג'קוזי מפנק.

 

עמוד בנגרות הוצב לצד עמוד תומך, ומגירת המפתחות נתלתה בין שניהם

 

סגנון מודרני, אורבני וכפרי לייט

 

מטבח במראה כפרי לייט: רגבה מטבחים. תאורה: שיינגוט

 

מפלס הכניסה כולל את הסלון, המטבח, פינת האוכל וחדר עבודה, שנפתח לתוך החלל המרכזי. עמוד מרכזי תומך שלא ניתן היה לבטלו חופה בבריקים, ולצידו הוצב עמוד נוסף בנגרות. בין השניים נתלתה מגירת המפתחות. חדר העבודה שנמצא בחלל זה הכיל במה בנויה, שמהווה את תקרת שירותי האורחים הנמצאים חצי קומה מתחתיו. במה זו הועלמה בתוך נגרות ארון שמשתלבת בעיצוב משטח העבודה הצמוד.

 

 

חדר העבודה. נגרות: חיים שטרית

 

החלק התחתון של ארון זה הוא בעצם תקרת שירותי האורחים, הנמצאת חצי קומה מתחת. כיסאות: רהיטי הרמן

 

 

מדרגות הבית חופו במשטחי עץ מדוקקים, ובעלייה לקומת המגורים מקבל את פני הדיירים ציור של האמנית ורד גרשטנקורן, שנרכש על ידי בעלת הבית ובעלה לפני כעשור וליווה אותם מאז. "היה חשוב לנו לתת לו מקום של כבוד בחלל המגורים של המשפחה".

 

משטחי עץ מדוקקים מחפים את המדרגות

 

יחידת ההורים כוללת בתוכה מקלחת מפנקת שנפתחה לתוך חדר השינה. אריחים מחומשים הוצבו במנח דגרדה, מגוון אפור בהיר בקדמת המקלחת ועד גוון שחור במקלחון, המטפס גם לקיר המקלחון.

 

דגרדה בשירותי האם. ריצוף ואריחים: רצף. נגרות: חיים שטרית

 

אחד מחדרי השינה בקומה זו בוטל, והחלל נוצל להגדלת המקלחת המרכזית וחדר השינה של הבת, 18. החדר שלה עוצב בגווני לבן, אפור בהיר וגולד רוז, ומכיל ארון גדול ממדים וספסל ישיבה מתחת לאחד החלונות.

 

חדר הבת עוצב בגווני לבן, אפור בהיר וגולד רוז

 

נגרות: חיים שטרית

 

חלל שהתפנה נוצל להגדלת המקלחת 

 

 

עליית הגג של הבית עוצבה כלופט מפנק עבור הבן החייל. היחידה כוללת חלל מרכזי לרביצה מול הטלוויזיה וארון סמוי עם מקרר לבקבוקי בירה. המיטה הושקעה במפלס התחתון, והפרש המפלסים נוצל ליצירת מקומות אחסון לצד המיטה עבור שתייה או ספרים, כתחליף לשידת הצד. בריקים אפורים מקדמים את פני הנכנסים ליחידה זו ויוצרים אווירת לופט.

 

עליית הגג עוצבה כלופט עבור הבן. נגרות: חיים שטרית

 

בריקים: בריק ועץ. נגרות: חיים שטרית. ריצוף וחיפוי: רצף

 

 

רשימת ספקים חלקית:

ריצופים, חיפויים וסניטציה: רצף

קבלן מבצע: אודי רז

נגרות כל הבית: חיים שטרית

מטבח: רגבה מטבחים

תאורה: שיינגוט תאורה

בריקים: בריק ועץ

אלומיניום: הרוש ששון אלומיניום

דלת כניסה ודלתות פנים: חרש עץ

גננות ודק: גרין גינון

רהיטים: רהיטי הרמן

ציור בפינת משפחה בקומת מגורים: ורד גרשטנקורן

ציור ביחידת הורים: איתי מגן

 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בן שמונים לגבורות: שיפוץ כולל לבית עתיק


הלקוח החליט לעבור עם אשתו לבית ילדותו הישן בעין כרם, אך המהלך הצריך שיפוץ כולל מהרצפה ועד לגג

בתים משופצים

כל קיר חשוב: שיפוץ יסודי לבית פרטי


לאחר 12 שנים, החליטו הדיירים לרענן את ביתם עם שיפוץ יסודי ועיצוב מחודש. בסיומו של התהליך הם זכו בבית מודרני במראה אלגנטי

בתים משופצים

כעוף החול: שיפוץ דירה לאחר שריפה


המשפחה איבדה את ביתה בגלל שריפה, אך בחרה לראות בכך הזדמנות להתחדש. מבט על שיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

תגובות

עיצוב מטורף!
עיצוב מטורף!

איזה מקום הזוי לתקוע את שולחן האוכל במטבח
זהירות לא ליפול במדרגות למטה

כשיש שש צלעות זה משושה, לא מחומש
ובתמונה רואים רק שני גוונים של ריצוף אז לא ממש דגרדה. האם יש צבע שלישי, בהיר יותר, בכניסה? חבל שלא רואים.

השולחן שצמוד למדרגות-טעות תכנון חמורה

שיפוץ דופלקס
עיצוב מושלם

כתיבת תגובה