כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  מדרגה ראשונה: שיפוץ דופלקס בראש העין

מדרגה ראשונה: שיפוץ דופלקס בראש העין

מכיוון שלא היה ניתן להזיז את גרם המדרגות המרכזי בבית, העיצוב פשוט נבנה סביבו בצורה חכמה שמשלבת צבעים חמים, חללי אחסון מפתיעים ותפיסה חדשה של המרחב בבית

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: עומרי אמסלם


הדיירים: זוג + 4 ילדים מתבגרים
השטח: 150 מ"ר
המקום: ראש העין
עיצוב פנים: מירי שילה


הדיירים ב
דירת הדופלקס, ביקשו לתכנן דירה מרווחת ומוארת היטב בה יהיה חדר שינה פרטי לכל אחד מארבעת הילדים מתבגרים, וכן חדר שינה מרווח להורים וחדר עבודה. תנאי נוסף, היה תקציב מוגבל ולכן החלטה תכנונית ראשונה היתה לשמור על פתח המדרגות במקומו המקורי ולתכנן את הבית סביבו. דבר נוסף שלא היה ניתן לגעת בו, היא מעטפת המבנה שזהה בכל הבניינים ברחוב ולכן הייתה צריכה להישאר כמו שהיא.


בניית ועיצוב מדרגות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
תכנון חלונות: לכל העסקים ובעלי המקצוע


עבור המדרגות החדשות נבנתה מסגרת ברזל שתמכה קונסטרוקטיבית בפתח המדרגות שהורחב. כך הפכו המדרגות למרכז הבית, ל"כיכר" שמנתבת את התנועה בחלל הן במישור האופקי והן באנכי. למעקה המדרגות נבחר גוון כחול המדגיש את מדרגות הבזלת השחורות, ואת הריהוט שהינו בגווני החרדל החמים. מיקומן המרכזי של המדרגות מאפשר מבטים ארוכים בתוך הקומה ובין הקומות, והחללים שנוצרו תחתיהן נוצלו במלואם כארון מכשירים עבור הסלון וכארונות אחסון במעבר למטבח, בפינת האוכל ובחדר השינה של ההורים. 
חדר עבודה מרווח תוכנן בקצה חדר המגורים והופרד ממנו על ידי מחיצת הזזה מזכוכית. פינת האוכל נחבאת מאחורי המדרגות אך פתוחה למטבח, ותוך כדי שימוש יומיומי של בני הבית, מעניקה גם תחושת אינטימיות.



נחבאת מאחורי המדרגות. פינת האוכל החדשה
 


בגוון חרדל חמים. הסלון החדש


 


כוכבות הבית. המדרגות


מבטים ארוכים בתוך הקומות


המטבח החדש


כולל יציאה לחצר


מופרד במחיצת זכוכית. חדר העבודה


חדר השינה של ההורים



פלוס חדר רחצה צמוד



חדר הרחצה של ההורים

בקומה הראשונה, שאופיינה בתכנון לא יעיל ומרובה חללים לא מנוצלים, הוסרו כל מחיצות הפנים ותוכננו חדרי הילדים, חדר רחצה גדול ומחסן לציוד ספורט מגוון של כל בני הבית. באופן זה מתקבלת הפרדה ברורה בין קומת המתבגרים לקומת הכניסה בה נמצא חדר ההורים. אמצעי התאורה הטבעית בקומה זו היו מאוד מוגבלים, וכדי לא לפגוע במעטפת המבנה, חדר הרחצה ואחד מחדרי השינה מקבלים אור טבעי מחלונות סקיילייט. שני חדרים אחרים חולקים חלון מקורי אחד שחולק לשניים על ידי הקיר המפריד. המסדרון פתוח לחלל המדרגות וניתן לראות ממנו את כל החללים בקומת הכניסה.


הפרדה ברורה. חדר ילדים


אור טבעי מחלונות סקיילייט


זוכה גם הוא לאור עליון. חדר הרחצה החדש


חדר רחצה נוסף


פלוס הכיור השחור

 

וכך נראה הבית לפני:

 

 

קומת הכניסה לפני

 

קומת הכניסה אחרי


תוכניות הקומה הראשונה לפני


תוכניות הקומה הראשונה אחרי

 

עוד דירות מעוצבות: 

קפיצה קטנה לפריז: דירה בינלאומית בפתח תקווה
אופטימיות היא שם המשחק: הבית שעבר מהפך צבעוני
פרויקט סינדרלה: שיפוץ בצפון תל אביב
על הגג באמצע תל אביב
מתיחת פנים בגיל שישים

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה