בניין ודיור

בתים משופצים  //  לעזאזל עם הקונבנציות: שיפוץ דירה משפחתית במרכז

לעזאזל עם הקונבנציות: שיפוץ דירה משפחתית במרכז

מכונת כביסה ומייבש באמצע המטבח? חדר אחסון במקום חדר ארונות? ספסל ישיבה במקלחת? הדירה שלפניכם מתחשבת בראש ובראשונה בצרכי דייריה ולא במה שמקובל וטרנדי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: משפחה בת 5 נפשות
המקום: רמת גן
השטח: 145 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש 

 
מכירים את המקרה הקלאסי של זוג שמגיע לפגישת עיצוב, ובעוד האישה כולה "זורחת", הגבר נראה כאילו גררו אותו בשלשלאות? כאן מדובר דווקא על מקרה מיוחד שכן להפתעתו של האדריכל, הגבר שלף תוכניות מדהימות ברמת הפירוט שלהן, כולל הדמיות מרהיבות בתלת מימד, ואת הכל עשה בעצמו למרות שזה לא תחום העיסוק שלו. התכנון שלו אמנם לא היה מושלם, אבל כשראה את סקיצות התכנון, שלא היו דומות בכלום למה שתכנן, זה פתח לו את המחשבה והוא הפך ממתנגד למשתף פעולה אמיתי.
 
רהיטים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בנייה ועבודות גבס: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
בני הזוג רצו מטבח מאד גדול, למרות שלא היה ניתן לשנות את המעטפת. לכן הוחלט לספח את מרפסת השירות למטבח, ולהצניע את מכונת הכביסה והמייבש מתחת לשיש הנוסף של המטבח. מדובר אולי בפתרון שנשמע לא סטנדרטי ולא מקובל, אבל תכנון נכון אמור להתאים לזוג הספציפי כמו כפפה ליד, ולא למה שמקובל. כך הם קיבלו מטבח עם שטחי אחסון גדולים ומשטחי עבודה גדולים יותר, וכשתולים כביסה ניתן להשתמש באותו השיש להנחת הגיגית.
 
המטבח החדש
 
שטחי אחסון גדולים
 
שטחי עבודה גדולים
 

וגם מכונת כביסה ומייבש
 
כדי לתת תחושה של סלון גדול, הוחלט להטמיע את כל מערכת הקולנוע הביתית בנישה בקיר, כך שמתקבל קיר חלק, ללא הבליטה המסורתית של רהיט מדיה לכיוון הסלון.
 

הסלון
 
פינת האוכל
 
/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/דן ברש/פינת אוכל 2.jpg
פינת האוכל
לבני הזוג היה חשוב לייצר שטחי אחסון רבים ככל האפשר. חוץ מארונות שירות שפוזרו בכל מקום אפשרי, נוסף גם חדר אחסון שלם מתוך המסדרון לחדרים. חדר זה בא על חשבון חדר ארונות צפוף ולא יעיל, ובמקומו התקבלו גם ארון גדול יותר לחדר השינה, וגם שטח אחסון נחשק.
 
כדי לתת תחושה של חדר רחצה מפנק, שולב ספסל ישיבה במקלחת ותאורת אווירה מיוחדת, שמדמה אור נרות. 
 

חדר השינה
 

עם ארון גדול

 

חדר הרחצה

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *