כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  מבית פרטי לדירה עירונית: שיפוץ צבעוני בצפון תל אביב

מבית פרטי לדירה עירונית: שיפוץ צבעוני בצפון תל אביב

איך עוזבים בית עם חצר לטובת דירה שהיא כמעט חצי מגודלו? לאט, בעדינות, ועם הרבה מחשבה על טקסטורות, צבעים ומקומות אחסון

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: נדב פקט


הדיירים: זוג + ילד
המקום: תל אביב צפון
השטח: כ-140 מ"רֿ
אדריכלות עיצוב פנים: אביטל טרן כהן
 
לעזוב בית לאחר 40 שנה של מגורים בו זה ללא ספק צעד אמיץ. הזכרונות, ההרגלים והתנאים הפיסיים הם לא עניין של מה בכך, במיוחד עבור אנשים מבוגרים שמתקשים עם שינויים באופן כללי. כך שהאתגר הגדול היה לגרום לדיירים להרגיש בבית – להתחשב בריהוט, בציוד הרב ובאוסף החפצים האקלקטי שנאספו משך שנים ולשלבם בצורה הומוגנית, כמו גם התאמת הדירה לצרכים עתידיים.
 
צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בנייה ועבודות גבס: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריבוי הסגנונות והצבעים שאוהבת בעלת הבית דרש מהמעצבת עיצוב נקי כבסיס נייטרלי להדגשה והבלטת הקיים וכל הרהיטים, השטיחים והחפצים האישיים, בכדי לאפשר לכל הסגנונות להתקיים יחדיו ועדיין להישאר אותנטיים.
קיר הסלון האחורי נצבע בגוון קרם-אפרפר בטקסטורת שפכטל עדינה על מנת להציג שכבת צבע נוספת כבסיס לרהיטים האקלקטים וכדי ליצור איזון לקיר הנגדי של הספרייה. לקיר הוצמדו גופי תאורה ליצירת אווירה נעימה ורכה. הספה הישנה רופדה מחדש בגוון חום אפרפר בהתאמה לגוונים השונים של שתי הכורסאות הקיימות. הספרייה שנבנתה במיוחד סביב בליטת גבס שתוכננה בקיר, ומשתרעת על כל פני שטח הקיר, הורכבה מאלמנטים של מידוף וספסל, המשמש לישיבה ואיחסון. החלל המרכזי קיבל תאורה שוטפת ונייטרלית והספרייה קיבלה תאורה נקודתית על ידי ספוטים ניתנים לכיוון ודימור על מנת לשמר את החמימות הקיימת בריהוט. כמו כן נבחר פרקט אלון תלת שכבתי בכל רצפת הבית.
 

הסלון החדש




אווירה נעימה ורכה
 
המטבח הורחב ונפתח באופן חלקי לכיוון פינת האוכל בכדי לשמור על רצונה של הדיירת בחלל אינטימי. הצורך הגדול באיחסון הוסיף אי רחב בשל מחסור במשטחי עבודה, ובנוסף הוקצה מקום לספרי בישול בשל אהבתה של הדיירת לבישול ואפייה. גוון הארונות התכלכל נבחר בהתאמה לגווני כסאות פינת האוכל ושולבו בהם גוון הבוצ׳ר שהותאם לגווני הריצפה, שיש לבן, אריחי בריק לבנים ומכשירי חשמל שחורים וכסופים לאיזון הבהירות. פינת האוכל שמרה על סגנונה העתיק ושולבה בהרמוניה עם המטבח.
 

המטבח החדש




שמירה על חלל אינטימי




פינת האוכל




שילוב הרמוני בין החללים
 
קיר אחד בחדר השינה נצבע בגוון קרם-אפרפר בגימור שפכטל עדין ליצירת עומק ושמירה על נייטרליות. נבנו ארון קיר ושידת מגירות לאיחסון בגדים ושולבו רהיטים בסגנונות שונים בהתאמה לאווריה הכללית של הבית. החדר קיבל תאורה קיר שוטפת ליצירה אווירה נעימה ואינטימית.
 

חדר השינה




עומק ושמירה על נייטרליות
 
חדר הילד הורחב באופן משמעותי מתוך מחשבה על נגישות, והדלת הותאמה והורחבה למידה לא סטנדרטית. בחדר האורחים נבנה דלפק עבודה מול חלון משולב ספריות משני צדדיו כמתן פתרון פונקציונלי לצרכי הדיירת באחסון קלסרים וספרים ועבודה על מחשב, תוך מחשבה על ניצול כל חלל החדר הקטן.
 

חדר הילדים
חדר הרחצה המקורי והקטן הורחב על חשבון חדר השינה ותוכנן לצרכים עתידיים. ארון האמבט תוכנן בהתאמה אשית למידות כיור רחב ונצבע בגוון טורקיז לשבירת הבהירות הכללית. המראה והמידוף בנישה נבנו מעץ אלון בהתאמה לגוונים הקיימים בריצפה במסדון הממשיך. גם כאן הקירות הלבנים קיבלו טקסטורה בהירה של שפכטל עדין, ספוטים לקבלת תאורה מספקת ונכונה לחלל מסוג כזה פוזרו בחלל באופן סימטרי.
 

חדר הרחצה



תורכיז לשבירת הבהירות
 
שירותי האורחים הורחבו והותאמו לכניסה של אדם עם צרכים מיוחדים. האריחים בריצפה, כמו בשאר האזורים הרטובים, הותאמו לאריחים במרפסת כדי לשמור על עיצוב אחיד ונקי. בנוסף הוכנסו אלמנטים של מידוף מעץ אלון לשימוש פרקטי וליצירת חמימות בהתאמה לשאר האלמנטים בדירה, ונבחרו גופי תאורה שחורים עם נורות פחם לאיזון וליצירת חלל אינטימי ונעים.
 

שירותי האורחים
 

עיצוב אחיד ונקי
קירות המסדרונות נצבעו בלבן בהתאמה לדלתות הקלאסיות וקיבלו תאורת ספוטים שקועים הניתנים לדימור כבסיס לאומנות התלויה. המעברים הורחבו וחלקם נוצלו לטובת ארונות בגדים שתוכננו בהזמנה אישית.
 

חלל המסדרון



חלל הכניסה לבית
האריחים במרפסת נבחרו בגוון אפור בהיר ושולבו בדוגמאות מעורבות באופן רנדומלי. לשולחן ולשידה הקיימים הותאמו כיסאות עץ בגוונים שונים בכדי לשמר את השפה הקיימת בסלון ובכל הבית.
 
המרפסת

תוכניות הבית לפני השיפוץ

תוכניות הבית אחרי השיפוץ

רשימת ספקים חלקית:
 
חשמל: אורי חמו
נגרות: נגריית חסן ערר
דלתות: פנדור
כלים סניטריים וריצוף: ויה ארקדיה
גופי תאורה: מחסני חשמל, דורי קימחי, ביתילי קונספט
פרקט: אבי עטרי
ריהוט: יעקב טווינה
ריפודים: באדולינה
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה