בניין ודיור

בתים משופצים  //  לתיירים בלבד: שתי דירות בלב תל אביב

לתיירים בלבד: שתי דירות בלב תל אביב

שתי דירות תל אביביות עברו שיפוץ כדי לייצר הרגשה ביתית בעיר זרה. ככה מסבירים פנים לתייר

מאת: שרון אדיר צילום:


אוהבים עיצוב? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 
צרפתי, אנגלי וגרמני עולים על מטוס. נשמע לכם מוכר? בשנים האחרונות הפך הסיפור הזה למציאות גמורה אבל בתוספת טוויסט קטן. אותם תיירים שעלו על המטוס לישראל מצאו את עצמם נוהרים אל תל אביב. המציאות החדשה הובילה לתופעה מקומית של שיפוץ דירות תל אביביות קטנות לשימוש תיירים שמגיעים לבקר לתקופה קצרה והובילה בחור תל אביבי צעיר מתחום המלונאות לעלות על הגל ובזריזות מאוד רבה ובתקציב מאוד נמוך לשפץ את שני נכסיו שממוקמים במרכז תל אביב. בעזרת מעצבת הפנים קרן רוזנר ובתוך רק שלושה שבועות נולדו שתי אחיות מאוד דומות אך גם קצת שונות שקיבלו את הכינוי "דירות שביל הפרחים" ומנסות להציע לתייר הרגשת ביתיות וחמימות לכמה ימים. 

 

אמבטיות: לכל בעלי המקצוע
סלונים: לכל בעלי המקצוע

 
במרחק סביר בין אחת לשנייה ממוקמת אותן דירות. האחת נמצאת ברחוב תל אביבי קטן וחולשת על שטח של 60 מ"ר וצופה מהקומה הרביעית אל צפון דיזנגוף, והשנייה ממוקמת ברחוב מאפו על שטח של 65 מ"ר, בקומה ראשונה שמובילה ישירות אל חוף הים. השילוב של תקציב נמוך וזמן מאוד מוגבל של פחות מחודש הובילו את רוזנר לקבלת החלטות מהירות ומדויקות שהושקעו ברובן בהום סטיילינג: קניית רהיטים ופריטים חדשים והטמעתם בחללי הפנים, שחזור פריטים קיימים שהיו כבר ממוקמים בדירות, בחירת מוקפדת של צבעי הקירות ושילוב תאורה מתאימה. כל אלה הולידו את שתי הדירות המיוחדות והכל כך תל אביביות שלפניכם. יוצאים לסיור כפול. 
 

קטנות וקומפקטיות. הדירה בדיזנגוף.   
 המטבח: בשתי הדירות מתגלים הסלון והמטבח כבר מהכניסה. במבט מהיר מזהים מיד את החללים הבהירים שנצבעו בגוונים נעימים ושטופי אור טבעי וצעד נוסף פנימה חושף את החלק הציבורי והיומיומי של הדירות. הדירה בדיזנגוף כמעט ולא עברה שינוי מהותי. קיר נמוך שהפריד בין הסלון למטבח הוסר לטובת השיפוץ ואפשר לרוזנר ליצור פינת ישיבה שיוצאת מהמטבח הקומפקטי, כשדלפק השיש הוחלף בחדש ובעזרתו נוצרה פינה שמוקדשת למטבח. בשתי הדירות הוחלפו דלתות המטבח בחדשות ובתוספת של ידיות עגולות אדומות באחת ובשנייה צביעה קלה של ארון אחסון בצהוב לצד חידוש של תאי אכסון ישנים שתרמו לצבעוניות רעננה למטבח הלבן. את תשומת הלב המרכזית לוקח רישום הפרח האדום בגודל אדם שמגלה את תרומתו של בעל הדירה לעיצוב הדירות, תרומה שממשיכה לאורך החללים בקטעים שונים ובצבעים שונים.
 
מטבח
 
מטבח
הכל הוחלף וחודש. המטבח הדיזנגופי.   
 
 הסלון:  בשתי הדירות נבחרו אותם חומרים שהוטמעו בסלון, החל מרצפות פרקט למינציה שמדמה עץ אלון והחליף את מרצפות השומשום הישנות ועד בחירת צבעי הקירות הבהירים וגווני הספות. הצבע הבהיר ששולט בדירות מדגיש את כוונת המעצבת ליצור חלל מרכזי מעודן, נעים וכמה שיותר חמים וביתי – במגבלות הגודל, כמובן. אור טבעי עוטף את הסלון בזכות המרפסות שניצבות בכל אחת מהדירות. 
 
 
מטבח
 
סלון
פרקט למינציה ותחושה חמימה. סלון הדירה במאפו.  
בדירה הדיזנגופית ישנה מרפסת קטנה וסגורה שמכניסה אור מכל קירות החלל בזכות חלונות בגובה העיניים שלצדם פינות ישיבה ומנוחה שנהנות מאור היום. במאפו הסיפור קצת שונה והמרפסת פתוחה לחלוטין ועם תוספת של שני כיסאות ושולחן קטן נוצרה בה פינת ישיבה בצמוד לסלון אך גם ממש מחוץ לבית. חוץ מהמרפסת יצרה רוזנר גם חלל קטן מצדו השני של הסלון לטובת פינת אוכל קטנה מעץ שמחברת בין חדר השינה לחללי היום יום. באותה הנשימה הוחלפו בדירות גם המזגנים בסלון, הדלתות נצבעו וגופי תאורה נתלו ממש במרכז החלל הציבורי של הדירות.
 
סלון
 
סלון
ריהוט חום וקיר צהוב. סלון הדירה בדיזנגוף.
 
 פינת אוכל
מינימליסטית ונעימה. פינת האוכל. 
 
חדרי השירותים: כמה פתרונות חסכוניים ומעניינים לשיפוץ נעשו בחללי המקלחות. בשתי הדירות נעשה שימוש חוזר בארונות האחסון המקוריים כשעל ידי החלפת וצביעת דלתות ומגירות הארונות חודשו גם תאי האחסון שהוסיפו עוד אלמנט עיצובי נקי ולבן. גם הרצפה כאן חודשה וכך גם האמבטיות והקרמיקה על גבי הקירות באזורים הרטובים. כדי לעזור לתיירים להרגיש בבית הותקנו בדירות גם וילונות מקלחת עם הדפס פרוס של הגלובוס, מה שתרם להכנסת צבע ועניין עיצובי נוסף פנימה אל הבית.  
 
מקלחת
להרגיש בבית. האמבטיה בדירות.
 
חדרי השינה: רצפות הפרקט דילגו על חדר השירותים והמקלחת והמשיכו הישר אל חדרי השינה בשתי הדירות, אליהם לא הוכנסו הרבה פריטים. בזו שבדיזנגוף נבחר קיר אחד שנצבע בסגול והיה לאלמנט היחידי שהוכנס לחדר לצד המיטה והקירות הלבנים. גם במאפו הודגש הקו הנקי והפשוט כשבתוך חדר השינה נתלו שלוש תמונות קטנות בסדרה לצד וילון סגלגל לצד המיטה, שתופסת את רוב שטח החדר.
 
חדר שינה
לא הרבה שינויים. חדר השינה בדיזנגוף. 
 
 אין ספק ששיפוץ דירה הוא תהליך לא פשוט ובמיוחד שמדובר בשתי דירות במקביל, בתקציב קטן ובמגבלת זמן של שלושה שבועות. על הנייר יכול מצב כזה להראות בלתי אפשרי אבל עבודה נחושה של עיצוב פנים איכותי מסוגלת להביא לתוצאה הרצויה: שתי דירות עם אופי וסגנון עיצובי רך ונעים שמעבירות את תחושת הביתיות. אפילו אם רק לכמה ימים בודדים בעיר זרה. 
 
אהבתם את העיצוב? ספרו לנו בתגובות 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *