כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  מדרגות לגן עדן: שיפוץ בית דו קומתי ברמת השרון

מדרגות לגן עדן: שיפוץ בית דו קומתי ברמת השרון

גרם מדרגות מאסיבי במרכז הבית הכתיב את אופי השיפוץ שלפניכם, והפך לפסל דרמטי ומרהיב שמסביבו חלל מודרני ושקט

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: נדב פקט


הדיירים: זוג הורים ו-3 ילדים
המקום: רמת השרון
השטח: 220 מ"ר
עיצוב פנים ואדריכלות: עינת כהן גריצמן

כל מי שנכנס לבית הזה זוכה לקבלת פנים ייחודית: מדרגות לולייניות ומרשימות שאי אפשר להתעלם מהן. לכן, היה ברור כבר בשלב התכנון שיש לטפל במדרגות האלו כך שהשפה העיצובית שלהן תהיה תואמת לרוח של הדיירים החדשים. מיקומן במרכז הבית חייב התייחסות מעמיקה לאיך שבסופו של דבר הן ייראו, כשהמטרה הייתה שהן ישלימו את הקונספט הכללי של הבית ויהפכו מגוש כהה ומיושן כפי שהיו לפסל פונקציונלי של ממש.


צבעים וטפטים:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
רהיטים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

לטובת השדרוג נבחר מעקה מודרני ממתכת, והמדרגות עצמן עברו תהליך של חיפוי בחומר המיקרוטופינג כשלקינוח התווספו גופי תאורה בחלקו הפנימי של המעקה לטובת אווירה וסימון מהלך המדרגות.
 


הסלון עם גרם המדרגות
 


קבלת פנים מעוצבת




פסל סביבתי באמצע הבית

 


המדרגות לפני השינוי




משלימים את הקונספט הכללי
 

כחלק מתהליך התכנון והעיצוב, הורחב אזור הסלון המקורי והתיישר עם קו המטבח של הבית. מרבית הקירות החדשים הפכו לוויטרינות כחלק מרצון הדיירים לפתוח את החלל הציבורי באופן מקסימלי לכיוון החצר. לכן, נמתחו רוחב וגובה הוויטרינות בהתאם לכמה שאפשרה התקרה. לבית נבחרה סקאלת צבעים של גווני אפור-לבן-שחור, וניתן לראות לכל אורך הבית משחקי טקסטורות ומרקמים שמעשרים את שלושת הצבעים הללו.
 


הסלון הרגוע




המטבח החדש

כקונטרס לרצפה דמוית הבטון ולטובת איזון תחושת החמימות, נבחרה פינת אוכל דומיננטית מעץ בסגנון אבירים. צוותו לה כיסאות עץ עם טאץ'כפרי וספסל ארוך שמאזן את הפינה. לטובת חיבור האזורים לחלל בעל קונספט שלם, נבחרה נברשת שחורה שמדמה בד פליסה. צבע המנורה מחבר בין אלמנטים שחורים נוספים שמוקמו בחלל, והנגיעות השחורות זלגו גם לשירותי האורחים. בנוסף התהדרו השירותים בכיור free standing מינימליסטי ומעוצב.
 


פינת האוכל




כיור מלא בשירותי האורחים

לאחר עליה במדרגות מגיעים לקומת חדרי השינה של בני המשפחה, לה נבחר פרקט דמוי עץ, ולהשלמת המראה נבחרו דלתות לבנות שמדגישות את צבע העץ ותורמות למראה אחיד וזורם של המסדרונות. בחדר השינה של ההורים עוצבה יחידה אחסון נמוכה לאורך כל הקיר, כזו שבהמשך גם משמשת כשולחן איפור. הצבע הלבן בריהוט חדר השינה נבחר במטרה ליצור שקט ויזואלי במיוחד אחרי יום עבודה ארוך ומקלחת ההורים עוצבה בסגנון רומנטי לייט, שוב עם נגיעות שחורות שהפכו למוטיב חוזר בעיצוב הבית.
 


חדר השינה של ההורים




חדר רחצה בסגנון רומנטי לייט

לטובת עיצוב מקלחת הילדים נבחר שילוב של לבן-אפור עם נגיעות עץ. הטוויסט מגיע בדמות אריחים לבנים עם חיתוך אסימטרי שיצרו קיר מעניין. היות וחלל המקלחת גדול, היה חשוב ליצור מעין תתי אזורים בהתאם לפונקציות השונות: אזור הכיורים שזכה ברהיט שמשמש גם אחסון וגם ספסל, אזור האמבטיה, אזור המקלחון, ואזור האסלה שנתחם קלות לטובת תחושת אינטימיות בחלל הגדול.
 


חדר הילד

 


חדר הילדה




חדר הרחצה של הילדים



עם חלוקה מופרדת לאזורים






רשימת ספקים חלקית:

ריצוף וכלים סניטרים – חלמיש

דלתות פנים – פנדור

דלתות חוץ – רב בריח

גופי תאורה – תומס תאורה

ריהוט פנים – דרך המשי -רשפון, in&out, פיקאפ כיסאות


 

עוד בתים משופצים:

לעזאזל עם הקונבנציות: שיפוץ דירה משפחתית במרכז
מתנת בת מצווה לכל המשפחה: עיצוב חדש לבית בהוד השרון

שטופת שמש: שיפוץ דירה תל אביבית ב- 300 אלף שקל
המהפכה הפוסט-מודרנית: עיצוב נקי לדירה בראשון לציון
מפסיקים להתפשר: שיפוץ חלקי ב- 250 אלף שקלים

עוד בנושא

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

בתים משופצים

מכוון גבוה: תהליך שיפוץ שאפתני במיוחד


המעצב רכש את הדירה הישנה של סבו, ובתוך חודש הצליח להשלים את תהליך השיפוץ ולהפוך אותה לדירה מזמינה במראה עכשווי

בתים משופצים

עכשיו אנחנו: שיפוץ בית לזוג בפנסיה


הילדים עזבו את הקן וההורים החליטו שזה בדיוק הזמן להשקיע בשיפוץ הבית. הדרישה שלהם הייתה ליצור מרחב מגורים מואר, פתוח ועדכני

בתים משופצים

יוקרה שקטה: שיפוץ בית בצפון תל אביב


המיקום והגודל של הבית התאימו לדיירים, אבל החלוקה הפנימית דרשה שינוי. מעצבת הפנים סייעה להם עם שיפוץ הבית, ודאגה לענות על כל דרישותיהם

תגובות

כתיבת תגובה