בניין ודיור

בתים משופצים  //  לפני ואחרי: בית כפרי ומעוצב בנס ציונה

לפני ואחרי: בית כפרי ומעוצב בנס ציונה

אחרי שכבר עבר הרחבה אחת לפני עשרים שנה, הגיע זמנו של הבית הישן בנס ציונה למייקאובר אמיתי. בואו תראו איך נראה הבית לפני ואחרי השינוי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: שי אפשטיין


הדיירים: משפחה בת 5 נפשות

המקום: נס ציונה

השטח: כ- 200 מ"ר בנוי

אדריכלות ועיצוב פנים: ליאת בני פלד

 

ירושה של בית נחשבת בימינו למכרה של זהב והרבה פעמים מדובר בתחילתו של שיפוץ שעושה למקום שינוי של ממש. זה בדיוק מה שקרה בבית הזה, שממוקם באיזור הוותיק של העיר נס ציונה, ועבר בירושה לראשונה לפני כעשרים שנה מאב לבנו וזה הרחיב בו את הסלון והוסיף לו ממ"ד. חלפו השנים והבית שוב התגלגל אל הדור הבא וכאן כבר עבר מהפך של ממש. 

 

הדיירים ביקשו להרחיב את הבית באופן משמעותי וכך להוסיף בו גם קומה שנייה ולשנות את כלל החלוקה הפנימית שלו ואת החזיתות, כך שלבסוף נותר מהבית הקודם היה רק הממ"ד, הרצפה ומספר קירות חיצוניים. לבקשת הדיירים, עיצוב הפנים פנה לכיוון הכפרי עם צבעוניות מורגשת אבל עדינה ועם דגש משמעותי על הגינה שסובבת את הבית. אחרי שזו תוכננה ועוצבה מחדש, הפכה בעצם לאלמנט שמורגש בכל פינה ובכל חלון של הבית כשהירוק שבחוץ משתלב ונותן עוד נגיעה של צבע לבחירות שבפנים. 

 

הקווים העדינים והנקיים שבבחירת הריהוט ובגימורים הפנימיים ממשיכים גם אל גופי התאורה, הטפטים ותכנון הנגרות ומקבלים טוויסט מעניין גם בריצוף חדרי הרחצה ואפילו בנגיעות של האריחים המצוירים שבמטבח. כך נוצרת תחושה של בית גדול במיוחד ומרווח עם הרבה אור, אווירה ביתית ועיצוב קלאסי, שאם לומר את האמת – הולך והופך למודרני יותר ויותר בימינו.

 

בואו לסיור בבית:

 

 
הגינה נכנסת מכל פינה עם המון אור, אפילו בסלון שפונה לצפון

 


אריחי הקרמיקה הצבעוניים נותנים טון מיוחד במטבח הכפרי

 


מבט כללי על החלל הציבורי

 


מבט מהסלון אל החצר האחורית

 


עולים אל הקומה השנייה

 


מרפסת בקומה השנייה

 


חדר השינה המרכזי

 


חדר הרחצה הצמוד לחדר השינה

 

רוצים גם?

אריחים מצוירים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

מדרגות מעוצבות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 


חדר רחצה נוסף בבית

 


חדרה של אחת הבנות

 


חדר ילדים נוסף בבית

 


חדר ילדים נוסף

 


מבט אחורי על הבית

 


הגינה מקיפה את הבית מכל צדדיו

 


מבט מהרחוב. עצה שלנו – אל תפספסו את התמונות הבאות שיחזירו אתכם כמה שנים אחורה

 

וכך זה נראה לפני השיפוץ:

 


מבט מהרחוב אל הבית הישן

 


הכניסה הישנה לבית

 


חלקו האחורי של הבית לפני השיפוץ

 


הסלון והמטבח הישנים

 

 

אהבתם את הבית? הנה עוד כמה בסביבה שלו:

בית ענק ומעוצב עם נוף כפרי

בית נס ציוני בנוי משני גושים

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *