בניין ודיור

בתים משופצים  //  מהפך: קומת מגורים שהפכה לדירה

מהפך: קומת מגורים שהפכה לדירה

סיפור על קומה תחתונה בדופלקס ירושלמי שהכילה רק חדרי שינה ובעזרת שיפוץ מאתגר הפכה לבית של ממש

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

חלוקה פנימית נכונה של דירה יכולה לעשות שינוי עצום בתחושה של החלל ומתוך התפיסה הזו פנו דיירי הדירה בה אנחנו מבקרים אל מעצבת הפנים והנדסאית האדריכלות אורית כוכבי כדי שתסייע להם לשפר את התנאים ולהתאים את המקום בו הם חיים לסגנון האישי שלהם. הדיירים, זוג בשנות ה- 40 לחייהם ושלושת ילדיהם, רכשו את הקומה התחתונה בדופלקס ירושלמי שחולק לשתי יחידות דיור וביקשו ליצור לעצמם דירה של ממש מתוך המציאות הקיימת בה מדובר היה בקומה ובה רק חדרי שינה ואמבטיה. 



עוד שיפוצים מאתגרים:

פרויקט סינדרלה: שיפוץ בצפון תל אביב

מדריך השיפוצים המלא: שיפוץ הבית צעד אחר צעד

דילמה: שיפוץ מלא או שיפוץ חלקי?

 
הנוף עוצר הנשימה שנשקף מהדירה הביא להחלטה הראשונה: למקם את הסלון בחזית וכך הוסב חדר השינה הישן של ההורים לסלון החדש ואילו חדר הארונות והאמבטיה הפכו להיות מטבח. כדי למנוע מראה סגור של הסלון הוחלט לפתוח אותו מצידו השני ולאפשר מעבר ישיר למטבח וכדי לחבר בין מראה הסלון למטבח ולייצר קו עיצובי אחיד הוחלט למנף את קיר הלבנים שבסלון ולהוסיף קיר דומה גם במטבח כדי ליצור מראה שלם לשני החללים ביחד. 
 
 


רוצים גם בית מעוצב?
שיפוצניקים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
סלונים מעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
 
 
 
 
הבעיה שנשארה הייתה שכל מי שנכנס לחלל יכול היה להציץ בקלות לתוך חדר השינה של ההורים וכדי להתמודד עם האתגר הוחלט להזיז את הדלת למיקום אחר. בשלב השני חשוב היה לדיירים להוסיף פינת אוכל, שלא הייתה קיימת בקומה לפני השיפוץ והוחלט למקם אותה בחלק בו עמדו בעבר המדרגות הפנימיות שהובילו אל הקומה העליונה ובוטלו וכעת מוגבה מעט ממפלס החלל הציבורי הכללי. המיקום הבולט שנבחר הצריך בחירה של פינת אוכל מעניינת ומרשימה במיוחד וכך נרכשו והוצבו שולחן עץ אגוז וכיסאות מרופדים בבד והוחלט למקם מראה אחורית גדולה לכל אורך הקיר כדי להגדיל את תחושת החלל.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הפרקט שריצף את כל הדירה הוסר מהחללים הציבוריים ובמקומו הותקן בהם שיש עם צבעים בהירים כשבחלק מחדרי השינה הושאר הפרקט, ובאלו שמצבו לא היה טוב בהם הותאם פרקט טבעי חדש זהה. במקום שידות לצד מיטה הוחלט כאן לבנות בליטת גבס בקיר בעלת גומחה צרה במרכזה ומאחוריה תאורה נסתרת ולהמשיך גם בחדר הזה את ההתמודדות המוצלחת עם הקשיים שהעמידה הדירה, קשיים שכאמור נפתרו עם קצת תכנון שונה ואחר. 
 
 
 
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *