כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה

הדיירים רכשו דירה יד שנייה מוזנחת, אך האמינו שעם תכנון נכון הם יצליחו להפוך אותה לנוחה ומעוצבת. הצצה לשיפוץ דירה שאפתני במיוחד

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עידן גור


הדיירים: זוג + 2
המיקום: מודיעין
עיצוב פנים: אורית לביא

בני זוג עם שני ילדים רכשו דירת יד שנייה באזור מבוקש של מודיעין. הדירה לא הייתה משופצת אך השניים ראו את הפוטנציאל הגלום בה, והאמינו שעם תכנון חכם ומדויק, הם יצליחו לרענן את המראה שלה ולהתאים אותה אליהם. מעצבת הפנים אורית לביא שקיבלה לידיה את פרויקט שיפוץ הדירה, דאגה למלא אחר בקשות הדיירים הן מבחינת התכנון והן מבחינת העיצוב.

סלון

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה
שיפוץ דירה יד שנייה. מעצבת: אורית לביא
סלון

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה
שיפוץ דירה יד שנייה. מעצבת: אורית לביא

הלקוחות ביקשו לנצל את שיפוץ הדירה כדי לפתוח את החלל המרכזי שהיה חסום בקירות חוצצים, וכדי לרווח את חדרי הרחצה. לדברי המעצבת נבדקו לא מעט אפשרויות חלוקה שונות עבור החלל המרכזי של הדירה, ולבסוף הוחלט לוותר על פינת האוכל ולהגדיל על חשבונה את הסלון והמטבח. כעת, המטבח כולל אי שמתאים לישיבה של ארבעה אנשים, ובזמן אירוח ניתן לפתוח שולחן גדול באזור הסלון.

סלון

שיפוץ דירה יד שנייה. מעצבת: אורית לביא
מטבח

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה
שיפוץ דירה יד שנייה. מעצבת: אורית לביא

בהתחלה בעלת הבית רצתה מטבח כפרי לבן, אך לאחר שהבית רוצף בפרקט היא החליטה ללכת על מטבח בגוון אפור גרפיט כהה. במטבח, כמו גם ביתר חללי הבית, הושם דגש על יצירת מקומות אחסון נסתרים וזאת כדי לשמור על המרחב נקי ונעים.

בסמוך למטבח נמצא הסלון, ובהמשך שלו המרפסת. כדי לא לחסום את היציאה לשם, הוחלט לוותר על המזנון, ולתכנן במקומו קיר טלוויזיה שבו מוטמעים כל הממירים והחיבורים לחשמל. שיפוץ הדירה גלש גם אל המרפסת, שרוצפה באריחים משושים בגוונים שונים, המשתלבים עם פלטת הצבעים של עיצוב הפנים.

סלון

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה
שיפוץ דירה יד שנייה. מעצבת: אורית לביא
מרפסת

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה
שיפוץ דירה יד שנייה. מעצבת: אורית לביא

מלבד הסלון, הדירה כוללת עוד ארבעה חדרי שינה. שניים מהחדרים האלה הוקצו לילדים ועוצבו לפי בקשתם. חדרים אלה כוללים מיטות רחבות, ארונות אחסון גדולים ואלמנטים שונים שמזוהים עם הילדים. חדר שינה נוסף משמש כחדר עבודה ולימודים. בחדר זה יש ספה שנפתחת למיטה זוגית, וכך החדר יכול לשמש גם כחדר אורחים.
חדר השינה הראשי טופל גם הוא במסגרת שיפוץ הדירה. לבקשת אם המשפחה, שולב בחדר זה ארון בגדים שחור. כדי ליצור איזון, שאר הריהוט שנבחר הוא בגוונים בהירים, וכך גם הווילונות שעוטפים את החלונות.

חדר ילדים

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה
שיפוץ דירה יד שנייה. מעצבת: אורית לביא
חדר ילדים

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה
שיפוץ דירה יד שנייה. מעצבת: אורית לביא
חדר עבודה

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה
שיפוץ דירה יד שנייה. מעצבת: אורית לביא

בשיפוץ הדירה, המעצבת והדיירים לא פסחו על החדרים הרטובים. כיוון שהילדים כבר גדולים, הוחלט לבטל את האמבטיה ולתכנן במקומה מקלחון מרווח. מהלך זה אפשר לשלב בחדר הרחצה ארון אחסון למגבות וכן ארון שירות למכונת הכביסה והמייבש. הרצפה בחדר זה ובחדר הרחצה של ההורים מחופה באריחים מצוירים בגוונים שחור-לבן שמכניסים עניין ואופי. האריחים שמחפים את הקירות, לעומת זאת, הם חלקים ונקיים ונותנים הרגשה של גודל ואור.

רשימת ספקים חלקית:
מטבח: מטבחי זיו
תאורה: רזיאל תאורה
וילונות: וילונות כנען
שטיחים: השטיח האדום

חדר שינה

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה
שיפוץ דירה יד שנייה. מעצבת: אורית לביא
חדר שינה

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה
שיפוץ דירה יד שנייה. מעצבת: אורית לביא
אמבטיה

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה
שיפוץ דירה יד שנייה. מעצבת: אורית לביא

עוד בנושא

בתים משופצים

נעצו תמונה והתחילו לשפץ: עיצוב בית שהתחיל מתמונה בפינטרסט


לבני הזוג שקנו את הבית היה חלום ברור מאוד לגבי עיצוב ביתם החדש במרכז הארץ. אחרי הרחבה ודיוק צרכים הושלם הבית בסגנון קלאסי מודרני

בתים משופצים

טריקולור: עיצוב חף מטרנדים לבית פרטי בתל אביב


תכנון בית פרטי בן שלוש קומות לאשת אופנה ומנהל שיווק שהוא גם מוזיקאי הביא לשינוי קיצוני כדי להתאים אותו למשפחה שאוהבת לבשל ולארח. הגינה חוברה לבית, קומת הגג הוקדשה לתחביבים, והעיצוב נקי וחמים

בתים משופצים

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה


עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

בתים משופצים

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי


את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

תגובות

חבל שאין תמונות של הבית לפני השיפוץ

המרחק בין הספה בסלון לקיר, קצת תמוהה, משהו לא מסתדר או לא מנוצל

קלאסי, בלי התחכמויות, פונקציונלי, נעים לעין. בתקציב שפוי

כתיבת תגובה