כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(8657) "
המקום: תל אביב
השטח: 54 מ"ר
עיצוב פנים: אסנת לבנת
 
דיימנו לעצמכם דירה תל אביבית קטנה, בת 54 מ"ר, חשוכה וקודרת עם שתי מרפסות סגורות וחלל מוזנח ומיושן. זו בדיוק הדירה אליה נכנסה הדיירת, ובמקרה הזה גם מעצבת הפנים – אסנת לבנת, כשחיפשה מקום חדש עבורה. המיקום המרכזי בעיר והפוטנציאל החבוי של הדירה משכו את תשובת לבה וכך החליטה לרכוש אותה ולחדש ולשנות את המצב באופן משמעותי.    
 
אחת ההחלטות הראשונות בתחילת תהליך השיפוץ הייתה לפתוח את שתי המרפסות הסגורות שהקטינו את שטח הדירה ולחבר אותן לשאר הדירה. מרפסת אחת צורפה לחלל הציבורי ומוקמה בה פינת האוכל החדשה והמרפסת השנייה, שהגדילה את חדר השינה, איפשרה גם להגדיל את חדר הרחצה. בקירות החיצוניים של המרפסות נפרצו גם חלונות ענקיים לטובת הכנסת אור טבעי ונוף ירוק מצמרות העצים מבצבץ פנימה.
 

המרפסת הישנה נפרצה ואור נכנס הביתה אל החלל הציבורי עכשיו 
 
המטבח שינה את מיקומו המקורי והפך למרכז הדירה כשסביבו, בחלל אחד שמחולק למספר אזורים,  מוקמו שאר הפונקציות הציבוריות. כאן מוקמה פינת אוכל עם שולחן עגול, שנועד לשבור מעט את הפינות הישרות, וסביבו כיסאות איימס לבנים ואחד בצבע תכלת שמתכתב עם נגיעות תכולות שמופיעות ברחבי הדירה כולה. לסלון, שאמנם מחובר לחלל הציבורי אך מוגדר באמצעות שלושה קירות משלו, נבחרו רהיטים משומשים משוק הפשפשים שעברו חידוש, כורסה ושולחן סלון שהגיעו מהסבתא וכדי לא להעמיס את החלל ברהיט נוסף, עוצבו מדפים מיוחדים מסביב לטלוויזיה שגם מחפים על חוטי החשמל וגם מאפשרים הצגה של ספרים אהובים ואביזרים קטנים וצבעוניים שאהובים על הדיירת. 
 

ריצוף מצויר שממשיך ונוגע גם בחלקים אחרים במטבח
 

אקססוריז מעוצבים נותנים אופי ייחודי למטבח
 

עמדת טלויזיה שונה שמנצלת היטב את השטח
 
רוצים גם?
ריצוף מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חלונות רחבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

מבט כולל על סלון הרטרו שבדירה
 
 מבט על פינת האוכל החדשה
 
 

פינת ישיבה קטנה בצד החלל הציבורי  
 
השטח הציבורי של הדירה רוצף באריחים גדולים בצבע אפור ניטראלי ואילו ברצפת מטבח מוקם "שטיח" ממרצפות מצוירות מיוחדות שחוזרות ומופיעות גם במטבח עצמו בהתאמה מושלמת למראה הכולל. בחדר הרחצה הוחלט לשלב מרצפות שחמט בשחור-לבן וברז מעוצב ומיוחד, בעוד שחדר השינה רוצף בפרקט למינציה שמעניק חמימות ורכות וגם מדגיש את המעבר מהשטח הציבורי אל השטח הפרטי.
 
למרות תקציב מוגבל ושימוש במטבח וריהוט פשוט וממוחזר הושם דגש על צבעוניות עדינה בכל רחבי הדירה באמצעות תמונות, ציורים ואביזרים קטנים וצבעוניים שמעניקים תחכום ועליזות לדירה כולה. תחושה של בית יש כאן, זה בטוח.  
 
חדר השינה
 

פינת עבודה לצד חלון שמכניס ירוק פנימה
 

זוית נוספת בחדר השינה 
 

חדר הרחצה המשופץ
 
 
מבט מהמסדרון אל החלל הציבורי
 

מבט הפוך באותו המסדרון
 
 
 הדירה לפני השיפוץ:
 
 
 
 
 
 
 
 
אהבתם? הנה עוד דירות קטנות ומעוצבות בתל אביב:
דירת 30 מ"ר בתל אביב
שיפוץ בדירה תל אביבית קטנה
שיפוץ בתקציב מוגבל בתל אביב
" ["image"]=> string(118) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב דירות/אסנת לבנת/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(118) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב דירות/אסנת לבנת/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  לפני ואחרי: דירה קטנה וביתית בתל אביב

לפני ואחרי: דירה קטנה וביתית בתל אביב

פתיחה של מרפסות ישנות, החלפת הריצוף והזזה של המטבח היו רק תחילת הדרך בשיפוץ הדירה התל אביבית הקטנה והחשוכה הזו. בואו לסיור

מאת: רותם פלצ'י צילום:


המקום: תל אביב
השטח: 54 מ"ר
עיצוב פנים: אסנת לבנת
 
דיימנו לעצמכם דירה תל אביבית קטנה, בת 54 מ"ר, חשוכה וקודרת עם שתי מרפסות סגורות וחלל מוזנח ומיושן. זו בדיוק הדירה אליה נכנסה הדיירת, ובמקרה הזה גם מעצבת הפנים – אסנת לבנת, כשחיפשה מקום חדש עבורה. המיקום המרכזי בעיר והפוטנציאל החבוי של הדירה משכו את תשובת לבה וכך החליטה לרכוש אותה ולחדש ולשנות את המצב באופן משמעותי.    
 
אחת ההחלטות הראשונות בתחילת תהליך השיפוץ הייתה לפתוח את שתי המרפסות הסגורות שהקטינו את שטח הדירה ולחבר אותן לשאר הדירה. מרפסת אחת צורפה לחלל הציבורי ומוקמה בה פינת האוכל החדשה והמרפסת השנייה, שהגדילה את חדר השינה, איפשרה גם להגדיל את חדר הרחצה. בקירות החיצוניים של המרפסות נפרצו גם חלונות ענקיים לטובת הכנסת אור טבעי ונוף ירוק מצמרות העצים מבצבץ פנימה.
 

המרפסת הישנה נפרצה ואור נכנס הביתה אל החלל הציבורי עכשיו 
 
המטבח שינה את מיקומו המקורי והפך למרכז הדירה כשסביבו, בחלל אחד שמחולק למספר אזורים,  מוקמו שאר הפונקציות הציבוריות. כאן מוקמה פינת אוכל עם שולחן עגול, שנועד לשבור מעט את הפינות הישרות, וסביבו כיסאות איימס לבנים ואחד בצבע תכלת שמתכתב עם נגיעות תכולות שמופיעות ברחבי הדירה כולה. לסלון, שאמנם מחובר לחלל הציבורי אך מוגדר באמצעות שלושה קירות משלו, נבחרו רהיטים משומשים משוק הפשפשים שעברו חידוש, כורסה ושולחן סלון שהגיעו מהסבתא וכדי לא להעמיס את החלל ברהיט נוסף, עוצבו מדפים מיוחדים מסביב לטלוויזיה שגם מחפים על חוטי החשמל וגם מאפשרים הצגה של ספרים אהובים ואביזרים קטנים וצבעוניים שאהובים על הדיירת. 
 

ריצוף מצויר שממשיך ונוגע גם בחלקים אחרים במטבח
 

אקססוריז מעוצבים נותנים אופי ייחודי למטבח
 

עמדת טלויזיה שונה שמנצלת היטב את השטח
 
רוצים גם?
ריצוף מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חלונות רחבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

מבט כולל על סלון הרטרו שבדירה
 
 מבט על פינת האוכל החדשה
 
 

פינת ישיבה קטנה בצד החלל הציבורי  
 
השטח הציבורי של הדירה רוצף באריחים גדולים בצבע אפור ניטראלי ואילו ברצפת מטבח מוקם "שטיח" ממרצפות מצוירות מיוחדות שחוזרות ומופיעות גם במטבח עצמו בהתאמה מושלמת למראה הכולל. בחדר הרחצה הוחלט לשלב מרצפות שחמט בשחור-לבן וברז מעוצב ומיוחד, בעוד שחדר השינה רוצף בפרקט למינציה שמעניק חמימות ורכות וגם מדגיש את המעבר מהשטח הציבורי אל השטח הפרטי.
 
למרות תקציב מוגבל ושימוש במטבח וריהוט פשוט וממוחזר הושם דגש על צבעוניות עדינה בכל רחבי הדירה באמצעות תמונות, ציורים ואביזרים קטנים וצבעוניים שמעניקים תחכום ועליזות לדירה כולה. תחושה של בית יש כאן, זה בטוח.  
 
חדר השינה
 

פינת עבודה לצד חלון שמכניס ירוק פנימה
 

זוית נוספת בחדר השינה 
 

חדר הרחצה המשופץ
 
 
מבט מהמסדרון אל החלל הציבורי
 

מבט הפוך באותו המסדרון
 
 
 הדירה לפני השיפוץ:
 
 
 
 
 
 
 
 
אהבתם? הנה עוד דירות קטנות ומעוצבות בתל אביב:

עוד בנושא

בתים משופצים

בן שמונים לגבורות: שיפוץ כולל לבית עתיק


הלקוח החליט לעבור עם אשתו לבית ילדותו הישן בעין כרם, אך המהלך הצריך שיפוץ כולל מהרצפה ועד לגג

בתים משופצים

כל קיר חשוב: שיפוץ יסודי לבית פרטי


לאחר 12 שנים, החליטו הדיירים לרענן את ביתם עם שיפוץ יסודי ועיצוב מחודש. בסיומו של התהליך הם זכו בבית מודרני במראה אלגנטי

בתים משופצים

כעוף החול: שיפוץ דירה לאחר שריפה


המשפחה איבדה את ביתה בגלל שריפה, אך בחרה לראות בכך הזדמנות להתחדש. מבט על שיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

תגובות

כתיבת תגובה