כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  לפני ואחרי: דירה קטנה ומשופצת במרכז תל אביב

לפני ואחרי: דירה קטנה ומשופצת במרכז תל אביב

סיפור על דירת שוכרים ישנה ומתפוררת שבעזרת תכנון נכון הפכה לדירה שכל תל אביבי ישמח להתגורר בה. בואו לסיור

מאת: מתן אברמוביץ' צילום:


 
 
 
המקום: מרכז תל אביב
השטח: 60 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: אריאנה שפירא, הגלריה עיצוב פנים
 
יש דירות תל אביביות שבהן רק סידור מחדש של רהיטים מספיק, ויש כאלה שכדי להחיות אותן צריך להתאמץ הרבה יותר. כזו היא הדירה הקטנה בה אנחנו מבקרים הפעם, דירת קרקע בבניין ישן ברחוב תל אביבי מרכזי וסואן, שנרכשה לאחר שנים רבות בהן הושכרה ושימשה דיירים שונים. הדייר החדש ביקש לעשות כאן שינוי אמיתי ולהצליח לנצל את שטח הדירה, הקטנה יחסית, עד כמה שניתן. 
 
כך, בעצה אחת עם מעצבת הפנים אריאנה שפירא, הוחלט לשבור את כל הקירות בדירה ולבצע חלוקה מחדש של החללים. התכנון הסופי כאן כלל חלל פרטי שפונה לעורף הבניין וכולל סוויטת הורים עם חדר הלבשה צמוד, חדר ילדים וחדר רחצה ומנגד חלל ציבורי שפונה קדימה אל הרחוב וכולל סלון, פינת אוכל ומטבח.
 

חיפוי לבני סיליקט על הקיר שמאחורי פינת האוכל וממשיך אל מבואת הכניסה
 
 
אחת ההחלטות החשובות ביותר בחלל הציבורי הייתה דווקא חיצונית, בעת שהוחלט לטפל היטב בחצר הצדדית והמוזנחת של הבניין הישן ולשתול בה צמחי נוי ולהתקין ברז ומחשב השקיה כדי להכניס ירוק וצבע מהחלונות. החלטה קריטית נוספת הייתה לשנות את מיקום המטבח ולהעביר אותו ממרכז הדירה אל המרפסת הסגורה והצמודה לסלון. 
 
 
במהלך השיפוץ התגלו, בהפתעה, שני עמודים כשהאחד שולב בתכנון הסופי ומוקם לצד פינת האוכל, והשני "הוסר" בסיועו של מהנדס בניין. לצד פינת האוכל הוצבו גופי תאורה עשויים ממשרביה, כשהאחד מוקם כנגד הקיר החיצוני והאחר מציץ אל המטבח ואלה מאפשרות בשעות היום מעבר של אור טבעי, ובשעות הערב מאירים גופי תאורה שקועים את פינת האוכל באור רומנטי. הקיר שמאחורי פינת האוכל חופה בלבני סיליקט וממשיך אל מבואת הכניסה בה שולבו ברצפה מרצפות בטון מעוטרות. 
 
 

פרקט חדש מוקם בסלון
 

החלון היחיד שהיה בסלון הישן הוגבה והוגדל
 

מבט כללי על החלל הציבורי 
 

לפני: כך נראה הסלון לפני השיפוץ
 
 

גוף תאורה מעניין ומשרביות בפינת האוכל
 

מטבח חדש הוצב במקום בו עמדה מרפסת סגורה
 

פרחי נוי נשקפים מהחלון של המטבח
 

אריחים מעוטרים במטבח
 
 

הסלון בתאורת ערב
 
 
המסדרון הארוך שעמד כאן לפני השיפוץ שונה והפך למעין מבואה נוספת המובילה אל החלל הפרטי. מרפסת השירות הארוכה שהייתה כאן נסגרה והפכה לחדר ילדים, חדר השינה היחיד הוקטן מעט כדי לאפשר את אותו חדר ילדים חדש אך זכה לחדר הלבשה צמוד ואילו חדר הרחצה שונה לחלוטין והותקן בו מקלחון זוגי עם ספסל ושני ראשי מקלחת מפנקים עם אריחי עץ ברצפה.  מכונת הכביסה ומייבש הכביסה, שלפני כן הוצבה במרפסת השירות, מוקמו בתוך ארון בחלל שנוצר במסדרון שמחוץ לחדר הרחצה וכלל חלונות העץ הישנים של הדירה הוחלפו בחלונות עם פרופיל אלומיניום בלגי בגוון שמנת. 
 
כך, עם תכנון נכון ותפיסה עצובית שמצליחה לבחון תוכנית דירה "מחוץ לקופסא" ולאפשר שינוי חללים ואת ייעודם, הפכה דירת שוכרים פשוטה וישנה לבית של ממש עבור משפחה תל אביבית צעירה. 
 

הכניסה לחדר ההורים נעשית דרך חלל ארונות והלבשה


רוצים גם?
ארונות הלבשה: לכל העסקים ובעלי המקצוע
פרקטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
 
 
כפרי וחמים. חדר השינה המרכזי
 

לפני: כך היה נראה חדר השינה לפני השיפוץ 
 
 

במקום בו עמדה מרפסת שירות נבנה חדר ילדים
 
 

מקלחת מפנקת 
 

המטבח לפני השיפוץ: כאן עומדת היום מקלחת חדשה
 
 

לפני השיפוץ: מבט מהכניסה לבית אל הסלון
 
 

אחרי השיפוץ, אותה הזווית בדיוק
 
 

תוכנית הדירה הישנה
 

תוכנית הדירה אחרי
 

רשימת ספקים חלקית:
הום סטיילינג: יעל קדוש
נגרות: זיו דניאלי
משרביה: דקובריק
תאורה: גולדן לייט, לוצ'ה תאורה
ריהוט ותאורה: איפאה
ריצוף מעוטר: רוחמה שרון

 
אהבתם? הנה עוד דירות תל אביביות קטנות:
 
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה