כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(15) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1035) "

הדיירים: זוג + 2
המיקום: צפון תל אביב
השטח: 280 מ"ר בנוי
התקציב: מיליון ₪
עיצוב פנים וסטיילינג: הדר חורש צור

הפרויקט הזה היה מרגש במיוחד עבור המעצבת הדר חורש צור משתי סיבות – זה הפרויקט הראשון שהיא לקחה על עצמה כמעצבת, וזה גם הבית הפרטי שלה ושל משפחתה. אם לא די בכך, היא תכננה אותו בזמן שהייתה בהריון מתקדם, כך שגם נאלצה לפעול תחת מגבלת זמן לא פשוטה. "האתגר הגדול ביותר עבורי היה להצליח לתכנן ולבצע שיפוץ של בית בן ארבע קומות תוך חודשיים וחצי בלבד, ומבלי להתפשר על איכות הבניה וטיב התוצרים", מספרת המעצבת.

" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/א.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/ב.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/ג.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(637) "

שיפוץ הבית כלל תכנון וחלוקה מחדש של החלל, בהתאם לצרכים של המשפחה המתרחבת. רוב הקירות נהרסו, התשתיות והמערכות השונות הוחלפו, והותקנו פרטי נגרות בהזמנה אישית. כדי לעמוד בלוחות הזמנים הנוקשים, אנשי המקצוע נדרשו לעבוד בצוותים סביב השעון. המעצבת מצדה דאגה גם לריהוט הבית והלבשת החלל. השינויים הרבים פתחו את הבית והפכו אותו מחשוך וסגור לבית מואר ומרווח.

" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/ד.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/ה.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/ו.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(938) "

קומת הכניסה של הבית כללה במקור מטבח סגור ופינת אוכל תחומה. לאחר השינויים, הפכה קומה זו לחלל אחד עם זרימה נכונה ומעבר נוח בין האזורים השונים. כדי לאפשר חדירת אור טבעי וליצור המשכיות בין הפנים לחוץ, החלונות הישנים הוחלפו בוויטרינה גדולה שנמשכת מרצפה לתקרה.

קומת המגורים הורחבה גם היא במסגרת השיפוץ ותכנון הבית המואר. בהתחלה הגישה לחדרי השינה הייתה דרך מסדרון צר וחשוך, אך בזכות ביטול של אחד החדרים, המסדרון הפך למרחב פתוח המשמש כפינת משפחה. הפינה הזאת גם יוצרת חיץ ברור בין האזור של חדרי הילדים לבין יחידת ההורים.

" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/ז.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/ח.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/ט.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(773) "

אחד החללים החשובים ביותר מבחינת המעצבת היה ללא ספק יחידת ההורים. יחידה זו תוכננה כך שהיא תהיה מרווחת ומפנקת, ותיהנה ממראה מודרני חמים. היחידה גם שופעת מקומות אחסון, וכל אחד מבני הזוג זכה לארון נפרד משלו. בצמוד לאזור השינה, נמצא חדר הרחצה שמשרת את שניהם.

הקומה התחתונה של הבית לא נשכחה גם היא. מתוך ראיה ארוכת טווח, המרתף תוכנן כמרחב אחד פתוח, והוא כולל מטבחון וחדר רחצה שאותם ניתן יהיה להסב בעתיד לאזור משחק ולקולנוע ביתי.

" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/י.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/יא.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/יב.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [12]=> array(4) { ["text"]=> string(1021) "

בסיומו של שיפוץ הבזק התקבל בית מואר ומאוורר, שמאופיין בצבעוניות בהירה ובמראה צעיר. מעצבת הפנים הדר חורש צור מספרת שהתהליך לא היה פשוט ואף רצוף מכשולים, אך באותה מידה הוא גם היה מרגש ומספק. "הפרויקט היה אתגר מאוד גדול ומשימה כמעט בלתי אפשרית", אומרת המעצבת. "למרות כל האילוצים, הצלחנו אני וכל השותפים למלאכה לעמוד בלוח הזמנים הצפוף, ולהגיע לתוצאה הרצויה".

רשימת ספקים חלקית:
פרקט: אורצ'ורד
מטבח: סמל
קוריאן: ארקדה- אילן ורועי
נגרות: אלון הרצוג, רפי זנזורי
מיזוג: בני עטרי- כוכב הקור
ריהוט: פנטהאוז, טולמנ'ס

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/יג.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [13]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/יד.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [14]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/כ.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

בתים משופצים  //  מבית חשוך וצפוף לבית מואר ומרווח

מבית חשוך וצפוף לבית מואר ומרווח

תוך חודשיים וחצי בלבד, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך לבית מואר וזורם. ולא, לא מדובר בדירה קטנה אלא במבנה בן ארבע קומות

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: גדעון לוין


הדיירים: זוג + 2
המיקום: צפון תל אביב
השטח: 280 מ"ר בנוי
התקציב: מיליון ₪
עיצוב פנים וסטיילינג: הדר חורש צור

הפרויקט הזה היה מרגש במיוחד עבור המעצבת הדר חורש צור משתי סיבות – זה הפרויקט הראשון שהיא לקחה על עצמה כמעצבת, וזה גם הבית הפרטי שלה ושל משפחתה. אם לא די בכך, היא תכננה אותו בזמן שהייתה בהריון מתקדם, כך שגם נאלצה לפעול תחת מגבלת זמן לא פשוטה. "האתגר הגדול ביותר עבורי היה להצליח לתכנן ולבצע שיפוץ של בית בן ארבע קומות תוך חודשיים וחצי בלבד, ומבלי להתפשר על איכות הבניה וטיב התוצרים", מספרת המעצבת.

שיפוץ הבית כלל תכנון וחלוקה מחדש של החלל, בהתאם לצרכים של המשפחה המתרחבת. רוב הקירות נהרסו, התשתיות והמערכות השונות הוחלפו, והותקנו פרטי נגרות בהזמנה אישית. כדי לעמוד בלוחות הזמנים הנוקשים, אנשי המקצוע נדרשו לעבוד בצוותים סביב השעון. המעצבת מצדה דאגה גם לריהוט הבית והלבשת החלל. השינויים הרבים פתחו את הבית והפכו אותו מחשוך וסגור לבית מואר ומרווח.

קומת הכניסה של הבית כללה במקור מטבח סגור ופינת אוכל תחומה. לאחר השינויים, הפכה קומה זו לחלל אחד עם זרימה נכונה ומעבר נוח בין האזורים השונים. כדי לאפשר חדירת אור טבעי וליצור המשכיות בין הפנים לחוץ, החלונות הישנים הוחלפו בוויטרינה גדולה שנמשכת מרצפה לתקרה.

קומת המגורים הורחבה גם היא במסגרת השיפוץ ותכנון הבית המואר. בהתחלה הגישה לחדרי השינה הייתה דרך מסדרון צר וחשוך, אך בזכות ביטול של אחד החדרים, המסדרון הפך למרחב פתוח המשמש כפינת משפחה. הפינה הזאת גם יוצרת חיץ ברור בין האזור של חדרי הילדים לבין יחידת ההורים.

אחד החללים החשובים ביותר מבחינת המעצבת היה ללא ספק יחידת ההורים. יחידה זו תוכננה כך שהיא תהיה מרווחת ומפנקת, ותיהנה ממראה מודרני חמים. היחידה גם שופעת מקומות אחסון, וכל אחד מבני הזוג זכה לארון נפרד משלו. בצמוד לאזור השינה, נמצא חדר הרחצה שמשרת את שניהם.

הקומה התחתונה של הבית לא נשכחה גם היא. מתוך ראיה ארוכת טווח, המרתף תוכנן כמרחב אחד פתוח, והוא כולל מטבחון וחדר רחצה שאותם ניתן יהיה להסב בעתיד לאזור משחק ולקולנוע ביתי.

בסיומו של שיפוץ הבזק התקבל בית מואר ומאוורר, שמאופיין בצבעוניות בהירה ובמראה צעיר. מעצבת הפנים הדר חורש צור מספרת שהתהליך לא היה פשוט ואף רצוף מכשולים, אך באותה מידה הוא גם היה מרגש ומספק. "הפרויקט היה אתגר מאוד גדול ומשימה כמעט בלתי אפשרית", אומרת המעצבת. "למרות כל האילוצים, הצלחנו אני וכל השותפים למלאכה לעמוד בלוח הזמנים הצפוף, ולהגיע לתוצאה הרצויה".

רשימת ספקים חלקית:
פרקט: אורצ'ורד
מטבח: סמל
קוריאן: ארקדה- אילן ורועי
נגרות: אלון הרצוג, רפי זנזורי
מיזוג: בני עטרי- כוכב הקור
ריהוט: פנטהאוז, טולמנ'ס

עוד בנושא

בתים משופצים

מבית חשוך וצפוף לבית מואר ומרווח


תוך חודשיים וחצי בלבד, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך לבית מואר וזורם. ולא, לא מדובר בדירה קטנה אלא במבנה בן ארבע קומות

בתים משופצים

מי צריך אותם בכלל? ביטול קירות מיותרים


זה אולי נשמע מסובך ומאיים, אבל ביטול קירות לא נחוצים יכול להיות הפתרון הטוב ביותר בשביל הבית שלכם. הנה ההוכחה

בתים משופצים

לשפץ או לעבור? ההחלטה שחסכה הרבה כסף


הדיירים התלבטו אם לשפץ או לעבור דירה, ובזכות המעצבת בחרו באופציה הראשונה וחסכו כשלושה רבעים מעלות המעבר הצפויה

בתים משופצים

בין הסגרים: תהליך שיפוץ מאתגר במיוחד


תהליך שיפוץ דירה הוא אף פעם לא עניין פשוט, אבל כשלפתע פורצת מגיפה עולמית האתגר בהחלט עולה מדרגה

תגובות

כתיבת תגובה